Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Live: Κόντρα κορυφής στη Βουλή για ΔΟΛ, διαφθορά και αγροτικό

Πρώτη ανάρτηση: 10.00 – Νεότερη ενημέρωση: 15.40

Κόντρα κορυφής αναμένεται να έχουν σήμερα στη Βουλή, οι πολιτικοί αρχηγοί για όλα τα καυτά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, με την προ ημερησίας συζήτηση για το αγροτικό να βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη συζήτηση αναμένεται ωστόσο να κυριαρχήσουν και οι εξελίξεις στον ΔΟΛ, μετά από την απόφαση για την τοποθέτηση ως επικεφαλής στον Οργανισμό του κομματικού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συζήτηση από την Ολομέλεια της Βουλής:

Την συζήτηση ζήτησε -με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Βουλής- η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία καλεί την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την άρση των αδιεξόδων στον αγροτικό κόσμο.

Τσίπρας: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα

Επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Προσπαθείτε να πείσετε τον κόσμο, ότι αν δεν σας είχε ρίξει το 2015, γιατί η οργή του λαού σας έριξε, τώρα η χώρα θα κάλπαζε στην ανάπτυξη, είπε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Το ότι σας στηρίζουν απροκάλυπτα σήμερα τα ίδια συμφέροντα, που σας στήριζαν όταν ήσασταν στην κυβέρνηση για να τους στηρίζετε και εσείς, δεν σημαίνει ότι μπορείτε να ελέγξετε και την νοημοσύνη των πολιτών.

Ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε σε δήλωση του αρχηγού της ΝΔ προ ολίγων ημερών ότι θα προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις ως κυβέρνηση. «Κύριε Μητσοτάκη, σιγά τα αίματα! Μην είστε τόσο σκληρός απέναντι στους θεσμούς, σιγά τις μονομερείς αποφάσεις!» είπε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για τη στάση που τήρηση στην εφάπαξ ενίσχυση των συνταξιούχων, τα Χριστούγεννα του 2016.

Παράλληλα τον κάλεσε να αποκαλύψει από ποιες δαπάνες θα κάνει περικοπή και από ποια κονδύλια θα καλύψει τη μείωση της φορολογίας που εξαγγέλλει.

«Στήνετε το πολιτικό σας αφήγημα για να προχωρήσετε σε απολύσεις και σε πρωτοφανή επίθεση στους εργαζόμενους» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Τέλος, κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει στο αν «θα είναι και για δεύτερη φορά αντίθετος στο να μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προχωρήσει η αδειοδότηση», σημειώνοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ, λέει ότι ο νόμος ισχύει.

Για τις στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης

Η αύξηση της απασχόλησης και η είσοδος νέων ανθρώπων στην αγροτική παραγωγή, η τυποποίηση και η ανάπτυξη της ποιοτικής γεωργίας, αποτελούν τις τρεις στρατηγικές επιδιώξεις της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα της οικονομίας, επισήμανε, μιλώντας στην Βουλή, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Για την πλειονότητα των αγροτών, τα οφέλη από τη μείωση της φορολογίας καλύπτουν πλήρως ή και υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τις ασφαλιστικές εισφορές, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τις παθογένειες του παρελθόντος,

Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με τις παθογένειες του παρελθόντος, τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: Θέλουμε τον συνεργατισμό εργαλείο άσκησης της αγροτικής μας πολιτικής. Δεν θέλουμε τους συνεταιρισμούς δίκτυο πελατειακών σχέσεων, αλλά εργαλείο που θα συμβάλει στο σπάσιμο των καρτέλ.

Για τον ΕΝΦΙΑ στις αγροτικές εγκαταστάσεις

Εξήγγειλε ειδική παρέμβαση για την υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης στα γαλακτομικά, ανακοίνωσε ότι άμεσα υπογράφεται υπουργική απόφαση για τις λαϊκές αγορές, επανεξετάζεται η μείωση του ΕΦΚ στο κρασί και του ΕΝΦΙΑ στις αγροτικές εγκαταστάσεις, και η χρήση του εργόσημου για την οικογενειακή εργασία.

Ταυτόχρονα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι ακολουθεί στρατηγική που στοχεύει να εκβιάσει σύγκρουση, ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αγρότες, και πρόσθεσε ότι δεν είναι ειλικρινές το ενδιαφέρον των κομμάτων που κυβέρνησαν για τους αγρότες.

Σκληρή προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό 

Η διάσκεψη της Γενεύης συνεχίζεται σήμερα σε τεχνικό διπλωματικό επίπεδο. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προτάσσοντας της ομιλίας του στην Βουλή, μια σύντομη ενημέρωση για το Κυπριακό.

Έκανε λόγο για σκληρή επίπονη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, χωρίς εγγυήσεις και με αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε κλίμα συνεννόησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας τον εποικοδομητικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα στις διαπραγματεύσεις, “χωρίς να υποχωρούμε από τις δίκαιες θέσεις μας”.

Επισημαίνοντας ότι είμαστε σε ένα σημείο όπου χωρίς να διαφαίνεται ορίζοντας λύσης άμεσα έχουμε, ωστόσο, σημαντικές εξελίξεις καθώς για πρώτη φορά ανταλλάχτηκαν χάρτες αν και οι διαφορές παραμένουν, για πρώτη φορά στην ατζέντα τέθηκαν τα θέματα εγγυήσεων και ασφάλειας και αυτό είναι μεγάλη διπλωματική επιτυχία, ενώ διαδραματίζει ενεργό ρόλο και η ΕΕ και αυτό συνιστά θετική εξέλιξη.

Χωρίς υπεραισιοδοξία, αλλά με σύνεση συνεχίζουμε με χαμηλούς τόνους και χωρίς ιδεοληψίες και φοβικότητα και ελπίζω ότι θα έχουμε θετικές εξελίξεις σε ένα τεράστιας σημασίας ζήτημα.

Προϋπόθεση είναι και η άλλη πλευρά του τραπεζιού, και ιδιαίτερα η Τουρκία να προσέλθει με παρόμοιο πνεύμα, βάζοντας στην άκρη την επιθετική ρητορική και δουλεύοντας σοβαρά και υπεύθυνα.

Θα είμαστε πάντα στο πλευρό του κυπριακού λαού για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της ΕΕ, τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Θα είμαι διαρκώς στη διάθεση των κομμάτων τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Εξωτερικων, γιατί είναι αυτονόητη η πλήρης, αναλυτική και ειλικρινής ενημέρωση σε όλα τα κόμματα κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Θα μας βρείτε απέναντί σας – Είστε επικίνδυνοι για την χώρα

Με τις εξελίξεις στον ΔΟΛ ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση «εξελίχθηκε στην πιο αποτυχημένη, αδίστακτη και αυταρχική κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση».

«Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε τα ΜΜΕ. Με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις. Διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ; Ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός. Πήγατε να ρίξετε μαύρο στα κανάλια και ο κόσμος ξεσηκώθηκε εναντίον σας. Τώρα το κάνετε με τους εκδότες. Κάποιοι συμβιβάστηκαν και έκαναν τις εφημερίδες τους γραφεία τύπου της κυβέρνησης. Με δικαστικές εκκρεμότητες επιχειρείτε να πάρετε τον έλεγχο του ΔΟΛ. Βάζοντας τον πρώην βουλευτή σας Μουλόπουλο και μην μας πείτε πως ήταν δίκη του πρωτοβουλία. Πρώην βουλευτής σας ήταν και μέχρι χθες πρόεδρος του ΔΣ της Αυγής. Αυτό τον άνθρωπο είχατε να υποδείξετε ως πρόεδρο του ΕΣΡ! Πλέον το έχουν καταλάβει όλοι. Η κυβέρνησή σας δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Είστε επικίνδυνοι για την χώρα και την δημοκρατική ομαλότητα. Πάρτε το χαμπάρι ο πλουραλισμός είναι ισχυρότερος από εσάς. Θα μας βρείτε απέναντι».

Επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή

«Σε μια εβδομάδα συμπληρώνονται 2 χρόνια από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα μπορεί να καμαρώνει για τα επιτεύγματά του. Σας ακούω και αναρωτιέμαι αν έχετε επικοινωνία με την χώρα. Ποιά είναι η Ελλάδα σήμερα; Μια καθημαγμένη χώρα»

Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά, Δεν μπορείτε να κρύβεστε άλλο πίσω από το δάχτυλό σας. Σήμερα είναι περισσότερο παρά ποτέ επιβεβλημένη η πολιτική αλλαγή. Το αίτημα για εκλογές είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Η χώρα δεν μπορεί να περιμένει αλλο. Οι εκλογές είναι μέρος της λύσης του προβλήματος της χώρας. Για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Ο ελληνικός λαός απαιτεί κυβέρνηση με συγκεκριμένο πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στα όσα ακούγονται για προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ να πάει σε πρόωρες κάλπες με την απλή αναλογική, τόνισε πως οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Πρόσθεσε δε πως οι μεθεπόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με τον εκλογικό νόμο που θα ψηφιστεί από την επόμενη Βουλή, στην οποία θα έχει αλλάξει η πλειοψηφία.

Για το σχέδιο της ΝΔ για τον αγροτικό τομέα

Αναφερόμενος, στο σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τον αγροτικό τομέα, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει ως άξονες την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Και ανέπτυξε 9 συγκεκριμένες θεσμικές δράσεις και στόχους:

«1ο: Ενθαρρύνουμε τη σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, όπως προβλέπει το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της αγοράς. Σήμερα το ποσοστό των συνεταιρισμένων αγροτών είναι απελπιστικά χαμηλό, μόλις 11,3% τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στην Δυτική Ευρώπη είναι άνω του 50%. Στόχος μας είναι να πλησιάσουμε αυτά τα δεδομένα, ώστε να δουν όλοι τα οφέλη της εμπορικής συγκέντρωσης και της μείωσης των εξόδων. Ο συνεταιριστικός νόμος που ψηφίσατε, θα καταργηθεί και οι ενώσεις θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, λαμβάνοντας φυσικά υπόψη τις ιδιαιτερότητες του συνεργατισμού. Δείτε ένα πετυχημένο παράδειγμα, τις ομάδες παραγωγών στην Ημαθία, οι οποίες ως κλάδος έχουν γίνει παγκόσμια δύναμη στην παραγωγή και το εμπόριο του βιομηχανικού ροδάκινου. Αυτές τις πρακτικές θα έπρεπε να ενθαρρύνετε, αντί να ψηφίζετε νόμους-μνημεία του κρατισμού.

2ο: Ενεργοποιούμε αμέσως όλα τα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν σε επενδύσεις ιδιωτών, αγροτών και συνεταιρισμών και συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των παραγόμενων προϊόντων μέσω της αγροτικής εκπαίδευσης και καινοτομίας.

3ο: Διασφαλίζουμε εγγυητικά κεφάλαια, δανειοδότηση και επαρκή χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα. Για το σκοπό αυτό, συνεργαζόμαστε με ελληνικές και διεθνείς τράπεζες και οργανισμούς για εγγυήσεις, χρηματοδότηση, νέα δάνεια και επενδύσεις στον αγροτικό τομέα. Παράλληλα, συνεχίζουμε και επαυξάνουμε τη λειτουργία της επιτυχημένης κάρτας του αγρότη.

4ο: Προωθούμε την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα στην υπηρεσία του αγρότη για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς, ειδικά τις ζημιές που προέρχονται από τις κλιματικές αλλαγές, συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ.

5ο: Επιταχύνουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία καθορισμού χρήσεων γης ανά περιοχή. Προβλέπουμε την αξιοποίηση των γεωργικών αποβλήτων και υπολειμμάτων, είτε για ενέργεια, είτε για περαιτέρω αξιοποίηση.

6ο: Συνδέουμε την αγροτική παραγωγή με άλλους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως τον τουρισμό και την εστίαση, τη βιομηχανία καλλυντικών και φαρμακευτικών φυτών, τη χημική βιομηχανία και τη βιομηχανία τροφίμων.

7ο: Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ελληνική ορεινή κτηνοτροφία αιγοπροβάτων όπου έχουμε στρατηγικό πλεονέκτημα στο γάλα, στη φέτα και στο κρέας. Αξιοποιούμε τις δυνατότητες ανάπτυξης πιστοποιημένων προϊόντων με βάση το αίγειο γάλα. Καταθέτοντας, παράλληλα, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων για τη στήριξη της βιωσιμότητας του κλάδου και της αειφορίας. Παράλληλα, προωθούμε ένα νέο σήμα ιδιαίτερων προϊόντων, που παράγονται σε οικολογικά ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας. Όπως το ρύζι στο Δέλτα Αξιού, τα αλιεύματα του Αμβρακικού, τα φασόλια Πρεσπών, κ.α.

8ο: Καθιερώνουμε τακτικό, δομημένο διάλογο της Κυβέρνησης με τις διεπαγγελματικές οργανώσεις των παραγωγών κατά προϊόν. Η συμμετοχή όλης της παραγωγικής αλυσίδας στο ίδιο τραπέζι (έμποροι, μεταποιητές, παραγωγοί κλπ.) θα δημιουργήσει συνέργειες, συμφωνίες, κοινούς τρόπους εμπορίας και επιχειρηματικά – επενδυτικά σχήματα, που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του κάθε στρατηγικού προϊόντος.

9ο: Δημιουργούμε Εθνικό Αγροτικό Επιμελητήριο κατά τα πρότυπα της Γαλλίας. Σκοπός του Επιμελητηρίου είναι να αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών. Θα συνδιαλέγεται για όλα τα θέματα που αφορούν τους αγρότες με την κρατική Αρχή, με πρώτη προτεραιότητα την καθιέρωση πιστοποίησης για τον κατά κύριο επάγγελμα αγρότη. Σταματά, λοιπόν, οριστικά το φαινόμενο της άναρχης διαβούλευσης της Κυβέρνησης με τα εκάστοτε “μπλόκα αγροτών”.

Και δεν είναι μόνο αυτά. Σε ό,τι αφορά στη μείωση του κόστους παραγωγής, θέλω να επαναλάβω ότι έχω ήδη δεσμευθεί στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αλήθειας ότι επαναφέρουμε τον Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%. Ότι θα καταργήσουμε το φόρο στο κρασί. Ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δυο χρόνια. Ότι θα μειώσουμε το φόρο των επιχειρήσεων, άρα και των αγροτικών, από το 29% στο 20%. Παράλληλα, θα προβάλλουμε όλες τις καλές πρακτικές που υπάρχουν και πρέπει να γίνουν υπόδειγμα ενός νέου παραγωγικού μοντέλου στον πρωτογενή τομέα».

Φώφη Γεννηματά: Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς γίνεται γάτα των Ιμαλαΐων

Η Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της από το βήμα της Βουλής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τη συμπεριφορά του απέναντι στους αγρότες πριν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβει στην εξουσία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς έχουμε σταθεί στο πλευρό τους όλα τα προηγούμενα χρόνια, και στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Εμείς δεν θα πάμε να πηδήξουμε πάνω στα τρακτέρ και να λαϊκίσουμε όπως εσείς».

Η κα Γεννηματά αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στον ΔΟΛ με την τοποθέτηση ως επικεφαλής του Βασίλη Μουλόπουλου και είπε: «Γνωρίζει όλη η Ελλάδα ότι δεν φτιάξατε το ΣΥΡΙΖΑ Channel και τώρα θέλετε να φτιάξετε το ΣΥΡΙΖΑ News και για αυτό επιβάλλεται τον Μουλόπουλο στο ΔΟΛ. Πρόκειται για μια ακόμη μάταιη προσπάθεια να στήσετε καθεστώς ενώ καταρρέετε, με την ελευθερία του Τύπου να πηγαίνει περίπατο. Ο πρωθυπουργός που βρυχάται κατά της διαφθοράς γίνεται γάτα των Ιμαλαΐων».

Για την ανάπτυξη

«Ακούστε, πάρτε το απόφαση ό,τι και να κάνετε η κρίση του λαού θα είναι αμείλικτη. Για εμάς ανάπτυξη σημαίνει στοχευμένα κίνητρα. Αυτά τα στοχευμένα κίνητρα να δημιουργούν θέσεις εργασίας και το πλεόνασμα να έρθει από την παραγωγή πλούτου και όχι από τους φόρους».

«Η κυβέρνησή σας παραπαίει»

«Μπαίνετε στο 3ο έτος της διακυβέρνησης με κυβέρνηση που παραπαίει και είναι αναξιόπιστη, ηττημένη ηθικά και πολιτικά» είπε η κα Γεννηματά.

Για την β’ αξιολόγηση

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε η κα Γεννηματά και για το θέμα της β’ αξιολόγησης. «Στο ζήτημα της οικονομίας και της 2ης αξιολόγησης η κυβέρνηση βρίσκεται στα πρόθυρα συνθηκολόγησης και εσείς χορεύετε στο ρυθμό των πιο συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης. Ήδη συζητάτε επώδυνα νέα μέτρα και υποθηκεύετε το μέλλον. Δεν έχετε καμία εντολή να υποθηκεύσετε το μέλλον του τόπου εσείς και η σημερινή σας πλειοψηφία. Δεν μπορείτε να βαφτίζετε το κρέας ψάρι. Είπατε ότι θα κλείσετε γρήγορα την αξιολόγηση και το καθυστερείτε. Αυτό αποτελεί θηλιά στην πραγματική οικονομία. Υποσχεθήκατε ότι θα επαναφέρεται τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συζητάτε τις ομαδικές απολύσεις».

Σταύρος Θεοδωράκης: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει τον ΔΟΛ στον Μπόμπολα

Για σχέδιο «Βενεζουελοποίησης» της ελληνικής δημοσιογραφίας κατηγόρησε την κυβέρνηση από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση περνά σε άλλη πίστα. Μετά από τις προσπάθειες συνεννόησης με τη διαπλοκή, αποφάσισε να πάρει την υπόθεση στα χέρια της και αναλαμβάνει η ίδια με τους ανθρώπους της τους Δημοσιογραφικούς Ομίλους. Η επίλυση των προβλημάτων του ΔΟΛ ανετέθη στον κ. Μουλόπουλο, έμπιστο του κ. Τσίπρα και μέλους του ΔΣ της Αυγής».

Υποστήριξε επίσης ότι το Μέγαρο Μαξίμου στοχεύει να μεταβιβάσει τον ΔΟΛ στον όμιλο Μπόμπολα. «Σήμερα ο κ. Ψυχάρης πέρασε την πόρτα του ανακριτή αφού πρώτα έβγαλε την ανακοίνωση ότι παραδίδει τον όμιλο στον έμπιστο του κ. Τσίπρα. Χθες η κυρία Δούρου ανέθεσε την ανάπλαση του Φαληρικού μετώπου στον όμιλο Μπόμπολα με έκπτωση 53%. Οσα δηλαδή κατήγγειλε στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι βέβαιο ότι ο Μπόμπολας θέλει να αναλάβει τον ΔΟΛ και έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με την κυβέρνηση».

«Είναι συνηθισμένη πρακτική η κυβέρνηση να αναλαμβάνει την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εφημερίδες είπε με ειρωνική διάθεση σε άλλο σημείο για να εξηγήσει «έχει γίνει στην Βενεζουέλα, την Τουρκία και την Βόρειο Κορέα».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ελέγξει πλήρως την δημοσιογραφία «θέλει όλοι να έχουν την ίδια φωνή. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ» είπε χαρακτηριστικά.

«Πώς μπορεί να επιλύσει κάποιος τα προβλήματα μιας τόσο υπερχρεωμένης επιχείρησης; Ποιος θα βάλει τα λεφτά; Ο κ. Μουλόπουλος; Όχι! Έχει θεσμικούς επενδυτές;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης για να σημειώσει «Ελπίζω οι δημοσιογράφοι και οι αναγνώστες να βρουν τρόπο να απαντήσουν και να αντισταθούν».

Υπενθυμίζεται ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση όσον αφορά τις εξελίξεις στον ΔΟΛ, μιλά για απόπειρα εκβιασμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ