Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Ποιος “έκαψε” τον Πάλλη

Δυο επιστολές στάθηκαν η αφορμή για να οδηγηθεί η ΕΛ. ΑΣ. στην πολυτελή κατοικία του φυγόδικου εφοπλιστή Αναστάσιου Πάλλη και να βρει τον κρυμμένο οπλισμό, που δεν είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο παλαιότερης έρευνας της Αστυνομίας για την υπόθεση.

Ο λόγος για έναν Βρετανό τέως συνεργάτη του Πάλλη, ο οποίος με δυο επιστολές ενημέρωσε τους αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αντιτρομοκρατικής, για τον κρυμμένο οπλισμό.

Όπως ανακοινώθηκε, στο εσωτερικό των δύο σπιτιών βρέθηκαν 21 πυροβόλα για τα οποία είχε εκδοθεί άδεια κυνηγετικών όπλων! Επίσης, βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων, δέκα διόπτρες και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης – taser.

Πρόσφατα, ο Pringle Stacey είχε καταθέσει έγγραφο στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας η υπόθεση Πάλλη να συσχετιστεί με την έρευνα για τη Χρυσή Αυγή.

Είχε συγκεκριμένα υποστηρίξει ότι διέθετε στοιχεία (σ.σ. τα οποία έχει ήδη καταθέσει στην ΕΛ.ΑΣ) σύμφωνα με τα οποία σε αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσε ο Πάλλης είχε ο ίδιος διαπιστώσει ότι υπήρχαν 4.000 ενεργά – λειτουργικά όπλα, τα οποία άφηνε υπονοούμενα ότι ενδέχεται να έχουν καταλήξει στα χέρια μελών της Χ.Α.

Η έρευνα για τη συγκεκριμένη υπόθεση ανετέθη στην Αντιτρομοκρατική. «Δεδομένων των πρόσφατων εξελίξεων και των ερευνών που διενεργούνται για τον ανακάλυψη κρυμμένου οπλισμού, παρακαλώ όπως συσχετιστεί η κατάθεσή μου με τα ευρήματα των ερευνών», ανέφερε στην επιστολή του ο Stacey.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Πάλλη εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ανάμειξή του στην υπόθεση του προφυλακισμένου εφοπλιστή Βίκτορα Ρέστη καθώς και για την υπόθεση αρπαγής του Stacey στο «Ελ Βενιζέλος» από άνδρες του Α. Πάλλη.

 

Το “ορφανό” εμπορευματοκιβώτιο

Σε ένα «ορφανό» εμπορευματοκιβώτιο στον Πειραιά στρέφουν την προσοχή τους οι Αρχές σε συνέχεια των ερευνών στο σπίτι του Αναστάσιου Πάλλη, όπου βρέθηκαν πυροβόλα όπλα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα» της Τετάρτης, το συγκεκριμένο κοντέινερ έφτασε στον Πειραιά τον Μάρτιο, όσο διάστημα είναι εξαφανισμένος ο επιχειρηματίας Α. Πάλλης, και από τότε κανένας δεν έχει εμφανιστεί για να το παραλάβει.

Από έγγραφα που περιήλθαν σε γνώση της εφημερίδας φαίνεται ότι το κοντέινερ έπρεπε να παραληφθεί από το ίδρυμα Π.Α.Λ.Ι.Σ., πρόεδρος του οποίου είναι ο φυγόδικος επιχειρηματίας. Στις αρχές Απριλίου, σχεδόν ένα μήνα μετά την έλευση του «ορφανού» κοντέινερ στο Ικόνιο, διενεργήθηκε έφοδος αστυνομικών στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος στο Κορωπί. Εκεί βρέθηκαν 52 μη λειτουργικά όπλα για τα οποία δεν υπήρχαν οι απαραίτητες άδειες, ενώ έλειπαν άλλα 27 που είχαν άδειες.

Όπως αναφέρεται στο δηλωτικό του κοντέινερ, το περιεχόμενό αφορά «έκθεμα αεροπλοΐας προς αποκατάσταση», ενώ ως αποστολέας εμφανίζεται μικρό μουσείο βελγικής επαρχίας. Η σφραγίδα του κοντέινερ φαίνεται πως παραμένει άθικτη από την αρχή του ταξιδιού, γεγονός που σημαίνει ότι οι Αρχές στη Μάλτα, όπου ήταν ο σταθμός μεταφόρτωσης, δεν την έσπασαν για να ελέγξουν το περιεχόμενο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ