Σκέψεις για προσαρμογή των μέτρων στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μετά την αύξηση του μέσου ημερήσιου όρου κρουσμάτων κάνει η κυβέρνηση, μετά και την καθιερωμένη σύσκεψη των επιδημιολόγων το απόγευμα της Πέμπτης. Οι ειδικοί φαίνεται να θεωρούν αρκετά τα μέτρα που εφαρμόζονται, αρκεί να τηρηθούν από όλους και να υπάρχει έλεγχος. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων αυξάνονται, όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ την Πέμπτη αυξήθηκε -μετά από αρκετό καιρό- και ο αριθμός των διασωληνωμένων.
Η πρώτη είδηση που βγαίνει αφορά τη Θεσσαλονίκη, η οποία επιστρέφει στο «κόκκινο», καθώς το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει σημαντική αύξηση του ιικού φορτίου. Αυτό σημαίνει ότι θα υπαχθεί στη λίστα των μέτρων που αφορούν τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα και περιορισμούς στην κίνηση.
Η δεύτερη παρέμβαση που βρίσκεται στο τραπέζι της συζήτησης ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης των μέτρων, αφορά την Αττική και πιο συγκεκριμένα το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η Αττική αποτελεί μοναδική εξαίρεση στον κανόνα των «κόκκινων περιοχών», καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 9 το βράδυ και όχι από τις 6 το απόγευμα. Οι σκέψεις των αρμοδίων αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα το Σαββατοκύριακα, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα, λόγω και του καλού καιρού που προβλέπεται. Στο τραπέζι βρίσκεται επίσης η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων στην Αθήνα, ωστόσο υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του εν λόγω μέτρου.
Η έκθεση του ΕΟΔΥ την Πέμπτη ανέδειξε για μία ακόμη φορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αττική, αλλά και άλλες περιοχές, καθώς η αύξηση είναι σημαντική. Τα ημερήσια κρούσματα διατηρήθηκαν σε τετραψήφιο αριθμό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, με το 50% να εντοπίζεται στις περιοχές της Αττικής.