Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Σωτήρης Μπουζιάνης: Αποκλειστικά στο ereportaz ο ιατροδικαστής που εξέτασε την Τζωρτζίνα για την κεταμίνη και την δήθεν θεραπευτική δόση

Πάτρα: Θανατηφόρα ακόμα και σε λιγότερη από τη μισή δόση από αυτήν που χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα Δασκαλάκη  είναι η κεταμίνη λέει αποκλειστικά στο ereportaz.gr και τον Νίκο Νικολετάκη ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος είναι αυτός ο οποίος εξέτασε τη σορό της άτυχης μαθήτριας.

Ρωτήσαμε τον πολύπειρο ιατροδικαστή για τις δηλώσεις της συναδέλφου του Ουρανίας Δημακοπούλου, η οποία σήμερα ,μιλώντας έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου ξεκίνησε τυπικά η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, είπε ότι τα 6,5 mg κεταμίνης ανά λίτρο αίματος που ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 9χρονης είναι “θεραπευτική δόση”, σύμφωνα με τη διεθνή βιβλιογραφία!

“Τι να πω δεν το γνωρίζω, άμα το ξέρει η κυρία Δημακοπούλου…” είπε αρχικά ο κ.Μπουζιάνης. “Εγώ το έδωσα θανατηφόρα, τώρα τι να σας πω από κει και πέρα”.

Στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση να μην είναι θανατηφόρα η δόση των 6,5 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο αίματος ο ιατροδικαστής απάντησε κατηγορηματικά ότι όχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, έχοντας μάλιστα υπόψιν του τη βιβλιογραφία. Τόνισε μάλιστα ότι η κεταμίνη σκοτώνει σε μικρότερη από τη μισή δόση σε σχέση με αυτή που βρέθηκε στην ανήλικη. Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Μπουζιάνη, η ποσότητα κεταμίνης που χορηγήθηκε στην 9χρονη ήταν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml, όταν σε 114 προγενέστερους θανάτους από την ίδια ουσία ο μέσος όρος ήταν 2,4 μικρογραμμάρια ανά ml.

Η κατάθεση Μπουζιάνη

Ο κ. Μπουζιάνης είχε υποβάλλει την έκθεσή του στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής. Στη συνέχεια κλήθηκε από την 18η ανακρίτρια να δώσει διευκρινιστικές απαντήσεις γύρω από το πόρισμά του. Η κατάθεση του διήρκησε κάτι λιγότερο από μία ώρα. Σε αυτήν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπήρχαν κακώσεις στο πρόσωπο η το σώμα της 9χρονης που να συνδέονται με το θάνατο, ενώ εξήγησε το τι ακριβώς συμβαίνει με την ανίχνευση του μεταβολιτη της νορκεταμίνης στα ούρα της Τζωρτζινας.

Υποστήριξε ότι η νορκεταμίνη αποκαλύπτει ότι η κεταμίνη δόθηκε όσο η 9χρονη κοπέλα ήταν εν ζωή και γι αυτό πρόλαβε να μεταβολίσει. Σε αντίθεση όπως είπε με το ροκουρόνιο ή την αδρεναλίνη που της χορηγήθηκαν ενώ ουσιαστικά δεν βρισκόταν στη ζωή.

Δείτε τι είχε πει αναλυτικά ο Σωτήρης Μπουζιάνης:

“Αναφέρομαι στην από 29 – 03- 2022 προανακριτική που κατάθεση ενώπιον των αστυνομικών αρχών, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαιώνω και ενώπιον σας ως αληθές και διευκρινιστικά σε όσα με ρωτάτε και απαντάω ως εξής:

ΕΡ: Από τη νεκροψία-νεκροτομή διαπιστώσατε κάποιες πρόσφατες εξωτερικές κακώσεις ,είτε εξωτερικά είτε εσωτερικά, σε κάποια όργανα, οι οποίες θα μπορούσαν συσχετιστούν με το θάνατο;

ΑΠ: Εξωτερικές κακώσεις δεν υπήρχαν που να μην είχαν κάποια σχέση με το θάνατο.

ΕΡ: Ως ιατροδικαστής, έχετε πραγματοποιήσει εκταφή, από την οποία να λάβατε τρίχες του πτώματοςν να τις αναλύσετε ανα εκατοστό και να βρήκατε το χρόνο έκθεσης του θανόντος σε τοξική ουσία;

ΑΠ: Δεν έχω λάβει σε εκταφή για λήψη τριχών από πτώμα. Γνωρίζω όμως ότι από τη δεκαετία του έτους 1990 κυρία Τσουκαλή, καθηγήτρια τοξικολογίας στο ΑΠΘ, ήδη συνταξιούχος διενεργούσε τέτοιου είδους έρευνες και εξέταση υπο τη καθοδήγηση του ΟΗΕ.

ΕΡ: Έχετε υπόψη σας βιβλιογραφία που να θεμελιώνει το αξιοπίστο της εξέτασης τριχών σε πτώματα που βρίσκονται σε αποσύνθεση ειδικά τέσσερις (4)  μήνες μετά το θάνατο; Μία τέτοια εξέταση είναι αξιόπιστη;

ΑΠ: Επιφυλάσσομαι να σας προσκομίσω σχετική βιβλιογραφία για την ανάλυση τριχών μετά από εκταφή

ΕΡ: Τα αποτελέσματα της ανάλυσης των τριχών πτώματα σε αποσύνθεση επηρεάζονται από τα πτώμα τίκα υγρά ή από αλλού είδος βιολογικά υλικά οι παράγοντες; Αν ναι σε ποιο βαθμό;

ΑΠ: Επιφυλάσσομαι για την απάντηση και θα σας προσκομίσει σχετική βιβλιογραφία.

ΕΡ: Υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την εξέταση τριχών πτωμάτων παιδιών σε σχέση με την εξέταση τριχών πτωμάτων ενηλίκων Αν ναι ποιοι είναι αυτοί οι παράγοντες και αν είναι ικανή να καταστήσουν αναξιόπιστα τα αποτελέσματα της εξέτασης σε θετική περίπτωση σε ποιο βαθμό απόκλισης;

ΑΠ: Και σε   αυτή την ερώτηση σας επιφυλάσσομαι και τις απαντήσεις σας τις προσκομίσω μαζί με τη σχετική βιβλιογραφία

ΕΡ: Το γεγονός ότι βρέθηκε η nor-ketamine στα ούρα της θανούσης τι σηματοδοτεί;

ΑΠ: Αυτό σημαίνει ότι όταν χορηγήθηκε κεταμίνης την Τζωρτζίνα αυτή ευρίσκεται εν ζωή, δηλαδή τα όργανα της λειτουργούσαν κανονικά ώστε να μεταβολίσουν τη συγκεκριμένη ουσία. Για αυτόν το λόγο βρέθηκε ο μεταβολίτης της κεταμίνης στα ούραγ Όταν ένας οργανισμός λαμβάνει οποιαδήποτε ουσία εφόσον Είναι ζωντανός αρχίζει ο άμεσος ο μεταβολισμός αυτής ουσίας. Εάν όμως έχουν παύσει ζωτικές λειτουργίες του, οποιαδήποτε ουσία κι αν χορηγηθεί στον οργανισμό αυτό δεν θα ανιχνευτή κατά το εξωτερικό οι εξετάσεις βιολογικών υλικών. Στην περίπτωση της Τζωρτζίνας για αυτό δεν ανιχνεύτηκε το ρουκουρόνοιο και η αδρεναλίνη που της χορήγησαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της ανάνηψης τίποτα άλλο δεν έχω να προσθέσω.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Επίθεση Κούγια στους δημοσιογράφους: «Να σώσετε τα σπίτια σας από τις αγωγές και τις μηνύσεις»

Πάτρα: Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής της Πισπιρίγκου για την δολοφονία της Τζωρτζίνας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ