Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2025

Θεσσαλονίκη: Δεύτερο περιστατικό ιατρικής αμέλειας με το θάνατο βρέφους μετά από καθυστερημένη καισαρική τομή στην μητέρα του

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα μετά τον τραγικό θάνατο του 49χρόνου ασθενή στην Πάτρα ο οποίος υπέστη έμφραγμα έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και πέθανε αβοήθητος γιατί δεν υπήρχε γιατρός στα επείγοντα περιστατικά και δεν εφημέρευε το νοσοκομείο, ένα ακόμα περιστατικό σοβαρής ιατρικής αμέλειας καταγγέλλεται στις δικαστικές αρχές, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά.

Της Αλεξίας Σβώλου

Το τραγικό περιστατικό αφορά τον θάνατο ενός βρέφους στα τέλη Ιουνίου, με τον Γολγοθά των γονιών να ξεκινά τον περασμένο Φεβρουάριο. Τότε μια 30χρονη έγκυος γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη μεταφέρθηκε σε κακή κατάσταση και με αιμορραγία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο για να γεννήσει με επείγουσα καισαρική τομή.

Η έγκυος γυναίκα βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στον έλεγχο που γίνεται σε όλα τα περιστατικά κατά την εισαγωγή τους σε νοσοκομείο, παρέμενε ωστόσο ασυμπτωματική ενώ το νοσοκομείο της ζήτησε να φύγει γιατί έληγε -σε μισή ώρα- η εφημερία του Ιπποκρατείου. Το νοσοκομειακό προσωπικό ζήτησε από την έγκυο και το σύζυγό της να πάνε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου του οποίου η εφημερία ξεκινούσε σε μισή ώρα στις οκτώ το πρωί και για αυτή την μεταφορά δεν τους διάθεσε καν ασθενοφόρο όχημα.

Μετά την απώλεια πολύτιμου χρόνου, η έγκυος έφτασε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με ίδιο μέσο και αρχικά εισήλθε στην κλινική Covid, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες του ζευγαριού με τις δηλώσεις του δικηγόρου τους που έχει καταθέσει μήνυση στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης πέρασαν τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι η έγκυος να εισαχθεί στην μαιευτική κλινική και να γεννήσει το μωρό με καισαρική τομή. Δυστυχώς μέχρι την ώρα του τοκετού είχε πλέον επέλθει ρήξη μήτρας και αποκόλληση πλακούντα. Το βρέφος γεννήθηκε με εγκεφαλική βλάβη από έλλειψη οξυγόνου και ήρθε στον κόσμο χωρίς σφυγμό ενώ παρέμεινε διασωληνωμένο στην μονάδα νεογνών μέχρι και τον περασμένο Ιούνιο που τελικά αποβίωσε.

Ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης έχει ενημερωθεί για το περιστατικό αυτό με τον υπουργό υγείας να διευκρινίζει ότι κάθε περιστατικό τυχόν ιατρικής αμελείας διερευνάται στο ακέραιο, πόσο μάλλον όταν τα περιστατικά ιατρικής αμέλειας μέσα σε νοσοκομείο έχουν σαν κατάληξη την απώλεια ανθρώπινων ζωών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάντηση Ιπποκράτειου στην καταγγελία ότι έδιωξαν έγκυο από το νοσοκομείο και έχασε το παιδί

ΕΚΠΑ: Η διαλειμματική νηστεία συσχετίστηκε με μειωμένο κίνδυνο για νοσηλεία και θάνατο από COVID-19

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ