«Νομίζω ότι δεν θέλει η κυβέρνηση να φτιάξει κανένα ασφαλιστικό. Ακολουθεί την πεπατημένη» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης.
Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει «Το Ποτάμι» στη Βουλή σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο επεσήμανε: «Από τη στιγμή που η κυβέρνηση, στην πραγματικότητα, οδηγείται σε λάθος κατευθύνσεις, δηλαδή τι κάνει, κόβει τη σύνταξη από τους ανθρώπους οι οποίοι δίνουν μεγάλες εισφορές και άρα εμπεδώνει τη σχέση μη εμπιστοσύνης που έχει ο πολίτης προς το κράτος. Ο πολίτης λέει: “εγώ και να δώσω παραπάνω λεφτά στο ασφαλιστικό σύστημα δεν θα πάρω παραπάνω σύνταξη”», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.
Και πρόσθεσε: «Αυτό ακριβώς το εμπεδώνει περισσότερο με αυτή την αλλαγή το νομοσχέδιο αυτό και άρα θα οδηγήσει μαθηματικά στη μη λύση του ασφαλιστικού προβλήματος και άρα σας υπογράφω πως σε 1 με 2 χρόνια θα έχουμε νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση την οποία πρέπει να τη φέρει κάποιος. Και ελπίζω να μην χάσουμε τότε την ευκαιρία για μια πραγματική μεταρρύθμιση. Είναι εξάλλου φανερό ότι η κυβέρνηση από το 2018 και μετά ομολογεί ότι δεν θα κυβερνά. Ενώ οι άλλες κυβερνήσεις το μετέθεταν πολύ μακριά, στο 2030, 2040, αυτή η κυβέρνηση μεταθέτει το πρόβλημα τρία χρόνια μετά. Άρα πιστεύει ποιος ζει και ποιος πεθαίνει μέχρι το 2018».
Στην επισήμανση ότι από τα λεγόμενά του εξάγεται το συμπέρασμα ότι το Ποτάμι δεν θα ψηφίσει το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου και με αφορμή τον κίνδυνο να πέσει η κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος τόνισε: «Αυτό είναι ζήτημα της κυβέρνησης και της συνοχής της».
Και υπογράμμισε: «Να μην το προκαλέσει η κυβέρνηση. Αν έχει ένα ασφαλιστικό το οποίο δεν μπορεί να το περάσει από τη Βουλή, να μην το φέρει στη Βουλή, να μην πέσει η κυβέρνηση, να το πάρει πίσω και να διαπραγματευτεί. Όπως θα έπρεπε να κάνει το καλοκαίρι».
Στο ερώτημα αν εννοεί διαπραγμάτευση με την αντιπολίτευση ο κ. Θεοχάρης απάντησε: «Βεβαίως. Εμείς τη βοηθάμε. Λέμε όχι σε αυτό το ασφαλιστικό. Να πάει πίσω να επαναδιαπραγματευτεί και να ξαναέρθει ένα μήνα μετά και να φέρει ένα ασφαλιστικό το οποίο να μπορεί να ψηφιστεί και από την αντιπολίτευση. Δεν είναι δυνατόν εμείς να δεχόμαστε το οτιδήποτε, υπό το κράτος ότι θα πέσει ή δεν θα πέσει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση να μην πέσει φέρνοντας ένα ασφαλιστικό που να μπορεί να ψηφιστεί και από την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Αν όχι, ας το ψηφίσει μόνη της».