Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Τα µυστικά του… βόθρου στην έπαυλη των Κουτσολιούτσων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ-ΧΡΥΣΑΦΙ, η οποία, όμως, αγνοήθηκε έφτασε στα ανακριτικά γραφεία που διερευνάται το σκάνδαλο της Folli-Follie. Πριν από μερικές εβδομάδες η 35η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα πληροφορήθηκε από την πλευρά των πιστωτών της εταιρείας ότι στη βίλα της Κηφισιάς, στο άντρο της οικογένειας των Κουτσολιούτσων, βρίσκονται «θαμμένα» χρήματα τα οποία, κατά τις πληροφορίες που δόθηκαν, ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Ρεπορτάζ ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ

Παρότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ», η συγκεκριμένη πληροφορία δόθηκε από καθόλα αξιόπιστες πηγές και προέρχεται από πρόσωπα τα οποία γνωρίζουν εκ των έσω το τι ακριβώς συμβαίνει εντός και εκτός των τειχών του πολυτελέστατου σπιτιού στην οδό Στροφυλίου στην Κηφισιά, εντούτοις μέχρι τη στιγμή που γράφονταν οι συγκεκριμένες γραμμές η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση επέλεξε να μην τη χρησιμοποιήσει.

Αντίθετα, η δικαστική λειτουργός φέρεται να απάντησε ότι πριν από ένα μήνα πραγματοποίησε «έφοδο» στο σπίτι της οικογένειας χωρίς να εντοπίσει κάτι «σημαντικό», πέραν ενός ποσού 10.000 ευρώ, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ως εκ τούτου, απάντησε, ότι δεν συντρέχει λόγος να γίνει και νέα έρευνα, φτάνοντας, μάλιστα, σε σημείο να κάνει λόγο για «εμπαιγμό» εκ μέρους των πιστωτών. Μάλιστα, αντέτεινε ότι η μοναδική περίπτωση να πραγματοποιήσει έρευνα προκειμένου να εντοπιστεί ο «κρυμμένος θησαυρός» για τον οποίο έκανε λόγο η πληροφορία ήταν να δοθεί ένορκη κατάθεση από το πρόσωπο που αποτελεί την «πηγή».

Παράδοξο

Κάτι το οποίο, σύμφωνα με νομικές πηγές, είναι ιδιαίτερα παράδοξο, υπό την έννοια ότι ο έχων ή οι έχοντες τέτοιου είδους πληροφορίες δύσκολα εκθέτουν τον εαυτό τους σε τέτοιου είδους νομικό – και όχι μόνο – κίνδυνο. «Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι δικαστικές και οι αστυνομικές Αρχές χρησιμοποιούν τέτοιου είδους πληροφορίες οι οποίες διερευνώνται χωρίς να θεωρείται απαραίτητη κάποια ένορκη κατάθεση», σχολίαζαν σχετικά.

Στις 6 Ιουνίου

Σημειώνεται ότι η έφοδος της ανακρίτριας και της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της οικογένειας Κουτσολιούτσου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της 6ης Ιουνίου. Εκεί βρίσκονταν οι Δημήτρης και Καίτη Κουτσολιούτσου, καθώς και ο γιος τους Τζώρτζης, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια της τετράωρης έρευνας κατασχέθηκαν (εκτός από τα μετρητά) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, καθώς και έγγραφα. Σημειώνεται, πάντως, ότι η συγκεκριμένη ανακριτική ενέργεια πραγματοποιήθηκε 1,5 χρόνο από τη στιγμή που η δικαστική λειτουργός έλαβε στα χέρια της την ογκώδη δικογραφία για την υπόθεση της Folli-Follie.

Όπως έχει γράψει στο παρελθόν η «Μ» και σχολιάζουν δικαστικοί κύκλοι για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, η υπόθεση έμοιαζε να είναι παγωμένη, ενώ οι απολογίες των κατηγορουμένων έχουν οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.

Αρκετές ημέρες μετά την έφοδο του Ιουνίου στην πλευρά των πιστωτών έφτασε η πληροφορία-καταγγελία ότι εντός της πολυτελούς κατοικίας των Κουτσολιούτσων βρίσκεται «θαμμένος» ένας μικρός θησαυρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κατηγορούμενο ζεύγος είχε φροντίσει να «θάψει» αρκετά εκατομμύρια ευρώ κάτω από την αποχέτευση του σπιτιού! Με τα χρήματα αυτά οι Κουτσολιούτσοι, κατά την καταγγελία, φέρονται να εξυπηρετούσαν μεγάλο μέρος των αναγκών τους, καθώς και τη μισθοδοσία του προσωπικού που εξακολουθούν να διατηρούν. Κοινώς, η καταγγελία ανέφερε ότι οι… πολυπράγμονες επιχειρηματίες είχαν φροντίσει να «παστώσουν» εκατομμύρια σε μετρητά, τα οποία αδυνατούσαν να εντοπίσουν οι Αρχές.

Οι πιστωτές, οι οποίοι έχουν προχωρήσει και σε δήλωση πολιτικής αγωγής στη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετέφεραν τη συγκεκριμένη πληροφορία πριν από μερικές εβδομάδες στην 35η ανακρίτρια. Εκείνη φέρεται να απάντησε ότι θα διερευνήσει τη συγκεκριμένη πληροφορία.

«Εµπαιγµός»

Οι ημέρες, όμως, κύλησαν χωρίς να σημειωθεί κάποια εξέλιξη, πολλώ μάλλον μια νέα κατ’ οίκον έρευνα. Τελικά, το μεσημέρι της Παρασκευής η «Μ» κατόρθωσε να διασταυρώσει ότι η δικαστική λειτουργός χαρακτήρισε ως «εμπαιγμό» τη συγκεκριμένη πληροφορία και δήλωσε πρόθυμη να προχωρήσει σε έρευνα μόνο εάν δοθεί ένορκη κατάθεση! Μια απάντηση η οποία από μόνη της γεννά αρκετά ερωτηματικά…

Την ίδια στιγμή, πάντως, από την έρευνα των εκπροσώπων των πιστωτών προκύπτει ότι η οικογένεια Κουτσολιούτσου έχει στη διάθεσή της, κυρίως στο εξωτερικό, ακίνητα και χρηματικά ποσά (κάποιοι υπολογίζουν την αξία τους στα 200 εκατ. ευρώ), ενώ διακινούνται ήδη σενάρια για «φυγάδευση» μεγάλων χρηματικών ποσών, τιμαλφών και στοιχείων εγκληματικής δραστηριότητας, τα οποία πάντως κανείς δεν γνωρίζει εάν ευσταθούν.

Τη στιγμή που στο ποινικό σκέλος αναμένονται οι απολογίες του Σεπτεμβρίου, η οικογένεια Κουτσολιούτσου δέχεται «απανωτά χτυπήματα». Όπως αποκάλυψε το eReportaz, το Ειρηνοδικείο με προσωρινή διαταγή «επέστρεψε» ουσιαστικά στη Folli-Follie τα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία της ανήκαν, αλλά χρησιμοποιούνταν από τους κατηγορούμενους επιχειρηματίες. Συγκεκριμένα, μετά τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Αυγούστου στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου το δικαστήριο χορήγησε προσωρινή διαταγή για μια jaguar Daimler 5.993 cc κυβικών, δύο θηριώδη τζιπ Range Rover και μια BMW 3.000 κυβικών.

Κουτσολιούτσων

Στο άρθρο 106Α

Την ίδια στιγμή, όπως γνωστοποιήθηκε την Παρασκευή, το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Folli Follie για υπαγωγή της εταιρείας στο άρθρο 106Α, με στόχο την προστασία από τους πιστωτές της. Βάσει της απόφασης, απαγορεύεται πλέον κάθε μέτρο – εκκρεμές ή μη – ατομικής ή συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης των πιστωτών κατά της Εταιρείας, η λήψη και εκτέλεση οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου εις βάρος της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της συντηρητικής κατάσχεσης και της εγγραφής προσημείωσης υποθήκης και την κήρυξη της Εταιρείας σε κατάσταση πτώχευσης.

Σημειώνεται ότι κατόπιν αιτήματος της Εταιρείας, εξαιρέθηκαν από τα προληπτικά μέτρα οι εταιρείες χρηματοδοτικών μισθώσεων (η συναλλακτική σχέση με τις οποίες είναι απαραίτητη για τη συνέχιση της δραστηριότητας), το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για μια απόφαση-σταθμό, η οποία ουσιαστικά εξασφαλίζει τη σωτηρία των 750 εργαζομένων αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στις συντονισμένες νομικές ενέργειες των δικηγόρων κ.κ. Σοφού και Ποταμίτη.

Την ίδια στιγμή, το σχέδιο εξυγίανσης το οποίο παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε στο δικαστήριο προβλέπει κούρεμα των οφειλών στους πιστωτές ύψους 411.000.000 ευρώ, μείωση του ποσοστού της οικογένειας Κουτσολιούτσων από 38% σε 3,8%, καθώς και αντίστοιχη μείωση των ποσοστών των υπόλοιπων μετόχων. Πλέον, τα fund θα κατέχουν το 90% των μετοχών της Folli-Follie, η οποία αναμένεται να ανοίξει πέντε επιπλέον καταστήματα, αλλά και να διεκδικήσει αποζημίωση ύψους 100.000.000 ευρώ από τους Κουτσολιούτσους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Folli-Follie: Ιστορική απόφαση υπέρ των εργαζομένων

Folli-Follie: Έχασαν και τις Jaguar οι Κουτσολιούτσοι



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ