Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024

Πλαστά πιστοποιητικά: Το κύκλωμα στη Δράμα, η “ταρίφα” και οι καταγγελίες για εκπαιδευτικούς

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι αποκαλύψεις για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης σε όλη τη χώρα.

Οι αρχές, με τη συμμετοχή και των εισαγγελιών “ξεσκονίζουν” ύποπτες υποθέσεις και προετοιμάζονται για επιβολή αυστηρών ποινών.

Στη Δράμα, αίσθηση προκαλεί το πλήθος των καταγγελιών, οι οποίες δεν αφορούν μόνο υγειονομικούς, καθώς σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ εκπαιδευτικοί και δημοτικοί υπάλληλοι φέρεται να έχουν προμηθευτεί πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

Μπορεί έξω από το νοσοκομείο της Δράμας να υπάρχει μία πινακίδα που γράφει «Εμβολιαζόμαστε. Δεν φοβόμαστε. Προστατευόμαστε», όμως αρκετοί στην πόλη φέρεται να έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, καθώς θέλουν να αποφύγουν τον εμβολιασμό.

«Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» αναφέρει η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Εμβολιασμοί υγειονομκοί

Πλαστά πιστοποιητικά: Καταγγελίες για εκπαιδευτικούς
Στην πόλη της Δράμας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει απλωθεί επικίνδυνα με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Η “ταρίφα” για ένα ψευδώς θετικό rapid τεστ
Οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid τεστ έναντι χρηματικού ποσού, με την “ταρίφα” να ξεκινάει από 10 ευρώ και να φτάνει ακόμα και τα 50 ευρώ.

«Αν βρεθεί έστω και ένας συνάδελφος από τη Δράμα ότι έχει προχωρήσει σε πλαστά πιστοποιητικά κ καταχωρίσεις rapid περιστατικών, θα ήθελα το υπουργείο Υγείας να του πάρει και την άσκηση αδείας επαγγέλματος» ανέφερε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιορτεβε.

Έρευνες σε όλη την Ελλάδα για πλαστά πιστοποιητικά
Στον Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ήδη εντοπιστεί 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης, ερευνώνται τρεις περιπτώσεις γιατρών που εμβολιάστηκαν εκτός της πόλης, και φέρεται να σχετίζονται με το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.

«Υπάρχει και 1% των συναδέλφων που έχει εμβολιαστεί σε κάποια άλλα διαφορετικά κέντρα. Ερευνώνται όλα, για την ορθότητα και όλα αυτά» ανέφερε στο Flash ο Πρόεδρος Συλλόγους Εργαζομένων Νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρης Ντέντης.

Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις υγειονομικοί στο Γεννηματάς έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται 2 περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άνθρωποι ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.

«Τα 18 πιστοποιητικά νόσησης τα οποία προσκομίστηκαν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, σε αυτούς που τα προσκόμισαν θα διενεργηθεί έλεγχος αντισωμάτων», υπογράμμισε η Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας, Αικατερίνη Πετράκη.

Σε διαθεσιμότητα βρίσκεται και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού και να μην βγει σε αναστολή.

Μίνα Γκάγκα: Όπου εμπλέκονται υγειονομικοί θα απομακρύνονται από την εργασία τους
«Όπου υπάρχουν καταγγελίες θα ελέγχονται, και φυσικά όπου εμπλέκονται υγειονομικοί θα απομακρύνονται από την εργασία τους και θα ακολουθούνται όλες οι πειθαρχικές κυρώσεις και οι νομικές κυρώσεις» ανέφερε στην σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Πλαστά πιστοποιητικά: Μετανιωμένες δύο από τις τέσσερις υγειονομικούς στο “Γεννηματάς”
Μετανιωμένες δηλώνουν οι δυο από τις τέσσερις υγειονομικούς στο «Γ. Γεννηματά, που παραδέχθηκαν ότι κατέχουν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μάλιστα ζήτησαν από την διοίκηση του νοσοκομείου να εμβολιαστούν και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Απέρριψε το αίτημα Ελλήνων υγειονομικών κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού
Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε τα αιτήματα, που είχαν καταθέσει Έλληνες υγειονομικοί κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Τα αιτήματα είχαν καταθέσει 30 επαγγελματίες Υγείας, που εργάζονται σε δημόσιες δομές αλλά και ιδιώτες, οι οποίοι εξέφραζαν την αντίθεσή τους με τον νόμο που προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού, ως προϋπόθεση ώστε να συνεχίζουν να εργάζονται.

Οι Έλληνες υγειονομικοί ζητούσαν να επιβληθούν προσωρινά μέτρα (άρθρο 39 του Κανονισμού του Δικαστηρίου) και να “παγώσει” άμεσα η εφαρμογή του νόμου.

Στις 7 Σεπτεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψει τις αιτήσεις προσωρινών μέτρων κρίνοντας ότι “ήταν εκτός του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 39 (προσωρινά μέτρα)”.

Στην απόφασή του σημειώνει ότι εγκρίνει τέτοια αιτήματα μόνο σε εξαιρετική βάση, σε περιπτώσεις δηλαδή που οι αιτούντες θα αντιμετώπιζαν διαφορετικά πραγματικό κίνδυνο μη αναστρέψιμης βλάβης. Οι αιτήσεις εκκρεμούν επί του παρόντος ενώπιον του Δικαστηρίου

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ