Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2024

Πενταντόστιμα ρεβύθια κοκκινιστά!

Μια πανεύκολη και πολύ υγιεινή συνταγή!

Αν δούμε ότι στις 2 ώρες έχει εξατμιστεί ο ζωμός λαχανικών, προσθέτουμε λίγο νερό όταν ξεσκεπάσουμε το ταψί.

ΥΛΙΚΑ

700 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα

2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε κάθετες φέτες

50 γρ. καρότα, τριμμένα

400 γρ. ντομάτα κονκασέ

500 ml ζωμό λαχανικών

1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

70 ml ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνης

1 κ.γ. ρίγανη, ξερή

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20εκ., αδειάζουμε μέσα όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  2.  Έπειτα, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 2 ώρες.
  3. Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  4. Τέλος, σερβίρουμε τα ρεβύθια ζεστά.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ