Ένα περίεργο όνειρο είδα προπαραμονή των ιστορικών, όπως αναμένεται να εξελιχθούν, καταθέσεων των τριών κρατικών ιατροδικαστών, Αγγελικής Τσιόλα, Χριστίνας Τσάκωνα και Σωκράτη Τσαντίρη, στο ΜΟΔ Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη για τη δολοφονία -κατά το κατηγορητήριο πάντα- της μικρής Μαλένας και της Ίριδας.
Είδα στον ύπνο μου, λοιπόν, ένα καταπράσινο δάσος στο οποίο ζούσε μια τερατόμορφη γυναίκα, με πόδια, σώμα κανονικό, αλλά γαμψά νύχια.
Η συγκεκριμένη είχε σφοδρή αντιπαλότητα με τη βασίλισσα, μια καλή νεράιδα, η οποία ενδιαφερόταν για την ευζωία και την ευταξία όλων των περίεργων πλασμάτων που ζούσαν στο δάσος. Δίπλα στο σπίτι της νεράιδας υπήρχε η φωλιά μιας οικογένειας αγριόχοιρων. Διμελούς.
Το ζευγάρι των αγριόχοιρων είχε πολλές πληροφορίες για ένα συγκλονιστικό έγκλημα που απασχολούσε τις Αρχές του δάσους, το οποίο είχε αποπειραθεί να συγκαλύψει (λόγω χαμηλής νοητικής ικανότητας) το μοναδικό ζωάκι (μια χήνα) που λάτρευε όσο τίποτε άλλο η τερατόμορφη γυναίκα. Αυτό λοιπόν το διαβολικό πρόσωπο ήθελε πάρα πολύ να διαφυλάξει ότι η αδυναμία της χήνας να συνεισφέρει στην εξιχνίαση του εγκλήματος δεν θα είχε ως αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από τον περίεργο εκείνο τόπο που έβλεπα στον ύπνο μου. Έπρεπε λοιπόν να προσεταιριστεί και να αναπτύξει καλές σχέσεις με το ζευγάρι των αγριόχοιρων που και πολλά γνώριζαν για το έγκλημα, και εμπλέκονταν (και εκείνοι) έμμεσα με την απόπειρα συγκάλυψης, καθώς κάτι είχε πάρει το αυτάκι τους…
Ούσα η πλέον έμπειρη, η τερατόμορφη γυναίκα έπεισε τόσο τη χήνα όσο και τους δύο αγριόχοιρους να την ακολουθήσουν στη σπηλιά τους και να μείνουν όλοι μαζί έως ότου καταλαγιάσει η καταιγίδα και ξεχαστεί η υπόθεση. Ανέλαβε όμως και κάτι άλλο. Τη στρατηγική αντιμετώπιση του ζητήματος και την προσπάθεια δολοφονίας προσωπικότητας της καλής νεράιδας που πάσχιζε να αντιληφθεί πώς ακριβώς είχε συμβεί η εγκληματική ενέργεια. Κάθε πρωί η γυναίκα με τα γαμψά νύχια άφηνε τη χήνα και τους αγριόχοιρους στη σπηλιά και έβγαινε στο ξέφωτο προκειμένου να συλλέξει τροφή αλλά και πληροφορίες για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που απασχολούσε και εκείνη, και τη χήνα, και τους αγριόχοιρους. Και όταν επέστρεφε τους έλεγε αν ποτέ τους καλέσει η καλή νεράιδα, τι πρέπει να πουν. Πώς θα διαφυλάξουν τα νώτα τους και δεν θα εκτεθούν ως συμμέτοχοι στη συγκάλυψη που επιχειρούνταν εκείνη την περίοδο. Οι μάσκες όμως γρήγορα έπεσαν καθώς η νεράιδα κατόρθωσε να ξεσκεπάσει τον θύτη της δολοφονίας. Ήταν μια λύκαινα που είχε κατασπαράξει τα λυκάκια της. Η νεράιδα λοιπόν κάλεσε τόσο τη χήνα όσο και τους αγριόχοιρους προκειμένου να της εξηγήσουν πως δεν αντιλήφθηκαν (μια και τα λυκάκια τούς είχαν εκμυστηρευθεί πολλά όσο ήταν εν ζωή) το γεγονός ότι η λύκαινα ήταν εκείνη που τελικά τα κατασπάραξε. Στα χέρια της η νεράιδα είχε το πόρισμα του ανακριτή παπαγάλου αλλά και αδιάσειστα στοιχεία από την έρευνα που είχε κάνει ο αστυνόμος γορίλας.
Το ανθρωπόμορφο τέρας ένιωσε τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Κατάλαβε ότι δεν αργούσε η ώρα που η αγαπημένη της χήνα αλλά και οι αγριόχοιροι θα εξορίζονταν από το δάσος. Οργάνωσε λοιπόν μια επιχείρηση ηθικής εξόντωσης της νεράιδας, του ανακριτή παπαγάλου και του αστυνόμου γορίλα. «Προσέλαβε» έναν άνεργο τελάλη, με τον οποίο διατηρούσε σχέση, ο οποίος επί ματαίω προσπαθούσε νυχθημερόν να παραπλανήσει τις Αρχές. Το δικαστήριο του δάσους όμως που εξέτασε όλα τα στοιχεία απεφάνθη για την ενοχή της λύκαινας, αλλά και της χήνας και των αγριόχοιρων που καταδικάστηκαν για συγκάλυψη. Το ανθρωπόμορφο τέρας και ο τελάλης έμειναν μόνοι τους. Με τα χρόνια και την απαξία προς το πρόσωπό τους αναγκάστηκαν να μετακομίσουν σε ένα άλλο, μακρινό μέρος.
Όταν λοιπόν ξύπνησα, άνοιξα έναν ονειροκρίτη και προσπάθησα να καταλάβω τι σήμαινε αυτό το περίεργο όνειρο. Δεν είδα πουθενά ότι συνδέεται με ιατροδικαστές, οπότε ηρέμησα.
Για την ιστορία και για να επιστρέψω στο θέμα μου, στις 9 Ιουλίου καταθέτει ο Τσαντίρης, στις 10 η Τσάκωνα και στις 12 η Τσιόλα. Ο πρώτος είναι ο μοναδικός που είχε το σθένος, τουλάχιστον, να καταγράψει στην πρώτη πραγματογνωμοσύνη ότι η Μαλένα δεν κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια, συμπληρώνοντας παραδόξως ότι η κ. Τσάκωνα που την είχε καταγράψει ως αιτία θανάτου δεν είχε σφάλει! Στην κατάθεσή του στην ανακρίτρια ο εν λόγω κρατικός πλέον ιατροδικαστής το έπαιξε Πόντιος Πιλάτος και στοιχήθηκε πίσω από τον αδιευκρίνιστο θάνατο της Μαλένας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο ιδιαίτερα προβληματικό το γεγονός ότι τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας κατέληξαν.
Για την Τσάκωνα η ιστορία είναι γνωστή. Κατάφερε να καταγράψει (χωρίς να εξετάσει τον ιατρικό φάκελο) ως αιτία θανάτου του νηπίου την ηπατική ανεπάρκεια, η οποία σύμφωνα με τη νέα εκδοχή του παθολογοανατόμου Αγαπητού μπορεί να προκλήθηκε από τη χημειοθεραπεία (sic), κάτι με το οποίο βέβαια διαφωνεί ο Τσαντίρης, ο οποίος όντας πραγματογνώμονας διορισμένος από την Εισαγγελία, μετά τη μήνυση Πισπιρίγκου, απεφάνθη ότι δεν υπήρξε ιατρικό λάθος. Σε ό,τι αφορά την Τσιόλα, η οποία μεταξύ άλλων ορεγόταν (μετά τη συνταξιοδότηση Μπογιόκα) τη μετακίνησή της από την Πάτρα στον Πειραιά (ως επικεφαλής βεβαίως βεβαίως), η ιστορία είναι γνωστή.
Πριν από την τελευταία, θεαματική ομολογουμένως, κυβίστηση στην ανακρίτρια, όπου μετέτρεψε την ασφυξία σε απροσδιόριστο θάνατο, είχε κατορθώσει να προμηθευτεί αντίγραφα της δικογραφίας από την κατηγορουμένη, μέσω του δικηγόρου της Γιάννη Απατσίδη, κάτι που αποτελεί παράδοξο καθώς ως γνωστόν ο κ. Απατσίδης είναι στα μαχαίρια με τον κ. Κούγια και κάτι τέτοιο αποκλείεται να ισχύει. Άρα ευελπιστώ στην επικείμενη δίκη η κ. Τσιόλα να ερωτηθεί ευθέως πώς κατάφερε να έχει παράνομα αντίγραφα της δικογραφίας από το γραφείο Κούγια (καθώς τα παραμύθια περί παρεμβάσεως του δικηγόρου της δεν τα πιστεύουν ούτε μικρά παιδιά), κάτι που θα μπορούσε να απαντηθεί εύκολα εάν είχε γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Σημειώνεται ότι για τη συγκεκριμένη ενέργεια της κ. Τσιόλα (διαρροή ανακριτικού υλικού) διενεργείται ήδη ΕΔΕ από το υπουργείο υπό τον κ. Γρίβα, ενώ προσφάτως πληροφορήθηκα ότι μετά την αποκάλυψη για την ΕΔΕ που έκανα στην εκπομπή μου, η εν λόγω ιατροδικαστής (την οποία σέβομαι και υπολήπτομαι και κάποια στιγμή θα την ευχαριστήσω και δημόσια για τη συνεισφορά της στην έρευνα που έκανα στην υπόθεση της Πάτρας) απαίτησε από τον κ. Τσαντίρη να μου κόψει την καλημέρα, όπερ και εγένετο!