Ο γνωστός και διακεκριμένος ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου καλεσμένος σήμερα του εκδότη και δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στην εκπομπή του ΡΕΠΟΡΤΑΖ στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις μετά την σημαντική αποκάλυψη της ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ όπου με τις νέες καταθέσεις των ιατροδικαστών στην ανακρίτρια.
Ο κ. Κουσουλός ζήτησε ένα πρώτο σχόλιο από τον κ. Αλεξάνδρου για το αν είθισται όταν καλείστε ως μάρτυρας να επικοινωνείτε και δικηγόρους της κατηγορούμενης προκειμένου να λαμβάνεται στοιχεία της δικογραφίας και καταθέσεις πριν καταθέσετε εσείς κύριε Αλεξάνδρου. Δεν είθισται απάντησε με αναστεναγμό ο ιατροδικαστής! Και ο δημοσιογράφος συνέχισε την ερώτηση του για το αν είναι μια τακτική που ακολουθούν οι ιατροδικαστές; Αν ήσασταν κρατικός ιατροδικαστής και σας είχε καλέσει η ανακρίτρια ως μάρτυρα σε μια υπόθεση θα επικοινωνούσατε με τον δικηγόρο της κατηγορούμενης με την οποία είχατε νεκροτομήσει το παιδί της για να λάβετε αντίγραφα της δικογραφίας για να ξέρετε τι θα καταθέσετε;
Κατ’ αρχάς το σύνολο της δικογραφίας θα μου δινόταν και θα είχα το σύνολο της από την ίδια την ανακρίτρια βάσει των δεδομένων. Οπότε για παραπάνω πληροφορίες θα προτιμούσαν να έλθω σε επαφή με τους γιατρούς, για παράδειγμα για μια περίπτωση ιατρικής αμέλειας θα προτιμούσα να μιλήσω με τους ίδιους τους θεράποντες και όχι με το νομικό τμήμα, για να έχω περαιτέρω πληροφορίες. Και να διευκρινίσω κάτι για το οποίο παλεύουμε εδώ και ώρες για την απροσδιόριστη αιτία θανάτου. Μάλιστα ο κ. Κουσουλός στο σημείο αυτό ζήτησε περαιτέρω επεξήγηση για έχουμε δύο στα δύο όπως είπε με την απροσδιόριστη αιτία θανάτου στην Μαλένα και την Ίριδα. Ο κ. Αλεξάνδρου απάντησε ότι προσωπικά και ως ειδικευόμενος αλλά και όταν καλούμαι να τεκμηριώσω μια αιτία θανάτου σε μια μάχη δικαστηρίου ή σε μια διευκρίνηση στις εντολοδόχες αρχές δίνουν συνήθως όταν έχουμε μια σήψη. Δηλαδή βρίσκουμε για παράδειγμα έναν άνθρωπο σε σήψη στο δάσος και καλούμαστε να αποκλείσουμε από το τρίπτυχο αν είναι έγκλημα οπότε εκεί λόγω της σήψης των προχωρημένων διαδικασιών δεν μπορούμε να αποφανθούμε σε μια τελική αιτία θανάτου, δίνω απροσδιόριστη μεν (αιτία θανάτου) αποκλειομένων των σκελετικών κακώσεων. Αφού έχουμε εξαντλήσει τα τοξικολογικά, από τα πτωματικά υγρά και τα λοιπά και τα λοιπά.
Ακούστε εδώ όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια με όλες τις λεπτομέρειες και για ποιο λόγο είπε ο κ. Αλεξάνδρου ότι ένας ιατροδικαστής ακόμη και 50 ετών (εμπειρίας) μπορεί να έχει δώσει απροσδιόριστη αιτία θανάτου μία φορά στη ζωή του.
https://youtu.be/L0A8NQvGc3A