Mάλιστα, εξετάζει τη σύσταση ελληνικής θυγατρικής, μεταφέροντας δραστηριότητες και σημαντικό αριθμό εργαζομένων στην Ελλάδα. Όσο για την πόλη που θα στεγάσει μελλοντικά τα γραφεία, ενδεχομένως να βρίσκεται εκτός Αττικής.
Ο Ηλίας Κοκκίνης λάτρευε την μουσικά και έπαιζε drums σε τοπική μπάντα, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως τεχνικός ήχου.
Ο Αλέξανδρος ασχολούνταν με ηλεκτρονική μουσική. Αμφότεροι φοίτησαν στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Πάτρα, απέκτησαν PhDs στην Επεξεργασία Σημάτων Ηχου και εργάστηκαν ως ερευνητές. Λίγους μήνες μετά την ίδρυση της Accusonus ήρθε κοντά τους ο Μιχάλης Τζάννες (πρώην CEO της Aware, εισηγμένη εταιρεία στο NASDAQ) ως επενδυτής.
Ο κ. Τζάννες είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πανεπιστήμιο Tufts. Είναι μέλος του συγκροτήματος κλασικής ροκ French Lick. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν και Ph.D. από το Πανεπιστήμιο Tufts.
Η Accusonus Inc, μια εταιρεία ξεκίνησε το 2013 στην Πάτρα και εξελίχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές προϊόντων λογισμικού που βασίζονται στη μηχανική μάθηση για την επισκευή ήχου και την παραγωγή μουσικής, σημείωσε μια μεγάλη επιτυχία.
Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στην Μασσαχουσέτη των ΗΠΑ και απασχολεί περί τα 50 άτομα.
Εισήγαγε το AI στη ψηφιακή μουσική παραγωγή και επεξεργασία.
Η Accusonus αναπτύσσει εργαλεία που βοηθούν επαγγελματίες και μη, να επιδιορθώνουν άμεσα τον ήχο στα video τους δίνοντάς τους την αίσθηση ότι έχουν γυριστεί υπό τις ιδανικές συνθήκες ενός επαγγελματικού στούντιο. Τα εργαλεία βελτίωσης και επιδιόρθωσης Ακουστικού περιεχομένου (ERA) της Accusonus μπορούν να “καθαρίσουν” ηχογραφήσεις γρήγορα και αποτελεσματικά.
Πρόκειται για plug-ins που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσα σε όλα σχεδόν τα προγράμματα επεξεργασίας οπτικοακουστικού υλικού, από βασικά προγράμματα όπως το Audacity και το Garageband έως τα πιο εξειδικευμένα όπως το Adobe Premiere Pro, Apple Final Cut, Avid Pro Tools, Apple Logic Pro και Da Vinci Resolve.
Η Accusonus είναι από τις πρώτες εταιρείες που ανέπτυξαν προϊόντα μηχανικής μάθησης (Machine Learning) στην αγορά λογισμικού επεξεργασίας ήχου.
Το 2014 κυκλοφόρησε στην αγορά το Drumatom, το πρώτο εργαλείο παγκοσμίως που αντιμετωπίζει το πρόβλημα της «διαρροής μικροφώνου» στις ηχογραφήσεις τυμπάνων.
Το 2017 η accusonus διέθεσε στην αγορά, το Regroover, ένα λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να αναλύσει ένα μιξαρισμένο ηχητικό δείγμα και να το χωρίσει στις αρχικές πηγές από τις οποίες προήλθε
Tα προϊόντα της, μάλιστα, χρησιμοποιούνται από πολλούς βραβευμένους με Grammy παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί με ηχηρά ονόματα της μουσικής βιομηχανίας, όπως οι Μπομπ Ντίλαν, Λου Ριντ, Σακίρα και πολλοί ακόμα.