Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Ρίξτε τη χοληστερίνη μετά το Πάσχα

Normal
0

false
false
false

EL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:8.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:107%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-fareast-language:EN-US;}

Ένας γενικός κανόνας για τη μείωση της χοληστερίνης μετά τις γιορτές – η οποία ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα με τη βοήθεια των νόστιμων εθίμων μας –, είναι να περιορίσετε τα φαγητά με κορεσμένα λιπαρά και να τα αντικαταστήσετε με όσα περιέχουν πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά.

Εφαρμόζοντας τις παρακάτω συμβουλές στη διατροφή σας θα καταφέρετε να ρίξετε τη χοληστερίνη σας, βοηθώντας τον οργανισμό σας να αισθανθεί καλύτερα:

Χρησιμοποιήστε μαργαρίνη και βούτυρο, το οποίο να είναι ειδικά για την καταπολέμηση της χοληστερίνης ή βούτυρα που να περιέχουν ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. Στο μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε ποικιλία από λάδια, όπως ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο και φοινικέλαιο.

Προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά ή μη-γαλακτοκομικά προϊόντα εμπλουτισμένα με ασβέστιο.

Καταναλώστε ψάρι δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αποφύγετε λουκάνικα και αλλαντικά, αντί αυτών επιλέξτε άπαχο κρέας ή κοτόπουλο χωρίς την πέτσα.

Προσπαθήστε να τρώτε αρκετά λαχανικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ για ένα πρόχειρο σνακ προτιμήστε λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς ή ένα φρούτο. Αποφύγετε τα γλυκά και το γρήγορο φαγητό.

Επιλέξτε ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά και ρύζι ολική άλεσης.

Πηγή: onmed.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ