Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2024

Πάτρα: «Κτητική, εμμονική και αδίστακτη δολοφόνος η Ρούλα»- Η εισαγγελική πρόταση για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Ως κτητική, εμμονική και αδίστακτη δολοφόνο, η οποία προσχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια και τελικά δεν δίστασε να «θυσιάσει» και ουσιαστικά να σκοτώσει δις την Τζωρτζίνα προκειμένου να εκδικηθεί τον Μάνο Δασκαλάκη ο οποίος είχε αποφασίσει να την εγκαταλείψει, παρουσιάζει στην πολυσέλιδη εισαγγελική πρόταση-κόλαφο τη Ρούλα Πισπιρίγκου ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γεώργιος Νούλης, ο οποίος ζητεί την παραπομπή της προφυλακισμένης κατηγορούμενης για δύο κακουργήματα.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» αποκαλύπτει το δικαστικό έγγραφο το οποίο εάν υιοθετηθεί (κάτι το οποίο είναι το πιθανότερο) από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο θα καθίσει την Πισπιρίγκου στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών προκειμένου να δικαστεί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας (στις 11 Απριλίου 2021) και τη δολοφονία της (στις 29 Ιανουαρίου 2022).

Μια απλή και μόνο ανάγνωση της εισαγγελικής πρότασης προκαλεί ανατριχιαστικά συναισθήματα. Κατά την κρίση του έμπειρου εισαγγελέα, η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι μια αδίστακτη εγκληματίας, εμφορούμενη από εμμονές και κτητικότητα για τον Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος ήταν ο μόνος που την ενδιέφερε στη ζωή. Ο κ. Νούλης αποκαλύπτει ότι η 33χρονη κατηγορούμενη συνέλαβε το πρωτοφανούς «φρικαλεότητας εγκληματικό σενάριο» να «εκτελέσει» την Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 προκειμένου να εκδικηθεί τον σύζυγό της ο οποίος είχε αποφασίσει να τη χωρίσει, γνωρίζοντας την ιδιαίτερη αδυναμία που έτρεφε εκείνος προς την κόρη του. Παράλληλα (για πρώτη φορά) γνωστοποιεί ότι στις 18.50 το απόγευμα στις 11/4/2021 αποπειράθηκε να αποτελειώσει την κόρη της μέσα στο Καραμανδάνειο μέσω ασφυξίας, κλείνοντας με τα χέρια της τις αεροφόρες οδούς σε μύτη και στόμα της 9χρονης. Απώτερος σκοπός της, σύμφωνα με τον κ. Νούλη, ήταν να δολοφονήσει την άτυχη Τζωρτζίνα μέσα στο Καραμανδάνειο μόνο και μόνο για να μην κινήσει τις υποψίες γύρω από το πρόσωπό της, μια και λίγες ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 21 Μαρτίου 2021 είχε βρεθεί η Ίριδα νεκρή στην κούνια του σπιτιού της παρουσία εκείνης και της αδελφής της, Δήμητρας. Και αφού απέτυχε για λόγους που δεν υπολόγιζε, όπως η υπεράνθρωπη προσπάθεια των γιατρών, δεν εγκατέλειψε ποτέ το σατανικό της σχέδιο. Αντιθέτως, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης της ανακοίνωσε (τον Ιανουάριο του 2022) ότι ήθελε να μείνουν χωριστά, εκείνη είδε την Τζωρτζίνα ως ένα μεγάλο βάρος. Οργάνωσε εκ νέου λοιπόν την εισαγωγή της σε νοσοκομεία, άρχισε, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, από τις 17 Ιανουαρίου να αναζητά την κεταμίνη, την οποία απέκτησε από προμηθευτή, και τελικά στις 29 Ιανουαρίου τη δολοφόνησε, επιλέγοντας τη συγκεκριμένη μέθοδο καθώς γνώριζε ότι σε περίπτωση που αποπειράτο και πάλι να την πνίξει θα προδιδόταν από τον βηματοδότη με τον οποίο είχε οχυρωθεί η καρδιά του μικρού κοριτσιού!

Κίνητρο

Αξιολογώντας όλο το υλικό της πολυσέλιδης δικογραφίας και κυρίως τις καταθέσεις προσώπων που μίλησαν για το ποιόν και την προσωπικότητα της κατηγορούμενης, ο κ. Νούλης αποκαλύπτει με περιγραφές που σοκάρουν το κίνητρο της Πισπιρίγκου για την ουσιαστικά διπλή δολοφονία της χαμογελαστής Τζωρτζίνας. Κατά τον εισαγγελέα, το κίνητρο έχει όνομα και επίθετο και ονομάζεται Μάνος Δασκαλάκης. Γράφει επί λέξει στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο. «… Κρίσιμο στοιχείο της όλης προσωπικότητας της κατηγορούμενης ήταν η εμμονική σχέση κτητικότητας προς τον σύζυγό της, αφού διαρκώς τελούσε σε κατάσταση αντιζηλίας και διεκδίκησής του από άλλες γυναίκες, ασχολούνταν μονίμως με αυτόν και τις προηγούμενες σχέσεις του, οι σκέψεις της επικεντρώνονταν γύρω από το πρόσωπό του και τελούσε υπό τον φόβο ότι θα την εγκαταλείψει. Σημειωτέον ότι ο Δασκαλάκης είχε αναπτύξει σχέση ιδιαίτερης αμοιβαίας αδυναμίας και αγάπης προς τη θυγατέρα του Γεωργία, την οποία θεωρούσε προέκταση του εαυτού του (ήταν καρμπόν εγώ, ήταν το δικό μου παιδί) …». Και συνεχίζει μερικές σελίδες πιο κάτω: «… Η κτητική εμμονή της κατηγορούμενης με τον σύζυγό της και η διαφαινόμενη οριστική απώλειά του (σ.σ. του Μάνου Δασκαλάκη) την ώθησε στην εξύφανση πρωτοφανούς φρικαλεότητας εγκληματικού σεναρίου εξόντωσης της θυγατέρας του Γεωργίας ως μέσο εκδίκησης του Δασκαλάκη ενόψει και της ιδιαίτερης αδυναμίας που έτρεφε αυτός προς το παιδί». Ως γνωστόν, εκείνη την περίοδο οι σχέσεις του ζευγαριού δεν ήταν απλώς διαταραγμένες, αλλά σχεδόν ανύπαρκτες. Είχαν προηγηθεί ο αιφνίδιος θάνατος-δολοφονία της Ίριδας, η επιστροφή του Δασκαλάκη για τρεις ημέρες στην οικογενειακή στέγη της οδού Μπιζανίου και η απόφασή του να χωρίσει οριστικά από την Πισπιρίγκου. Σημειώνεται ότι όπως είχε αποκαλύψει η «Μ», στις 5 Απριλίου 2021 η κατηγορούμενη απειλούσε να αυτοκτονήσει, έχοντας εγκαταλείψει την Τζωρτζίνα και ούσα κλεισμένη σε ένα ξενοδοχείο, και όταν είδε ότι ο συγκεκριμένος εκβιασμός δεν μεταπείθει τον σύζυγό της έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιό της. Εισήγαγε, χωρίς κανένα λόγο, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, την 9χρονη στο Καραμανδάνειο στις 8 Απριλίου, δηλαδή την ημέρα που ο σύζυγός της είχε προγραμματισμένο ραντεβού με δικηγόρους προκειμένου να προχωρήσει την έκδοση του διαζυγίου και τρεις ημέρες αργότερα αποπειράθηκε να τη δολοφονήσει!

Σχέδιο

Όσα καταγράφει ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του προκαλούν σοκ. Όπως αναφέρει, η Πισπιρίγκου αποφάσισε να δολοφονήσει την Τζωρτζίνα αμέσως μετά την απώλεια-δολοφονία της Ίριδας, χρησιμοποιώντας έναν τρόπο που δεν θα την καθιστούσε ύποπτη. Γι’ αυτό και προτίμησε να τη μεταφέρει στο Καραμανδάνειο, περιμένοντας απλώς την κατάλληλη ευκαιρία για να της προκαλέσει ασφυξία. Ο εισαγγελέας εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο η κατηγορούμενη εκτιμούσε ότι δεν θα καταστεί ύποπτη, καθώς κατά την πάγια τακτική της θα απέδιδε την απώλεια της κόρης της είτε σε παθολογικά αίτια είτε σε κάποιο ιατρικό λάθος! Αναφέρει συγκεκριμένα: «… Αμέσως μετά τον συμβάντα την 21/3/21 θάνατο του αβάπτιστου βρέφους του ζεύγους, η κατηγορούμενη συνέλαβε την ιδέα να σκοτώσει την ηλικίας 8,5 ετών Γεωργία υπό συνθήκες οι οποίες δεν θα δημιουργούσαν υπόνοιες σε βάρος της, ενόψει και της πρόσφατης απώλειας του βρέφους στο σπίτι και στα χέρια της, σύμπτωση που θα την καθιστούσε αυτόματα ύποπτη για τους διαδοχικούς θανάτους και των δύο παιδιών της … Προς τούτο απεργάστηκε σχέδιο εκτέλεσης του παιδιού κατά την παραμονή του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, στο οποίο θα εισαγόταν για ιατρικούς ανύπαρκτους λόγους και με την εκμετάλλευση της ευαισθησίας και της εύλογης συνεργατικότητας των τοπικών νοσοκομείων, λόγω των ευρύτερα γνωστών στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας περιστατικών θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας. Ώστε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του να βρει την κατάλληλη ευκαιρία να εκτελέσει το παιδί της σε χώρο που θα παραπέμπει σε παθολογικά αιτία θανάτου (νοσοκομείο) και δεν θα μπορούσε να συνδεθεί με δική της ενέργεια, όπως θα συνέβαινε εάν το διέπραττε στην οικία της…».

Μηχανισμός θανάτου

Στη συνέχεια της πρότασής του ο κ. Νούλης για πρώτη φορά αποκαλύπτει ότι ο τρόπος με τον οποίο αποπειράθηκε η Πισπιρίγκου να δολοφονήσει μέσα στο Καραμανδάνειο την Τζωρτζίνα ήταν η ασφυξία! Υπενθυμίζεται ότι στη συμπληρωματική δίωξη (για απόπειρα ανθρωποκτονίας) η οποία είχε ασκηθεί στην κατηγορούμενη δεν περιγραφόταν ο μηχανισμός θανάτου ο οποίος ακολουθήθηκε. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο στο πολυσέλιδο δικαστικό έγγραφο το οποίο οδεύει ήδη προς το δικαστικό συμβούλιο, καθώς εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021 η κατηγορούμενη έφραξε με τα χέρια της το στόμα και τη μύτη της μικρής Τζωρτζίνας, χρησιμοποιώντας την ίδια ακριβώς μέθοδο με την οποία είχε δολοφονήσει -κατά το κατηγορητήριο- τη Μαλένα και την Ίριδα. Μάλιστα ο εισαγγελέας αναφέρει ότι εκείνο το απόγευμα η Πισπιρίγκου κατάφερε να βρει την ευκαιρία που αναζητούσε από την πρώτη ημέρα εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο. Αναφέρει: «… Περί ώρα 18.50 (11/4/21) η κατηγορούμενη βρήκε την ευκαιρία που αναζητούσε για να αφαιρέσει τη ζωή της ίδιας της θυγατέρας της. Ενόσω ήταν μόνη με το παιδί στον θάλαμο νοσηλείας τού αφαίρεσε διαδοχικά τόσο τη συσκευή ρινικού οξυγόνου που έφερε στο πρόσωπό του όσο και τη συσκευή του παλμικού οξυμέτρου. Στη συνέχεια η ίδια ευρισκόμενη πάντα μόνη με το παιδί απόφραξε με τα χέρια της τις έξω αεροφόρες οδούς του (μύτη και στόμα). Έτσι εμπόδισε την ελεύθερη αναπνευστική του λειτουργία, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σε αυτό καρδιακή ανακοπή …».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει προκύψει από την έρευνα της «Μ» αλλά και μαρτυρίες οι οποίες περιέχονται στη δικογραφία, ο χρόνος δράσης της Πισπιρίγκου μόνο τυχαίος δεν θεωρείται. Κατά τους θεράποντες ιατρούς, η Τζωρτζίνα δεν είχε λόγο παραμονής στο νοσοκομείο καθώς τα αναφερόμενα -από την κατηγορούμενη- επεισόδια συνέβαιναν μόνο παρουσία της και αναμενόταν να πάρει εξιτήριο. Επίσης τις προσεχείς ημέρες είχε προγραμματιστεί συνάντηση της 9χρονης με παιδοψυχολόγο, όπου πιθανότατα θα κατάφερνε να «ξεκλειδώσει» την ψυχή της.

Καίρια σημεία

Στις επόμενες σελίδες της εισαγγελικής πρότασης καταγράφονται καίρια σημεία της δικογραφίας σχετικά με την απρόσμενη -για την Πισπιρίγκου- αποτυχία δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Το μικρό κοριτσάκι άντεξε, επανήλθε από τον άλλο κόσμο και εξακολουθούσε να σκορπά το χαμόγελό της παρότι είχε μείνει τετραπληγικό. Ο Δασκαλάκης επέστρεψε στο σπίτι της Μπιζανίου προκειμένου να μείνει στο πλευρό της κόρης του. Η οικογένεια, έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, επανενώθηκε και ο σκοπός της Πισπιρίγκου, φαινομενικά, είχε επιτευχθεί. Όλα αυτά μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, όταν ο Δασκαλάκης ανακοίνωσε στη σύζυγό του την απόφαση να αποχωρίσει οριστικά από την οικογενειακή στέγη με την υποσημείωση ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την Τζωρτζίνα, η οποία είχε αισθητή βελτίωση τους τελευταίους μήνες.

Η ανακοίνωση αυτή (της αποχώρησης) αποδείχθηκε μοιραία, καθώς σύμφωνα με τον εισαγγελέα μόλις αποχώρησε ο Δασκαλάκης το 9χρονο κορίτσι ήταν ένα βάρος για τη μητέρα του! Έτσι λοιπόν πήρε την απόφαση να ολοκληρώσει το δολοφονικό της έργο, κάτι που απέτυχε να κάνει στο Καραμανδάνειο. Ο εισαγγελέας αναφέρει ότι εκείνη τη στιγμή επέλεξε να μη σκοτώσει την Τζωρτζίνα στο σπίτι, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα καθίστατο αυτομάτως ύποπτη μετά και τον θάνατο της Ίριδας. Επέλεξε όμως να αλλάξει και τη δολοφονική της μέθοδο και να χρησιμοποιήσει κεταμίνη, εκτιμώντας -όπως αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα- ότι δεν θα μπορούσαν οι Αρχές να τη συνδέσουν με την κατοχή μιας απαγορευμένης ουσίας, ενώ εάν επέλεγε και πάλι την ασφυξία ίσως την πρόδιδε ο βηματοδότης. «… Προς τούτο ήδη από τις 17/1/22 αναζητούσε μέσω Διαδικτύου πληροφορίες για τη δράση της ουσίας κεταμίνη και γνώριζε τις συνέπειες της χρήσης της. Η δε απόφαση μεταβολής της εγκληματικής της μεθόδου οφείλεται προφανώς στην εκτίμησή της ότι δεν θα μπορούσε η ίδια να συνδεθεί με την κατοχή μιας απαγορευμένης ναρκωτικής ουσίας, η δε επανάληψη της όποιας εγκληματικής δράσης με την ως άνω απόπειρα πιθανότατα θα πρόδιδε άμεσα ανάλογη επίθεση σε βάρος του παιδιού λόγω της ύπαρξης του βηματοδότη στην καρδιά… », λέει και συνεχίζει ότι η Πισπιρίγκου κατάφερε τελικά να προμηθευτεί (από άγνωστο προμηθευτή) το συγκεκριμένο σκεύασμα, με το οποίο το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου 2022 δηλητηρίασε την κόρη της.

Όπως δημοσιεύθηκε στην “ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ” που κυκλοφορεί 

Διαβάστε επίσης

Πάτρα: Ανακοίνωση-χαστούκι της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στον Κούγια

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Άσπλαχνη, σκληρή και ανάλγητη» την χαρακτηρίζει η εισαγγελική πρόταση

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ