Τέλος στην ταλαιπωρία κατάθεσης αιτήσεων και δικαιολογητικών των ιατρών που θα πραγματοποιήσουν ειδίκευση σε νοσοκομεία για την απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας μπαίνει με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.
Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπέγραψε στις 28 Ιουλίου, η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Μαρία Κουρή, η υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα διεξάγεται ψηφιακά. Μετά την εξέλιξη αυτή η Γενική Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κα Α. Μεγάλου προχώρησε στην απόφαση άμεσης ενεργοποίησης της διαδικασίας, προκειμένου να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι ιατροί να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ψηφιακά από τις 5 Αυγούστου μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Αττικής «Οδηγός του Πολίτη» – https://www.pattikis.gr.
Τις επόμενες ημέρες οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τη σελίδα της Περιφέρειας για τον τρόπο υποβολής των σχετικών αιτήσεων και των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Οι αιτήσεις που θα υποβάλλονται θα αφορούν στη συνέχιση και ολοκλήρωση της ειδίκευσης.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διευκολύνονται οι νέοι γιατροί και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες για να μείνουν στην πατρίδα μας.
«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αιμορραγεί από την έλλειψη ειδικευόμενων ιατρών την ώρα που οι νέοι μας ξενιτεύονται .Πρέπει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να κρατήσουμε τους νέους γιατρούς στην πατρίδα μας και να τους προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης», τόνισε ο κ.Πατούλης και πρόσθεσε ότι η επίμαχη ρύθμιση εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του ψηφιακού μετασχηματισμού της Περιφέρειας Αττικής και της στρατηγικής για παροχή προηγμένων υπηρεσιών ψηφιακής ενημέρωσης και εξυπηρέτησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.
«Στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση των διοικητικών διαδικασιών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, μέσα από την απομείωση του διοικητικού βάρους και την αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων. Προχωρούμε στην αναβάθμιση της πληροφόρησης και εξυπηρέτησης, ώστε να επιτυγχάνεται το μέγιστο δυνατό όφελος για την κοινωνία, την οικονομία και τη δημόσια διοίκηση».
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ, οι ειδικότητες των νέων γιατρών είναι κρίσιμο ζήτημα που αφορά την επάρκεια και τα αντανακλαστικά της πολιτείας και της Περιφέρειας Αττικής στις δυσχερείς συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες αναδεικνύουν περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη καθιέρωσης της ψηφιακής μεταρρύθμισης στην καθημερινότητα του πολίτη.
«Υποσχεθήκαμε στον πολίτη να “φέρουμε” την Περιφέρεια Αττικής στο σπίτι, το ιατρείο και την επιχείρηση και το κάνουμε πράξη. Το πρώτο αποφασιστικό βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση, κατά τους πρώτους κρίσιμους μήνες του κορωνοϊού, ήταν η πραγματοποίηση της άυλης συνταγογράφησης σε συνεργασία και με τον ΙΣΑ. Πρόκειται για ένα μέτρο καθοριστικό για τον περιορισμό της διασποράς του ιού στα ιατρεία, κατά την περίοδο του Μένουμε Σπίτι», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής.
Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής, για να αντιμετωπίσει τις υφιστάμενες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έχει υπογράψει ειδικό σύμφωνο συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο τη βελτιστοποίηση των διοικητικών διαδικασιών των υπηρεσιών προς τους πολίτες, τους επιστήμονες και τις επιχειρήσεις.