Στο μεγάλο σκάνδαλο της μη παράστασης πολιτικής αγωγής της ΔΕΗ στη κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση για παράνομες επιχορηγήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την εταιρεία, ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, για μη εξοφληθέν δάνειο ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και για αμοιβή 300.000 ευρώ για μελέτη που δεν κατατέθηκε ποτέ, απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης.
Για την ακρίβεια δεν απάντησε ακριβώς ο κ. Σταθάκης απλά επισύναψε την απάντηση του επικεφαλής της ΔΕΗ και πρώην συνδικαλιστή κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη. Ο κ. Παναγιωτάκης λοιπόν ούτε λίγο ούτε πολύ προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επικαλείται λόγους “εργασιακής ειρήνης” λέγοντας ότι δεν θεωρεί σωστό μια διοίκηση να στρέφεται ποινικά εναντίον της άλλης! Κοινώς ο κ. Παναγιωτάκης δηλώνει πιστός στο δόγμα “ότι έγινε, έγινε” ή “όποιος έφαγε, έφαγε” και μας καλεί όλους να κοιτάμε στο μέλλον. Προφανώς ο συμπαθής διεθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ θα πρέπει να μας εξηγήσει για ποιον λόγο η ΔΕΗ δεν δείχνει την ίδια “συμπάθεια” απέναντι όχι σε εκείνους που κατηγορούνται για καταχρήσεις εκατομμυρίων ευρώ, αλλά στους απλούς πολίτες οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος…
H αποκάλυψη του ereportaz από τις 15 Ιουλίου του 2015 για σκάνδαλο με τη… ΓΕΝΟΠ TOURS της ΔΕΗ
H αποκάλυψη ότι η δίκη διεξάγεται χωρίς την παράσταση Πολιτικής από την ΔΕΗ
Η (μη) απάντηση του υπουργού για το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ
Στο μεγάλο σκάνδαλο της μη παράστασης πολιτικής αγωγής της ΔΕΗ στη κακουργηματικού χαρακτήρα υπόθεση για παράνομες επιχορηγήσεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ από την εταιρεία, ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ, για μη εξοφληθέν δάνειο ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και για αμοιβή 300.000 ευρώ για μελέτη που δεν κατατέθηκε ποτέ, απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης στους βουλευτές Χάρη Θεοχάρη, Ιάσονα Φωτήλα και Κατερίνα Μάρκου.
Θυμίζουμε ότι η ερώτηση είχε υποβληθεί στις 14 Δεκεμβρίου 2016.
Όπως σημειώνουν οι ερωτώμενοι βουλευτές “το Υπουργείο περιορίστηκε στην επισύναψη της απάντησης του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΔΕΗ ο οποίος αναφέρει πως η διοίκηση της επιχείρησης δεν παρέστη γιατί το δάνειο των 500.000 ευρώ αποπληρώθηκε εντόκως και πως τα χρήματα που είχαν δοθεί για τη μελέτη επεστράφησαν. Και με βάση αυτά η επιχείρηση αποφάσισε πως ήταν προς το συμφέρον της η μη παράσταση πολιτικής αγωγής της ΔΕΗ στη δίκη, καθώς λόγω της κρίσιμης κατάστασης της εταιρείας απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση διοίκησης, στελεχών και εργαζομένων(!).
Τι δεν απάντησε ο υπουργός;
- Δεν είπε λέξη για τις παράνομες επιχορηγήσεις ύψους 1 εκ. ευρώ. Ούτε μια σειρά. Αναρωτιόμαστε λοιπόν:
- Πώς η διοίκηση της εταιρείας προασπίζεται τα συμφέροντα των μετόχων με αυτές τις πρακτικές;
- Πώς διασφαλίζει τον ηθικό κίνδυνο από τη στιγμή που οποιοσδήποτε μπορεί να λαμβάνει παρανόμως υψηλότατα ποσά αποφεύγοντας τις όποιες συνέπειες μόνο με την επιστροφή των χρημάτων;
- Πώς μπορεί η διοίκηση της εταιρείας να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά; Από τη μία πιέζει τους πολίτες για να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα και την ίδια ώρα αντιμετωπίζει με τέτοια ελαστικότητα όσους εντός του οργανισμού τη ζημιώνουν;
Διαβάστε επίσης:
Χωρίς την παρουσία της ΔΕΗ η δίκη για το σκάνδαλο της ΓΕΝΟΠ-ΤOURS
Απίστευτο: Η ΔΕΗ πληρώνει τους… δικηγόρους κατα του εαυτού της στη δικη για τη ΓΕΝΟΠ-ΤΟΥΡΣ