Τις 173 κλήσεις τις οποίες πραγματοποίησε και έλαβε η Ρούλα Πισπιρίγκου λίγο πριν και μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας αλλά και την αιφνίδια εισαγωγή της 9χρονης Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» αποκαλύπτει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ».
Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ
• Τηλεφώνημα-πρόβα (;) της κατηγορουμένης στο «166» μία ημέρα πριν καταλήξει το βρέφος
• Το μοιραίο πρωινό προκύπτει ότι ήταν ξύπνια από τις 10.26 το πρωί, αλλά δεν πήγε να δει το παιδί
• Ερωτηματικά και αντιφάσεις από τις κλήσεις που έκανε την ημέρα που μετέφερε την 9χρονη στο «Καραμανδάνειο»
Πρόκειται για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τις οποίες αξιολογεί ως ιδιαίτερα σημαντικές η δικαστική Αρχή και καταγράφονται στη συμπληρωματική έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης που απεστάλη (στις 27 Απριλίου 2022) από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ) στη 18η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση δολοφονίας της Τζωρτζίνας. Οι έμπειροι αξιωματικοί της ΔΕΕ κατάφεραν να «αλιεύσουν» από το κινητό της Πισπιρίγκου τα τηλεφωνήματα τα οποία έκανε και έλαβε από τα ξημερώματα της 20ής Μαρτίου 2021 μέχρι και τις 13.12 το μεσημέρι της 21ης Μαρτίου 2021, μετά τον θάνατο της Ίριδας, αλλά και από τις 20.18 το βράδυ της 7ης Απριλίου 2021 μέχρι και τις 20.57 της 8ης Απριλίου 2021, δηλαδή λίγο πριν και μετά την ξαφνική εισαγωγή με αναφερόμενους σπασμούς της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο».
«166»
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στο έγγραφο που παρέδωσαν στην ανακρίτρια, δίνουν ιδιαίτερη βάση σε δύο κλήσεις προς το «166» που πραγματοποιήθηκαν από το κινητό της κατηγορουμένης το μεσημέρι της 20ής Μαρτίου 2021 και το πρωινό της 8ης Απριλίου 2021, διάρκειας 11 και 18 δευτερολέπτων αντίστοιχα. Οι ερευνητές της υπόθεσης προβληματίζονται κυρίως με το τηλεφώνημα της 20ής Μαρτίου (πραγματοποιήθηκε στις 13.07.07 το μεσημέρι), καθώς ψάχνουν να δουν κατά πόσο συνδέεται με τον αιφνίδιο (λίγες ώρες αργότερα) θάνατο της Ίριδας.
Υπενθυμίζεται ότι το μόλις έξι μηνών βρέφος βρέθηκε το πρωινό της επόμενης ημέρας νεκρό στην κούνια του από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, με την ακριβή ώρα θανάτου να μην μπορεί να διαπιστωθεί, ενώ στην υπόθεση υπάρχουν πολλά κενά και αντιφάσεις μεταξύ των όσων έχουν πει δημόσια οι δύο αδελφές. Πλέον για τον θάνατό του διερευνάται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, με όλες τις πληροφορίες να κατατείνουν, όπως έχει ήδη αποκαλύψει η «Μ», στο ότι πρόκειται περί ασφυξίας. Ως εκ τούτου οι ερευνητές της υπόθεσης διερωτώνται «για ποιο λόγο η Πισπιρίγκου κάλεσε το μεσημέρι της προηγούμενης ημέρας το ‘‘166’’ και κατά πόσο η συγκεκριμένη κλήση μπορεί να αποτελούσε μια ‘‘πρόβα’’ προκειμένου να εντοπίσει ποιο νοσοκομείο στην Πάτρα εφημέρευε την ίδια και την επόμενη ημέρα προκειμένου να προχωρήσει στον σχεδιασμό του αρρωστημένου σχεδίου της, δηλαδή της δολοφονίας του παιδιού της».
Απαντώντας μέσω της εκπομπής του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Πισπιρίγκου αντέτεινε ότι η συγκεκριμένη κλήση στο «166» πραγματοποιήθηκε εξαιτίας αδιαθεσίας της μητέρας της, Ελένης, η οποία είχε προστρέξει στο σπίτι μαζί τον σύζυγό της και τη Δήμητρα Πισπιρίγκου μετά τα τηλεφωνήματα που είχαν γίνει. Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί δύο – τρεις ημέρες πριν ο άγριος τσακωμός της κατηγορουμένης με τον Μάνο Δασκαλάκη και η αποχώρηση του συζύγου από το σπίτι της Μπιζανίου, επειδή όπως είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του είχε πιάσει τη σύζυγό του να απιστεί με έναν παντρεμένο άνδρα. Σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό της Πισπιρίγκου, ερευνητές της υπόθεσης εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς εκείνο το πρωινό καταγράφονται δύο κλήσεις της Δήμητρας Πισπιρίγκου προς την αδελφή της: η πρώτη στις 12.06 (διάρκειας 128 δευτερολέπτων) και η δεύτερη στις 12.48 (διάρκειας 72 δευτερολέπτων).
Το ερώτημα το οποίο επομένως θέτουν είναι πότε ακριβώς πρόλαβαν η αδελφή, η μητέρα και ο πατριός της κατηγορουμένης να φτάσουν από το σπίτι της Κάτω Αχαγιάς σε εκείνο της Μπιζανίου (σ.σ. η απόσταση είναι μεγαλύτερη των 20 χιλιομέτρων) και πότε ακριβώς σημειώθηκε το έντονο επεισόδιο της Ελένης Πισπιρίγκου. «Τελικά τι έγινε; Μετά την κλήση στο ‘‘166’’ η μητέρα της κατηγορουμένης μεταφέρθηκε σε κάποιο νοσοκομείο ή όχι;», διερωτώνται χαρακτηριστικά.
Κλήσεις
Το πρωινό της 20ής Μαρτίου 2021 η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχτηκε δύο κλήσεις από τη μητέρα του Μάνου Δασκαλάκη, Ελένη, στις 09.07 και στις 09.10 το πρωί, ενώ ακολούθησε μια εξερχόμενη κλήση και πάλι προς την πεθερά της στις 10.39 διάρκειας 1.928 δευτερολέπτων, δηλαδή 32 λεπτών. Αμέσως μετά η κατηγορουμένη κάλεσε (στις 11.12) τη μητέρα της, με την οποία συνομίλησε 17 λεπτά (1.021 δευτερόλεπτα).
Ακολούθως δέχτηκε δύο κλήσεις από φίλες της και στις 12.06 πραγματοποιείται η πρώτη επαφή με την αδελφή της Δήμητρα, η οποία την καλεί και συνομιλούν 128 δευτερόλεπτα. Στις 12.35 το μεσημέρι η κατηγορουμένη καλεί τον πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη με τον οποίο συνομιλεί 72 δευτερόλεπτα και ακολούθως την ψυχολόγο η οποία την παρακολουθούσε με την οποία συνομιλεί για 335 δευτερόλεπτα. Η «Μ» επικοινώνησε με τη συγκεκριμένη ψυχολόγο, η οποία επεσήμανε ότι δεν θυμάται τη συγκεκριμένη επικοινωνία αλλά και τον λόγο που την κάλεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου, υποστηρίζοντας ότι η κατηγορουμένη την είχε επισκεφθεί το φθινόπωρο του 2020 και είχαν ακολουθήσει λίγες συνεδρίες, οι οποίες στη συνέχεια διακόπηκαν. Στις 12.48 η Πισπιρίγκου δέχεται νέα κλήση διάρκειας 72 δευτερολέπτων από την αδελφή της και στις 13.05 την καλεί ο πατέρας της, τον οποίο έχει καταχωρισμένο ως «συγχωρεμένο»!
Ακολουθεί η «περίεργη» κλήση στο «166», ενώ στις 14.53 επικοινωνεί εκ νέου με την Ελένη Δασκαλάκη, με την οποία συνομιλεί μόλις 52 δευτερόλεπτα. Στις 15.34 καλεί για δύο δευτερόλεπτα τον πατέρα του Μάνου Δασκαλάκη, με τον οποίο συνομιλεί (έπειτα από κλήση που δέχεται) και πάλι στις 17.57 για 473 δευτερόλεπτα. Η τελευταία κλήση εκείνης της ημέρας πραγματοποιείται από το κινητό της Πισπιρίγκου προς την Ελένη Δασκαλάκη στις 22.18 το βράδυ και έχει διάρκεια 212 δευτερόλεπτα.
Θάνατος
Σε ό,τι αφορά την ημέρα του θανάτου της Ίριδας το πρωινό της 21ης Μαρτίου 2021, η κατηγορουμένη εμφανίζεται δέχεται κλήση από την Ελένη Δασκαλάκη στις 10.26 το πρωί. Το τηλεφώνημα έχει διάρκεια 100 δευτερόλεπτα και είναι κομβικό καθώς σχετίζεται με τον χρόνο κατάληξης του βρέφους. Υπενθυμίζεται ότι η Δήμητρα Πισπιρίγκου η οποία κατά δήλωσή της βρήκε νεκρή την Ίριδα στην κούνια της, έχει υποπέσει σε αντιφάσεις καθώς στην κατάθεσή της είπε ότι στο δωμάτιο του βρέφους μπήκε στις 11.30 το πρωί, ενώ τηλεοπτικά δήλωσε ότι μπήκε στις 10.45! Όπως και να ’χει, από τις κλήσεις προκύπτει ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν ξύπνια τουλάχιστον από τις 10.26, οπότε και κάλεσε την πεθερά της. Εντύπωση προκαλεί στους ερευνητές για ποιο λόγο από τη στιγμή που σηκώθηκε δεν επισκέφθηκε το δωμάτιο της μικρής Ίριδας και της Τζωρτζίνας για να δει εάν τα παιδιά αναπνέουν, αλλά αρκετή ώρα αργότερα (κανείς δεν ξέρει εάν ήταν στις 10.45 ή στις 11.30) ζήτησε από την αδελφή της να πάει να ξυπνήσει τα παιδιά για να πάνε μια βόλτα! Μετά τον θάνατο της Ίριδας η κατηγορουμένη πάντως πραγματοποίησε τρεις κλήσεις, δύο προς τον πατριό της (στις 12.18 και στις 12.50) και μία προς την αδελφή της στις 12.48.
Τζωρτζίνα
Όσον αφορά το βράδυ πριν και την ημέρα της εισαγωγής της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο», δηλαδή στις 7 και 8 Απριλίου 2021, εντύπωση προκαλεί ότι η κατηγορουμένη στην απολογία της υποστήριξε ότι την 8η Απριλίου 2021 κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα όταν το κοριτσάκι ξύπνησε στον ύπνο της και άρχισε να τρέμει. «… Μετά από 10 λεπτά το ξαναπαθαίνει και τη ρωτάω εάν είναι καλά ή εάν είδε κάποιον εφιάλτη και μετά ανοίγω το φως και είδα κοντά στο πάνω χείλος της ελαφρώς να έχει κοκκινήσει. Στο σπίτι εκείνη την ώρα ήταν η αδελφή μου, η μητέρα μου και ο πατριός μου. Συζητήσαμε όλοι μαζί με το παιδί και μας έκανε παράπονα για έντονο πόνο στην αριστερά πλευρά της πλάτης του σαν να είχε βόμβα επάνω της και ότι είχε πονόκοιλο. Μετά την πήγαμε στο ‘‘Καραμανδάνειο’’». Από τα αποτελέσματα της ΔΕΕ όμως προκύπτει ότι εκείνη την ημέρα η κατηγορουμένη κάλεσε το «166» στις 7.11 το πρωί της 8ης Απριλίου προφανώς για να δει ποιο νοσοκομείο εφημερεύει. Η επόμενη κλήση έγινε στις 8.08 όχι προς τον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά προς τον δικηγόρο Γιάννη Κόττα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Κόττα, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θυμάται το περιεχόμενο του τηλεφωνήματος, ισχυρίσθηκε ωστόσο ότι η Πισπιρίγκου δεν τον ενημέρωσε για κάποιο πρόβλημα υγείας της Τζωρτζίνας. Προσέθεσε, δε, ότι εκείνη την περίοδο το ζευγάρι ήταν σε διάσταση και υπήρχαν συναντήσεις για την έκδοση διαζυγίου που θα ήταν συναινετικό. Μετά τον κ. Κόττα η κατηγορουμένη καλεί για 21 δευτερόλεπτα (στις 8.11) τον Μάνο Δασκαλάκη, τον οποίο προφανώς ενημερώνει για τους υποτιθέμενους «σπασμούς» της Τζωρτζίνας. Το πλέον εντυπωσιακό όμως είναι ότι στις 8.24 δέχεται κλήση από την αδελφή της Δήμητρα (με την οποία υποτίθεται ότι ήταν μαζί και μετέφεραν την Τζωρτζίνα) και αμέσως μετά καλεί την Ελένη Δασκαλάκη με την οποία συνομιλεί για 99 δευτερόλεπτα. Στις 8.28 την καλεί ο κ. Κόττας και αμέσως μετά ο Μάνος Δασκαλάκης. Στις 8.42 καλεί και πάλι την αδελφή της (!) και αμέσως μετά τον Δασκαλάκη και τη μητέρα του Ελένη. Στις 8.48 δέχεται κλήση από τον σύζυγό της, ενώ στη συνέχεια η Πισπιρίγκου καλεί και πάλι την αδελφή της στις 8.57 με την οποία συνομιλεί για 161 δευτερόλεπτα. Λίγα λεπτά μετά, στις 9.03, δέχεται κλήση 64 δευτερολέπτων από τη Δήμητρα Πισπιρίγκου, ενώ αμέσως μετά καλεί τη μητέρα της Ελένη με την οποία συνομιλεί για δυόμισι λεπτά! Ωστόσο από την απολογία της κατηγορουμένης προκύπτει ότι όλο το επίμαχο διάστημα ήταν τόσο μαζί με την αδελφή της όσο και με τη μητέρα της, με την οποία πήγαν την Τζωρτζίνα στο «Καραμανδάνειο»! Άρα για ποιο λόγο τους καλούσε στο τηλέφωνο;