Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Πάτρα: Πότε παραδίδεται το πόρισμα για (την ασφυξία) Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα: Επιβεβαίωση της δημοσιογραφικής έρευνας της «Μ» από τον Φεβρουάριο του 2022

Του Πέτρου Κουσουλού

Επαληθεύεται πλήρως η δημοσιογραφική έρευνα της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», από τον Φεβρουάριο του 2022 σε ό,τι αφορά τις αιτίες θανάτου των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται ότι δολοφόνησε την άτυχη Τζωρτζίνα μέσω κεταμίνης, ενώ ερευνάται για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αποδοθούν σε ασφυξία! Μάλιστα η εφημερίδα αποκάλυψε τα ευρήματα, τα οποία σήμερα αποτελούν τα πειστήρια που ξεκλειδώνουν την υπόθεση. Συγκεκριμένα, αναδείξαμε φωτογραφίες μέσω των οποίων μίλησαν τα ευρήματα με κακώσεις που δεν είχαν περιγραφεί, όπως συνέβη στην περίπτωση της Μαλένας. Επίσης φέραμε στη δημοσιότητα φωτογραφίες προ του θανάτου των παιδιών, με τις οποίες προκύπτει ότι δεν υπήρχαν τα τραύματα στο πρόσωπο των παιδιών κατά τον χρόνο του θανάτου.

Πόρισμα
Τις προσεχείς ημέρες οι δύο πραγματογνώμονες ιατροδικαστές, κ.κ. Καρακούκης και Καλόγρηας, αναμένεται να ολοκληρώσουν το πόρισμα που θα αποδώσει δικαιοσύνη για τη μνήμη των δύο παιδιών και θα διορθώσει τις μέχρι τώρα αστοχίες συναδέλφων τους.

 

ίριδα
Οι δύο κορυφαίοι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Νέες καταθέσεις θα λάβει το Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών – Ποιοι θα κληθούν να καταθέσουν

Πάτρα: Τα 16+1 «ΟΧΙ» της ανακρίτριας στην Πισπιρίγκου


Παρά τη φημολογία η οποία υποκινείται από συγκεκριμένα κέντρα και φέρει τους δύο ιατροδικαστές να διαφωνούν σε ό,τι αφορά την αιτία θανάτου και να συντάσσουν διαφορετικές εκθέσεις (!), κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το πόρισμα θα είναι κοινό και θα καταγράφει συγκεκριμένη αιτία θανάτου. Παρότι για ευνόητους λόγους οι πραγματογνώμονες τηρούν σιγή ιχθύος, εντούτοις δικαστικές και αστυνομικές πηγές σημειώνουν με νόημα ότι η κατηγορουμένη χρησιμοποίησε διαφορετική μέθοδο για να δολοφονήσει Μαλένα και Ίριδα και άλλαξε τρόπο δράσης στην Τζωρτζίνα. Για την περίπτωση της Μαλένας οι ερευνητές αναμένεται να καταλήξουν σε ασφυξία η οποία προήλθε με απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, με αποτέλεσμα να σημειωθεί και ηπατική βλάβη, που η κυρία Τσάκωνα αποδίδει σε ηπατική ανεπάρκεια!

Οι ερευνητές οδηγούνται στη διάγνωση της ασφυξίας μέσω της αξιολόγησης:
(α) Των εξωτερικών κακώσεων με εκδορές στη μύτη και ερυθρότητα στη δεξιά παρειά που δεν κατέγραψε η κυρία Τσάκωνα (από αμέλειά της).
(β) Της ηπατικής βλάβης και όχι ανεπάρκειας, όπως ερμηνεύτηκε από την κυρία Τσάκωνα.
(γ) Της βιβλιογραφίας.

Παράλληλα, οι πραγματογνώμονες τυπικά αναμένουν ακόμη τα αποτελέσματα των επαναληπτικών τοξικολογικών εξετάσεων από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης (σ.σ. τα οποία στέλνονται σταδιακά και αναμένεται να παραδοθούν πλήρως το αργότερο μέχρι την Τετάρτη ή την Πέμπτη).

Μαλένα
Οι αμυχές στη φωτογραφία ντοκουμέντο της Μαλένας

Δυστυχώς προκύπτει ότι η Μαλένα είχε εκδορές στη μύτη, προκληθείσες από όνυχες του δράστη, και ερυθρότητα επί της δεξιάς παρειάς ως τυπικό δακτυλικό εντύπωμα στην προσπάθεια του δράστη να προκαλέσει απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, δηλαδή του στόματος και της μύτης. Περαιτέρω δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι οι κακώσεις αυτές ήταν όλες πρόσφατες, προθανάτιες και προκλήθηκαν πέριξ του χρόνου του θανάτου. Άλλωστε προέκυψε ότι οι κακώσεις αυτές δεν προϋπήρχαν τις προηγούμενες ημέρες από τις φωτογραφίες της οικογένειας αλλά και από τον ιατρικό φάκελο, όπου δεν περιγράφονται ανάλογες κακώσεις. Τα τραυματικά αυτά ευρήματα στο πρόσωπο της Μαλένας αναπαριστούν την παλάμη της κυρίας Πισπιρίγκου κατά την εκτέλεση της εγκληματικής πράξης της, όπου πίεσε το στόμα και τη μύτη με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών (στόματος και μύτης) και την επακόλουθη ασφυξία, δηλαδή τον θάνατο εξαιτίας αποστέρησης οξυγόνου. Αποτέλεσμα ήταν να επέλθει ο θάνατος εν μέσω πνευμονικού οιδήματος και έντονης πνευμονικής συμφόρησης.

Ίριδα

Ίριδα

Η μικρή ΙριδαΣε ό,τι αφορά την Ίριδα, οι ερευνητές οδηγούνται στην ασφαλή διάγνωση της ασφυξίας. Άλλωστε το έργο τους είναι πιο εύκολο για την υπόθεση του βρέφους, αφού η κυρία Τσιόλα, η ιατροδικαστής που είχε εξετάσει το παιδί, παρότι είχε λάβει ανάλογη σπάνια διάγνωση περί αγενεσίας φλεβόκομβου, μόνη της την αμφισβήτησε στον βαθμό που μπορούσε και έθεσε διπλή αιτία θανάτου όχι μόνο την αγενεσία του ερεθισματογωγού συστήματος αλλά και το πνευμονικό οίδημα, όπως συμβαίνει σε περιστατικά ασφυξίας.

Το πρωτοσέλιδο της ΜΠΑΜ με τις αμυχές στο πρόσωπο της Ίριδας

Στην Ίριδα οι Αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος προκλήθηκε με τον μηχανισμό της ασφυξίας μέσω της απόφραξης της μύτης και του στόματος, με τη χρήση του πανιού, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η αναπνευστική λειτουργία. Η απόφραξη της μύτης και του στόματος με το πανάκι συναντάται ιδιαίτερα συχνά στις βρεφοκτονίες. Η περίπτωση της Ίριδας χαρακτηρίζεται κομβική καθώς το βρέφος δεν κατέληξε σε κάποιο νοσοκομείο (όπως η Μαλένα και η Τζωρτζίνα), αλλά στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η προσπάθεια μετακύλισης της ευθύνης στους γιατρούς των νοσοκομείων.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ