Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Στο «φως» άγνωστες ερωτικές επιστολές της Τζάκι Κένεντι – Τι γράφει για τον Ωνάση

Μετά την τραγική δολοφονία του συζύγου της, η Τζάκι Κένεντι ανέπτυξε στενές σχέσεις με τον Βρετανό πρεσβευτή στις ΗΠΑ και 5ο Λόρδο του Χάρλεχ Ντέιβιντ ‘Ορμσμπαϊ-Γκορ.

Μια σειρά από επιστολές που ανακαλύφθηκαν τυχαία μόλις τον Ιανουάριο από τον εγγονό του παραλήπτη, τοποθετημένες μέσα σε δύο δερμάτινες βαλίτσες στο οικογενειακό αρχοντικό στο Γκλιν Σίγουαρτς της Ουαλίας, δείχνουν πώς η σχέση αυτή αναπτύχθηκε και τερματίστηκε ξαφνικά, καθώς η Τζάκι επέμενε στην επιλογή της να παντρευτεί τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Οι 18 επιστολές, γραμμένες όλες από την Τζάκι, φυλαγμένες εδώ και 50 χρόνια μέσα στο αρχοντικό, εκτέθηκαν στις 28 Φεβρουαρίου στη νεοϋορκέζικη γκαλερί του οίκου Bonhams, ο οποίος θα οργανώσει δημοπρασία για λογαριασμό του Τζάσετ, 7ου Λόρδου του Χάρλεχ, στις 29 Μαρτίου στο Λονδίνο για την πώλησή τους μεταξύ 100.000 και 150.000 στερλινών, σύμφωνα με εκτιμήσεις. Σε αυτές, η πιο διάσημη χήρα στην Ιστορία εξηγεί την απόφασή της να παντρευτεί τον πάμπλουτο Έλληνα.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι “ένας μοναχικός άνθρωπος και θέλει να με προστατεύσει από τη δική μου μοναξιά. Έχει φρόνηση και καλοσύνη. Είμαι η μόνη που μπορώ να αποφασίσω αν μπορεί να το κάνει αυτό και το αποφάσισα”, γράφει η Τζάκι, μια αποφασισμένη γυναίκα, στο γράμμα που στέλνει στις 13 Νοεμβρίου 1968 στον Γκορ.

Μερικούς μήνες νωρίτερα, η Τζάκι είχε απορρίψει την πρόταση γάμου του βρετανού διπλωμάτη, πρώην πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον και παιδικού φίλου του προέδρου Κένεντι επιλέγοντας τον κατά 23 χρόνια μεγαλύτερό της εφοπλιστή, όπως αποκαλύπτουν για πρώτη φορά οι επιστολές. Αυτή που πλέον ονομάζεται Κένεντι-Ωνάση εξηγεί τους λόγους της επιλογής της, γράφει η New York Times.

Σαν μια ηχώ στην ταινία “Jackie” του Πάμπλο Λαρέν, οι επιστολές αποκαλύπτουν τα “βαθιά συναισθήματα που διακατέχουν ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα της εποχής της”.

Στην αλληλογραφία αυτή η Τζάκι αναφέρει ότι χρειάστηκε να ξεκόψει τελείως με το παρελθόν, κάτι που ήταν πολύ δύσκολο για τον Ντέιβιντ ‘Ορμσμπαϊ Γκορ. Αν και η ίδια προσπαθεί να δείχνει παρηγορητική, από τις δηλώσεις της διακρίνεται μια ωμότητα. Έτσι γράφει στον θαυμαστή της, που τελικά απορρίπτει, ότι τον βλέπει “σαν έναν λατρεμένο αδελφό”, κάτι που πιθανόν ελάχιστα παρηγόρησε τον ενδιαφερόμενο.

Εκτός από τις συγκεκριμένες επιστολές, στις βαλίτσες φυλασσόταν και προσωπική αλληλογραφία από τον πρόεδρο Κένεντι και τους πρωθυπουργούς της Βρετανίας Χάρολντ Μακμίλαν, Σερ ‘Αλεκ Ντάγκλας-Χομ και Χάρολντ Ουίλσον. Ο 5ος Λόρδος του Χάρλεχ πέθανε το 1985 σε ηλικία 66 ετών.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ