ΥΛΙΚΑ
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
4 αυγά, large
8 γρ. baking powder
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει.
- Αμέσως μετά, ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα.
- Έπειτα, ρίχνουμε σε δόσεις το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε εκ νέου.
- Ύστερα, αδειάζουμε το μείγμα σε μία αλευροβουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Κατόπιν, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πλήρως.
- Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.