Μια πανεύκολη και πολύ υγιεινή συνταγή!
Αν δούμε ότι στις 2 ώρες έχει εξατμιστεί ο ζωμός λαχανικών, προσθέτουμε λίγο νερό όταν ξεσκεπάσουμε το ταψί.
ΥΛΙΚΑ
700 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα
2 κρεμμύδια μέτρια, κομμένα σε κάθετες φέτες
50 γρ. καρότα, τριμμένα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
70 ml ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Παίρνουμε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 30Χ20εκ., αδειάζουμε μέσα όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Έπειτα, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180°C στον αέρα για 2 ώρες.
- Στη συνέχεια, ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
- Τέλος, σερβίρουμε τα ρεβύθια ζεστά.