Το φόβο του ότι η αβεβαιότητα λόγω των εκλογών θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία της χώρας, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ενώ επεσήμανε ότι «δεν είναι πολιτική οι συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, πολιτική είναι να παίρνεις αποφάσεις».
Αναλυτικότερα, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι «από τη στιγμή που υπάρχει ο φόβος κατάρρευσης της χώρας, πρότασή μας ήταν να μη γίνουν τώρα εκλογές, αλλά όταν στην πράξη θα φαινόταν το αδιέξοδο της κυβέρνησης», προσθέτοντας ότι «προφανώς κι υπάρχουν κίνδυνοι όταν στηρίζεσαι στις ψήφους των άλλων. Χειρότερο, όμως, οι εκλογές».
Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «ποτίζει με ανασφάλεια την κοινωνία», ενώ υποστήριξε ότι, στο ενδεχόμενο εκλογών οι μικρές επιχειρήσεις θα καταρρεύσουν.
«Εγκαλούμε τον κ. Τσίπρα για τις δεσμεύσεις του στο εσωτερικό όχι στο εξωτερικό» σχολίασε, και διερωτήθηκε γιατί έγινε το δημοψήφισμα. Παράλληλα, εξέφρασε τον φόβο ότι με την πρώτη αφορμή, πιθανώς να γίνουν εκλογές το 2016.
«Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ποια κόμματα θα συνεργαστούν για την κυβέρνηση όχι ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ακόμη ο κ. Θεοδωράκης, ενώ δήλωσε ότι δεν αισθάνεται άνετα να συμμετέχει σε κυβέρνηση, ούτε του κ. Τσίπρα, ούτε του κ. Μεϊμαράκη.
«Η κρίση είναι δική τους, του παλιού πολιτικού συστήματος», εξήγησε, και καταλόγισε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη της «κατεδάφισης της χώρας», καθώς, όπως εκτίμησε, ήταν «λιγότερος από τις προσδοκίες του κόσμου». Επιπλέον, τον κατηγόρησε ότι είναι μέρος του παλιού πολιτικού συστήματος.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς τους ότι λένε πως αν δεν γίνουν κυβέρνηση, θα ξαναγίνουν αντιμνημονιακοί στο δικό τους μνημόνιο. «Δεν είναι τιμητικό για τους ανθρώπους της αριστεράς να λένε ότι όσο έχω την “καρέκλα” στηρίζω το μνημόνιο» πρόσθεσε.
Αναφερόμενος στην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι από την πρώτη του ομιλία στη Βουλή είχε αναφέρει ότι δεν πρόκειται για μία Πρόεδρο, αλλά για μία «δικτακτορίσκο». «Κανείς δε μπορεί να ανεχτεί να έχει η Πρόεδρος της Βουλής δικό της, προσωπικό Κανάλι, για να εξυπηρετεί τους σκοπούς της», σχολίασε.
Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μετά την παράδοση της διερευνητικής εντολής από τον κ. Λαφαζάνη, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ενώ τόνισε ότι δε συμφωνεί με τις πρόσκαιρες συγκολλήσεις κομματικών μηχανισμών για να διασωθούν κάποιοι πολιτικά. «Υπάρχει η ανάγκη να συνεργαζόμαστε όλοι. Δεν είναι, όμως, προϋπόθεση η επιβίωση του παλιού συστήματος» εξήγησε.