Πέθανε ο Βασίλης Βάρσος, ένας από τους κληρονόμους και διαχειριστές του φημισμένου ζαχαροπλαστείου στην Κηφισιά.
Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 14 Ιανουαρίου ο Βασίλης Βάρσος, ένας από τους κληρονόμους και διαχειριστές του φημισμένου ζαχαροπλαστείου στην Κηφισιά.
Μέλος της τρίτης γενιάς, ο Βασίλης Βάρσος ήταν ο ένας από τους δύο εγγονούς του Βασίλη Βάρσου, που είχε ανοίξει το ζαχαροπλαστείο στην οδό Κασαβέτη, το μακρινό 1892 και διαχειριζόταν την οικογενειακή επιχείρηση μαζί με τον Γιώργο Βάρσο.
Η εξόδιος ακολουθία του θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020, στις 2μμ, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς.
Συλλυπητήρια από τον Εμπορικό Σύλλογο Κηφισιάς
Την είδηση του θανάτου του, έκανε γνωστή ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς εκφράζοντας τα συλλυπητήρια των μελών του για την απώλεια:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κηφισιάς εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη των μελών του για την απώλεια του επιφανούς και αγαπητού μέλους του, Βασίλη Βάρσου, και απευθύνει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ο Βασίλης Βάρσος υπήρξε γνωστός και αγαπητός στην Κηφισιώτικη οικογένεια. Εξαιρετικός επιχειρηματίας, υπέροχος οικογενειάρχης, αγαπητός συμπολίτης, θα μας λείψει πολύ.
Μετά την αναγγελία του θανάτου του, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Κηφισιάς συνεδρίασε και αποφάσισε τα εξής:
1. Να εκφράσει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος
2. Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία
3. Να αποστείλει στεφάνι εις μνήμη του
4. Να δημοσιεύσει το παρόν στην ιστοσελίδα του, στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να το αποστείλει προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο».
Η ιστορία του θρυλικού ζαχαροπλαστείου
Το ζαχαροπλαστείο Βάρσος κάνει την είσοδό του στην ιστορία της Αθήνας το 1892.
Ο ιδρυτής της εταιρείας Βασίλειος Χ. Βάρσος έφυγε από την Καστριώτισσα, Φωκίδος με τον αδελφό του και ήρθαν στην Αθήνα.
Το 1892, στην ηλικία των 16, άνοιξε ένα κατάστημα παραγωγής γάλακτος στην γωνία των οδών Πανεπιστημίου και Σανταρόζα στην Αθήνα.
Το 1910 ο Βάρσος άκμαζε καθώς απασχολούσε 24 άτομα προσωπικό και είχε ένα από τα μεγαλύτερα ψυγεία της εποχής με 20 παγοκολώνες.
Η μεταφορά της επιχείρησης στο κέντρο της Κηφισιάς αποφασίζεται το 1922, «γιατί εκείνη την εποχή οι κάτοικοί της είχαν την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη».
Πηγή: Τα Νεα