Μία από τις καλύτερες φθινοπωρινές συνταγές!
ΥΛΙΚΑ
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
4 φλιτζ. κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 φλιτζ. ζωμό λαχανικών
1/2 κουτ.γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλιτζ. γάλα με λίγα λιπαρά
Για το γαρνίρισμα (προαιρετικά):
2 κ.γλ ελαιόλαδο
μερικούς ψημένους σπόρους κολοκύθας
ή 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σοτάτουμε τα κρεμμύδια, την κολοκύθα και το σκόρδο με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε τον ζωμό διαλυμένο σε βρασμένο νερό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρει βράσει καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Κατόπιν μεταφέρουμε τη σούπα στο μπλέντερ και πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Ξαναρίχνουμε πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με μια κουτάλα ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με 2 κ.γλ. ελαιόλαδο και ψημένους σπόρους κολοκύθας ή εναλλακτικά με 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό (προαιρετικά).