Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Προεδρικό «ρουσφέτι» σε φακελάκια γιατρό

 

  • Αξιοκρατία στο ΚΕΕΛΠΝΟ: Με παρέμβαση της Προεδρίας της Δημοκρατίας προσέλαβαν γιατρό ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη για δωροδοκία
  • Οι υπογραφές που εκθέτουν τον Θεόφιλο Ρόζενπμεργκ
  • Εν γνώσει Ξανθού και Πολλάκη η σκοτεινή ιστορία

 

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

 

«Αξιοκρατικά» με παρεμβάσεις ακόμη και από την Προεδρία της Δημοκρατίας γίνονταν οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και προεδρίας του αποπεμφθέντος πρώην επικεφαλής, Θεόφιλου Ρόζενμπεργκ.

Η σπουδή της απερχόμενης κυβέρνησης η οποία σήκωσε ψηλά τη σημαία της καταπολέμησης Διαφθοράς, της πελατειακής λογικής και προκάλεσε πόλεμο για την –δήθεν- αναξιοκρατία που επικρατούσε στον Οργανισμό, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν άλλη από το να διωχθούν οι πολιτικοί αντίπαλοι και να βολευτούν «τα δικά μας παιδιά».

Η ιστορία ενός ρουσφετιού που είχε… τραγική κατάληξη καθώς ο ευεργετημένος ιατρός συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., διασαλεύει το κύρος του θεσμού της Προεδρίας της Δημοκρατίας και εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Ρόζενμπεργκ. Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, από το ρεπορτάζ αλλά και τα στοιχεία που αποκαλύπτουμε σήμερα προκύπτει ότι το ιδιαίτερο γραφείο του ανώτατου Πολιτειακού άρχοντα, κ. Παυλόπουλου, λειτουργούσε ως «γραφείο ευρέσεως εργασίας». Με ποιον τρόπο; Αποστέλλοντας επιστολές αιτούντων που ζητούσαν να προσληφθούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι οι προσλήψεις πραγματοποιήθηκαν από την διοίκηση Ρόζενμπεργκ.

 

Ο άνεργος οδοντίατρος και το αίτημα της Προεδρίας

 

21 Ιανουαρίου 2016. Το ιδιαίτερο γραφείο (γραφείο Δημοσίων Σχέσεων) του Προκόπη Παυλόπουλου δέχεται ένα μάλλον –όχι και τόσο ασυνήθιστο- αίτημα. Ένα email το οποίο απευθύνεται στον ίδιο τον ΠτΔ. Αποστολέας είναι ένας 63χρονος γιατρός, οδοντίατρος για την ακρίβεια ο οποίος γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ, αλλά μεγάλωσε και σπούδασε στην χώρα μας. Ο Λ.Ν., επαγγελματίας στον χώρο της υγείας ο οποίος κατά δήλωσή του αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Αθηνών το 1985. Το αίτημά του σαφές. Να προσληφθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Γράφει αναλυτικά στο email: «… Έχω κάνει πολλές αιτήσεις για πρόσληψή μου στο ΙΚΑ και διάφορα νοσοκομεία, χωρίς αποτέλεσμα. Πολλές φορές εργάστηκα σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς, επίσης στο Δήμο Καλλιθέας χωρίς καμία αμοιβή. Καταλαβαίνετε το οικονομικό μου αδιέξοδο στο οποίο βρίσκομαι και σας παρακαλώ πολύ όπως με βοηθήσετε για την πρόσληψη μου σε κάποιο νοσοκομείο, ΙΚΑ, ή όπου αλλού εσείς κρίνετε κατά το συμφέρον της πατρίδας μας…».

Μάλιστα στο ίδιο email γνωστοποιεί ότι για την υπόθεσή του ήταν ήδη ενήμερος ο τότε Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος αντικαταστάθηκε λίγο καιρό αργότερα, Θανάσης Γιαννόπουλος.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι τα αντανακλαστικά του γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι άμεσα. Την ίδια κιόλας ημέρα η επικεφαλής του γραφείου Δημοσίων Σχέσεων του ΠτΔ, κυρία Λώρα Μολυβιάτη, κόρη του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πέτρου Μολυβιάτη μεταβιβάζει το αίτημα του οδοντιάτρου στο γραφείο του κ. Γιαννόπουλου. «…Παρακαλούμε για τις κατά την κρίσης σας ενέργειες…» καταλήγει η κα Μολυβιάτη στο με αρ. Πρωτοκόλλου Φ.4.1/30/ΑΣ 132 έγγραφο. Ποια είναι η συνέχεια του ρεπορτάζ;

 

 

Το ρουσφέτι και η σύλληψη για δωροδοκία

 

Εκείνους τους μήνες μεταξύ ΚΕΕΛΠΝΟ και ηγεσίας του υπουργείου Υγείας επικρατεί ένας μίνι εμφύλιος πόλεμος. Ο Θανάσης Γιαννόπουλος έχει μπει στο στόχαστρο, κυρίως, του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη και παύεται των καθηκόντων του. Στην θέση του τοποθετείται ο Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ο οποίος καταγγέλλει ότι αναλαμβάνει ένα «παραμάγαζο διαπλοκής, ρουσφετιού και αδιαφάνειας». Για τις ημέρες και τα έργα του κ. Ρόζενμπεργκ έχουν προηγηθεί πολλά αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας μας. Τόσο για τον τρόπο διοίκησής του όσο και για τα εκατομμύρια ευρώ με τα οποία πριμοδότησε την αμαρτωλή εταιρεία σεκιούριτι «ΤΡΙΠΛ-ΕΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΣΕΡΒΙΣΕΣ ΚΑΙ ΣΟΛΟΥΤΙΟΝΣ ΕΠΕ».

Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Ως δια μαγείας το «προεδρικό αίτημα» για την επαγγελματική αποκατάσταση του 63χρονου οδοντιάτρου ικανοποιείται. Από τα έγγραφα που βρίσκονται στην διάθεση της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» προκύπτει ότι στις 30 Ιουνίου 2016 ο Ρόζενμπεργκ προσλαμβάνει τον γιατρό. Υπογράφεται οκτάμηνη σύμβαση με τις απολαβές να ανέρχονται στις 13.350 ευρώ. Σε απλά ελληνικά το «ρουσφέτι» πραγματοποιείται. Είναι η περίοδος που άπαντες ασχολούνται με τις διαβόητες «προσλήψεις Γεωργιάδη», κανείς όμως –πλην ελαχίστων- δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατεί στον Οργανισμό επί… βασιλείας Παύλου Πολάκη και διοικήσεως Ρόζενμπεργκ. Ακόμα και εκείνοι που αντιδρούν και προσφεύγουν στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, μπαίνουν στο «ψυγείο» και στη συνέχεια καρατομούνται. Το δόγμα «κάνουμε ότι θέλουμε και δεν λογοδοτούμε σε κανέναν», εφαρμόζεται πλήρως.

Η ιστορία του «προεδρικού ρουσφετιού» θα μπορούσε να καταγραφεί στην ιστορία απλά ως αποτέλεσμα του αδιαφανούς τρόπου διακυβέρνησης της χώρας από ανθρώπους οι οποίοι επαίρονταν για το ήθος και τα αξιοκρατικά κριτήρια που εφαρμόζουν. Είχε όμως τραγική κατάληξη. Και αυτό επειδή στις 10 Φεβρουαρίου του 2017 ο εκλεκτός ιατρός του ΚΕΕΛΠΝΟ συλλαμβάνεται στα πλαίσια του αυτοφώρου! Μετά από πολλές καταγγελίες ασθενών ότι ζητεί χρήματα (κοινώς φακελάκι) προκειμένου να τους εξετάσει, στήνεται επιχείρηση των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνομικοί προσποιούνται τους πελάτες, προσημειώνουν χαρτονομίσματα και τον συλλαμβάνουν με την γίδα στην πλάτη. Τρεις ημέρες αργότερα, στις 13 Φεβρουαρίου 2017, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών γνωστοποιεί την είδηση σύλληψης του «φακελάκια γιατρού» στο υπουργείο Υγείας, στο ΚΕΕΛΠΝΟ, στην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης καθώς και στο Σώμα Ελεγκτών-Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Και τι απέγινε; Δεν κουνήθηκε φύλλο…

 

ΕΝΘΕΤΟ: Τι απαντά το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Προεδρία

 

Στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ με τα οποία επικοινωνήσαμε αναφέρουν ότι η πρόσληψη του συγκεκριμένου ιατρού έγινε προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Η «Μ» προσπάθησε να επικοινωνήσει και με την ίδια την κα Λώρα Μολυβιάτη. Δεν κατέστη δυνατό. Αντ’ αυτού επικοινωνήσαμε με συνεργάτη της ο οποίος μετέφερε πως «η κα Μολυβιάτη απλώς μετέφερε το αίτημα και δεν έχει καμία σχέση με την πρόσληψη». Σε ερώτησή μας εάν κάτι τέτοιο συνηθίζεται, εάν δηλαδή ο κάθε πολίτης μπορεί να επικοινωνεί με την Προεδρία προκειμένου να βρει δουλειά και –ακόμη χειρότερα- εάν τα υψηλόβαθμα στελέχη του Προεδρικού Μεγάρου λειτουργούν ως υπάλληλοι κάποιου κέντρου ευρέσεως εργασίας η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική. «Δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο», μας είπαν. Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα όμως άλλα δείχνουν. Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ