Ο φάκελος περί παιδικής πορνογραφίας στα σχολεία που άνοιξε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος έχει προκαλέσει τεράστιο πάταγο στην Πανεπιστημιακή κοινότητα.
Το όνομα λέκτορα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστήμιου Πατρών φιγουράρει από τα πρώτα στη λίστα με τους επτά εκπαιδευτικούς που έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και έχουν ήδη αποταχθεί από τα ιδρύματα που εργάζονταν.
Ο 40χρονος λέκτορας είχε σκοτεινό παρελθόν συλλήψεων για το εν λόγω ειδεχθές έγκλημα. Το 2009 ήταν ανάμεσα στους 55 συλληφθέντες συντονισμένης ελληνικής επιχείρησης σε συνεργασία με την Σκότλαντ Γιάρντ για διεθνές κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Την Παρασκευή ο λέκτορας πήρε την διαπιστωτική πράξη αυτοδίκαιης υποχρεωτικής αργίας από τον Πρύτανη, όμως εντύπωση προκαλεί πως κατάφερε να εργάζεται στην Πανεπιστημιακή κοινότητα μετά τον σάλο που προκάλεσε στην Πάτρα η τότε σύλληψη του.
Πηγές του «Έθνους» της Κυριακής αναφέρουν ότι το 2009 βρέθηκαν στην κατοχή του 7.000 αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο, σκληρής παιδικής πορνογραφίας, που ο ίδιος ονόμασε υλικό έρευνας, όμως φυσικά δεν έπεισε.
Σε βάρος του ίδιου και των άλλων συλληφθέντων είχε σχηματιστεί δικογραφία για πορνογραφία κατά συρροή και κατά συνήθεια. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε από το να στρέψει την πλούσια καριέρα του προς την εκπαίδευση.
Πτυχιούχος του πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο είχε κάνει και το διδακτορικό του, με μεταπτυχιακές σπουδές σε μεγάλο αγγλικό πανεπιστήμιο και πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έντονη συγγραφική δραστηριότητα αλλά και πλούσιο ερευνητικό έργο, με σπουδές και στη μουσική, ο 40χρονος σήμερα καθηγητής είχε διδάξει μαθήματα σε αρκετά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το 2010 διορίστηκε λέκτορας στο πανεπιστήμιο Πατρών.
Το 2001, όπως σημειώνει το Εθνος της Κυριακής, εργάστηκε ως ειδικός συνεργάτης-εμπειρογνώμων του γενικού γραμματέα Εμπορίου στο υπουργείο Ανάπτυξης και αργότερα σε μεγάλη εταιρεία. Ενα χρόνο μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση της παιδικής πορνογραφίας έγινε μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου ως εκπρόσωπος των λεκτόρων.