Την ικανοποίηση του εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την έκδοση του 10ετούς ομολόγου που στέφθηκε με τεράστια επιτυχία, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ, οδηγώντας σε νέο ιστορικό χαμηλό το κόστος δανεισμού.
Ειδικότερα, το Δημόσιο θα αντλήσει 3,5 δισ. ευρώ με επιτόκιο περίπου 0,8%.
Εστιάζοντας στην υψηλή ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού, αλλά και την υψηλή ποιότητα των επενδυτών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για το ελληνικό ομόλογο, ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για «νέα ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα».
«Παρά τις αυξημένες δυσκολίες και απαιτήσεις, καταφέρνουμε να διατηρούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας σε ασφαλές ύψος» τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, προσθέτοντας ότι:
«Αποδεικνύεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και του Οικονομικού Επιτελείου της για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της, καθώς και για την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας, αποτιμάται θετικά από τους διεθνείς επενδυτές».
«Ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές»
«Η Ελλάδα, σήμερα, εν μέσω της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης και των συνεπειών της, έλαβε ακόμη μία ψήφο εμπιστοσύνης από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και συνεχίζει:
«Άντλησε από τις αγορές, σε περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας, μέσω της έκδοσης 10ετούς ομολόγου, 3,5 δισ. ευρώ, με επιτόκιο περίπου 0,8%.
Είναι η πέμπτη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, που η χώρα αντλεί με επιτυχία πόρους από τις αγορές.
Και το έπραξε με νέο ιστορικό χαμηλό ως προς το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου, ανεξαρτήτως διάρκειας.»
» Επιπλέον τονίζεται ότι, και στη σημερινή έκδοση, η ζήτηση ήταν ιδιαίτερη υψηλή και η ποιότητα εξαιρετική. Η μεθοδική δουλειά του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και συνολικά του Υπουργείου Οικονομικών φέρνει θετικά αποτελέσματα.»
» Έτσι, παρά τις αυξημένες δυσκολίες και απαιτήσεις, καταφέρνουμε να διατηρούμε τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας σε ασφαλές ύψος.»
» Αποδεικνύεται ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και του Οικονομικού Επιτελείου της για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της, καθώς και για την ταχύτερη δυνατή ανάταξη της οικονομίας, αποτιμάται θετικά από τους διεθνείς επενδυτές.»
» Οι πολίτες, η Κυβέρνηση και το κράτος, με την κοινή προσπάθειά μας, κερδίζουμε για τη χώρα, αξιοπιστία, κύρος και ισχύ.
Είναι, βεβαίως, γεγονός ότι κατά τους επόμενους μήνες θα υπάρξουν δυσκολίες και η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή.
Όμως, με πίστη στις δυνάμεις μας, όραμα, σχέδιο, μεθοδικότητα και σκληρή δουλειά, θα καταφέρουμε να βάλουμε τη χώρα μας σε τροχιά υψηλής, βιώσιμης, έξυπνης, κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της». ομολόγου
Πηγή: in.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ευρωζώνη: Υπεγράφη η νέα συνθήκη για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM)
Ελλάδα: Ξαφνική, δικαστική, δημοσιονομική “βόμβα” εν μέσω πανδημίας