Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Πάτρα – Θετική στο να εξεταστεί για το σύνδρομο Μινχάουζεν η μητέρα – Τι είπε στην Αγγ. Νικολούλη (βίντεο)

Μία νέα διάσταση αποκτά η υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα. Η μητέρα των κοριτσιών δηλώνει ότι, αν της ζητηθεί, θα πάει σε ψυχίατρο, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν. Πρόκειται για το σύνδρομο αυτό που κρατάς παιδιά ή ηλικιωμένους εξαρτημένα από τον εαυτό σου ακόμα και βλάπτοντάς τα προκειμένου να προκαλέσεις την προσοχή ή τον οίκτο. Έχουν υπάρξει περιπτώσεις με μητέρες που κάνουν τα παιδιά τους να νιώθουν ότι είναι άρρωστα προκειμένου να εξαρτώνται από εκείνες.

Η ίδια αποκάλυψε ότι διέκοψε εγκυμοσύνη μετά τους θανάτους των παιδιών.

Στη συνομιλία που είχε με την Αγγελική Νικολούλη, η μητέρα των τριών αδικοχαμένων κοριτσιών μίλησε για τον κόσμο που έχει στραφεί εναντίον της το τελευταίο διάστημα κατηγορώντας την και για το αν αναζήτησε βοήθεια από ειδικούς.
«Στην πρώτη απώλεια πήγαινα σε ψυχολόγο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χωρίς φάρμακα, αλλά υπήρχε η Τζωρτζίνα πίσω, η οποία ήταν τεράστια δύναμη. Έχω θρηνήσει μέσα στο σπίτι αρκετά, αλλά όχι όσο θα ήθελα. Το έχω ακόμα μέσα μου. Ευτυχώς είχα και τη βοήθεια από την πεθερά μου, τη μαμά, την αδελφή και το σύζυγό μου. Δεν έχω μπει καθόλου στο δωμάτιο των κοριτσιών. Όταν χάθηκαν οι αδελφές της, η Τζωρτζίνα δεν το σχολίαζε καθόλου, παρά μόνο πήγαινε στις φίλες της και έλεγε:

»“Πρέπει να φύγω να πάω στη μαμά μου γιατί θα κλαίει και δε θέλω.” Ερχόταν με τον πατέρα της και μου έλεγε “κοίτα ο μπαμπάς κι εγώ. Είμαστε δυνατοί”.

»Η κόρη μου, μου έλεγε να βγάλω τα μαύρα από τον ίδιο χρόνο κιόλας», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε:

«Ό,τι και να πω στον κόσμο, πάλι ενάντιά μου θα στραφούν. Βγήκα και πάλι με κατακρίνανε. Δεν έκλαψε, δεν έκανε… δεν, δεν, δεν… Αυτό που τονίζω είναι ότι καλή είναι η γνώμη και σεβαστή όλων των ανθρώπων, αλλά όχι στην υπερβολή. Αυτό το πράγμα έχει καταντήσει εμμονή».

Σε σχετική ερώτηση της δημοσιογράφου για το εάν η ίδια έχει αναζητήσει τη βοήθεια κάποιου πνευματικού ή ειδικού, απάντησε:

«Έχω πνευματικό και έχω μιλήσει και σε ψυχίατρο, αλλά είχε κάποια δικά της θέματα και έχει ακυρώσει τα ραντεβού και δεν έχω προλάβει να πάω».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την συνέντευξη των γονιών που έχασαν τα τρία παιδιά τους (βίντεο)

Πάτρα: Μια διαπίστωση και δυο καυτά ερωτήματα για το θάνατο της Μαλένας

 


Πάτρα: «Διέκοψα εγκυμοσύνη, θα ήταν ανώριμο να έφερνα στον κόσμο ένα παιδί μετά τα όσα έγιναν»

«Έχω χάσει τον ύπνο μου. Προσπαθώ να ανταπεξέλθω. Δεν υπάρχει αυτό που ζω. Βλέπουν παντού τον δολοφόνο σαν την υπόθεση της Καρολάιν. Έχουμε υποβληθεί σε γονιδιακό έλεγχο εγώ, ο σύζυγός μου και τα παιδιά εν ζωή και αφότου κατέληξαν. Οι εξετάσεις έχουν σταλεί στο εξωτερικό και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Εγώ πιστεύω στο σπάνιο γονίδιο γιατί και η μπέμπα είχε εκ γενετής ένα σπάνιο σύνδρομο. Θυμώνω γι’ αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας, είναι μεγάλη αδικία».

Μίλησε ακόμα και για την εγκυμοσύνη της, που διέκοψε πρόσφατα μετά τις εξελίξεις.

«Θα ήταν ανωριμότητα και επικίνδυνο αν έφερνα στον κόσμο αυτό το παιδί μετά τα όσα έγιναν. Δεν είναι εύκολο, ούτε παιχνίδι».

 

 

Στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας.

«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Ακούγεται ότι η πρώτη ιατροδικαστική από το πρώτο παιδί, ήταν λανθασμένη. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το δεύτερο στοιχείο που φέρεται να υπάρχει είναι ότι και για το δεύτερο παιδί, μάλλον και εκεί έχουμε λανθασμένη εκτίμηση. Έχουμε λοιπόν αυτές τις δύο αμφισβητήσεις σε ιατρικές εκτιμήσεις και αναμένουμε την τελευταία εκτίμηση, που αναμένονται και ιστολογικές και όλες εκείνες οι εξετάσεις που θα βγάλουν συμπέρασμα για το τρίτο παιδάκι, το 9χρονο, που παρουσίασε σοβαρά προβλήματα λίγες ημέρες μετά το θάνατο του δεύτερου παιδιού», είπε ο κ. Γλύκας.

«Το μυαλό όλων πηγαίνει σε εγκληματική πράξη»
«Το μυαλό όλων πηγαίνει σε εγκληματική ενέργεια. Είναι σαφές αυτό. Κρατούμε όλοι επιφύλαξη. Ακούγεται για το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου. Ότι κάποιος προκαλεί κακό για να κερδίσει το ενδιαφέρον, και μάλιστα σε παιδί. Είναι μια εξαιρετικά σημαντική ψυχιατρική πάθηση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν οδηγεί ακαταλόγιστο σε μειωμένο καταλογισμό», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ