Νέα διάσταση στην υπόθεση της Αίγινας, δίνει η κατάθεση μιας γυναίκας που επέβαινε στην μοιραία λάντζα. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso, η Α.Α. επιβάτης της λάντζας αναφέρει:
«Κάθισα μαζί με την οικογένειά μου και την οικογένεια Κατιφέ, με την οποία διατηρούμε φιλικές σχέσεις σε καθίσματα που είχε στην πρύμνη του σκάφους. Τρία λεπτά περίπου της ώρας μετά τον απόπλου και ενώ το σκάφος μας πήγαινε με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα άκουσα τον κυβερνήτη να φωνάζει: «που πάει αυτός;» και άρχισε να σφυρίζει με την κόρνα του σκάφους. Ταυτόχρονα άκουσα τον σύζυγό μου να φωνάζει: «που πάει αυτός ο μ……;»
Η γυναίκα περιγράφει τα εφιαλτικά λεπτά που πέρασαν μέσα στην θάλασσα και τότε αναφέρεται σε μια νεαρή γυναίκα που επέβαινε επίσης στο σκάφος:
«… Μετά από έναν εκκωφαντικό θόρυβο αντιλήφθηκα τον εαυτό μου να βρίσκεται στην θάλασσα παλεύοντας να κρατηθώ στην επιφάνεια. Βγαίνοντας στην επιφάνεια, σχεδόν ταυτόχρονα με το γιο μου και αφού πιαστήκαμε από επιπλέοντα συντρίμμια του σκάφους μας, το οποίο είχε βυθιστεί, στην συνέχεια γύρισα το βλέμμα μου τριγύρω να δω τι είχε γίνει και διαπίστωσα την ύπαρξη ενός ταχύπλοου σκάφους το οποίο βρισκόταν ακίνητο σε απόσταση περίπου 30 μέτρων. Πάνω, επέβαινε ένας άνδρας ηλικίας περίπου 70 ετών και μια κοπέλα καθόταν δίπλα του ηλικίας περίπου 30 ετών. Αυτοί τουλάχιστον ήταν ορατοί από το σημείο που ήμουν. Φωνάζαμε στον άνδρα να μας πετάξει σωσίβια τόσο εγώ όσο και ο γιος μου αλλά αυτός δεν ανταποκρινόταν».
Η ίδια γυναίκα σε άλλο σημείο της κατάθεσής της δεν αναφέρει τίποτα για ηλικιωμένους επιβάτες του ταχύπλοου, και αναφέρει ότι τόσο πριν όσο και μετά την σύγκρουση ο κατηγορούμενος χειριστής του ταχύπλοου δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βοηθήσει τους ναυαγούς.
«Ψυχολογικά είμαι ράκος, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου. Τα παιδιά μου δεν τρώνε και δεν κοιμούνται. Η κόρη μου ζητάει συνέχεια την φίλη της την Σεβαστή», λέει αναφερόμενη στο μικρό κορίτσι που έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο.
Η μαρτυρία του φίλου του Λυκουρέζου που ανατρέπει επίσης τα δεδομένα:
Ο Γ.Π. είναι εκείνος που δέχθηκε πρώτος τηλεφώνημα για βοήθεια στις 12.45 μετά το μεσημέρι της 16ης Αυγούστου.
«…Μου είπε ότι είχε χτυπήσει με το σκάφος του «Ντουέντε» μια βάρκα. Πήρα αμέσως τον Μ.Α. και του είπα να πάμε στο σημείο να βοηθήσουμε. Πήραμε το φουσκωτό του και άμεσα πήγαμε στο σημείο του δυστυχήματος. Είδα άτομα στη θάλασσα και έναν πνιγμένο που ήταν μπρούμυτα μέσα στο νερό. Μετά άκουσα φωνές από το σκάφος που επέβαινε ο Θρασύβουλος Λουκουρέζος. (…) Όταν έφτασα είχε μέσα δυο γυναίκες, έναν άνδρα ηλικιωμένο και τον Λουκουρέζο Θρασύβουλο. Μπήκανε μέσα στο σκάφος οι δυο γυναίκες και ο ηλικιωμένος άνδρας. (…) Ο Θρασύβουλος Λουκουρέζος δεν αισθανόταν καλά και γι’ αυτό το λόγο πήρα τηλέφωνο τον φίλο μου Λ.Ν. ώστε να μπορέσει να βοηθήσει γιατί το «Ντουέντε» έμπαζε νερά».
Δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του 77χρονου
Μια αποκάλυψη «βόμβα» κρύβει το πόρισμα των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση της Αίγινας
Σύμφωνα με το πόρισμα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το «Πρώτο Θέμα», δεν βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του Duende, παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα δυο ημέρες μετά τη σύγκρουση, ενώ το σκάφος ήταν εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής μετέβη στο ταχύπλοο και ερεύνησε για δακτυλικά αποτυπώματα στο τιμόνι και τα χειριστήρια.
Σύμφωνα με το έγγραφο που βλέπετε εδώ δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του Duende, παρά μόνο ένα παλαμικό στα χειριστήρια των μηχανών.