Ο Θωμάς Κινδύνης είναι αγαπημένος ηθοποιός, τον έχουμε απολαύσει κυρίως σε δραματικούς ρόλους, ενώ είναι απολύτως ευγενής και πάντα με το χαμόγελο.
Του Σταύρου Ζαγκανά
Ο δημοφιλής ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης μιλά στην «Μ» για την καθημερινότητά του
Ο Θωμάς Κινδύνης, περί ου ο λόγος, φοίτησε πλάι στον σπουδαίο δάσκαλο θεάτρου Δημήτρη Ροντήρη για 11 χρόνια και ειδικεύτηκε στο μάθημα της Αγωγής του Λόγου και της Φωνής, ενώ μελέτησε σε βάθος και αρχαία ελληνική τραγωδία, δημοτικό τραγούδι και ελληνικούς χορούς. Υπήρξε βοηθός του στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και στους «Πέρσες» του Αισχύλου και έμεινε κοντά του μέχρι το τέλος της ζωής του. Αποφοίτησε από την Ανώτερη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη το 1973.
Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Βυζαντινή Μουσική πλάι στον Απόστολο Βαληνδρά, από όπου πήρε δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής. Σπούδασε Φωνητική και Τραγούδι με την Ηρώ Πάλλη και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη μουσική στη Σχολή του Σίμωνα Καρά. Είναι κάτοχος πτυχίων Ευρωπαϊκής Μουσικής, (μουσικοδιδάσκαλος, πτυχίο Ειδικής Αρμονίας) καθώς και Μουσικοκινητικής Αγωγής Συστήματος C. ORFF (Schulwerk Zentrum Salzburg). Επιπλέον σπούδασε Κίνηση, Χορό και Έκφραση πλάι στη France Schott Billmann και είναι πτυχιούχος της Μεθόδου Χοροθεραπείας με βάση την Πρωτόγονη Έκφραση του ιδρύματος Association Pour Le Developpement De L’ Expression Primitive. Ως ηθοποιός έχει παίξει από το 1975 μια σειρά ρόλων κυρίως κλασικού ρεπερτορίου, όπως Αίαντα, Νεοπτόλεμο, Αίγισθο (στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου), Ωκεανό (στον «Προμηθέα Δεσμώτη» του Αισχύλου), Πενθέα (στις «Βάκχες» του Ευριπίδη), σε διάφορα μεγάλα θέατρα όπως της Επιδαύρου, του Ηρωδείου, των Φιλίππων κ.ά. Στο θέατρο συμμετείχε τρία χρόνια στο «Άρμα Θέσπιδος», όπου περιόδευσε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου, με το θέατρο Κνωσός του Χ. Τσάγκα, με το θέατρο Άλφα των Ληναίου και Φωτίου, με το θέατρο της Άννας Βαγενά, με το θέατρο του Ν. Περέλη, με το Δημοτικό Θέατρο Κρήτης και Πάτρας κ.ά. Έχει συμμετάσχει και σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως «Το σπίτι για Πέντε», «Οι Φρουροί της Αχαΐας», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά» , «Το Μονοπάτι της αγάπης», «Μοιραίο πάθος», «Λάμψη», «Επιθυμίες», «Φιλοδοξίες» κ.λπ. Ο Θωμάς Κινδύνης μίλησε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» για την καθημερινότητά του.
Θωμά, τι ώρα ξυπνάς κάθε μέρα;
Είμαι πρωινός τύπος, συνήθως στις 07.30.
Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί;
Ασχολούμαι με την προσωπική μου καθαριότητα και την ελαφριά γυμναστική για να ξυπνήσω πλήρως.
Κάνεις δουλειές στο σπίτι;
Μου αρέσει η τάξη , γι’ αυτό ασχολούμαι επιμελώς με δουλειές του σπιτιού.
Ποια δουλειά δεν σου αρέσει;
Οποιαδήποτε μου επιβάλλεται. Οτιδήποτε επιβεβλημένο αποτελεί αιτία καταπίεσης.
Μαγειρεύεις; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
Μου αρέσει υπερβολικά το μαγείρεμα. Σπεσιαλιτέ μου είναι ο μουσακάς και το παστίτσιο.
Βγαίνεις το βράδυ; Πώς διασκεδάζεις;
Σπανίως, δεν είμαι βραδινός τύπος, μου αρέσει το φως της ημέρας. Συνήθως δεν διασκεδάζω γιατί νιώθω ότι διαλύομαι, αλλά φροντίζω να ψυχαγωγούμαι.
Θυμάσαι πότε μέθυσες τελευταία φορά;
Σιχαίνομαι οποιοδήποτε οινοπνευματώδες ποτό. Μια φορά που μέθυσα πέρασα τρισάθλια.
Πόσο χρόνο σπαταλάς την ημέρα στα social media;
Σχεδόν καθόλου, γιατί ούτε με ενδιαφέρουν ούτε τα καταφέρνω να τα διαχειρίζομαι. Επειδή όμως ξέρω τη μεγάλη αξία τους και τις διαστάσεις που έχουν πάρει στις ημέρες μας, έχω τη γραμματεία μου που τα χειρίζεται όλα αυτά για λογαριασμό μου.
Τι μουσική ακούς; Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;
Συνήθως ακούω κλασική μουσική, αλλά και μουσική που εκφράζει κάποιο περιεχόμενο είτε εποχής είτε κοινωνικό. Μου αρέσει και κάθε είδος μουσικής που πληροί τους όρους της μουσικής (αποφεύγω τους θορύβους, τις κραυγές, τα ουρλιαχτά, τα αντιαισθητικά καμώματα, καθώς και τη συναισθηματική μουσική).
Πιστεύεις σε θεωρίες συνωμοσίας;
ΟΧΙ.
Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό και, αν ναι, γιατί;
Το θέμα της τύχης είναι κάτι που καθορίζεται από σένα. Αν κάνεις αυτά που σου αρέσουν και τα οργανώνεις καλά, θα έχεις και τύχη. Αν όχι, τότε ό,τι φάμε κι ό,τι πιούμε…
Τι θα έκανες αν κέρδιζες στο λαχείο 10 εκατ. ευρώ;
Θα δημιουργούσα συνθήκες ιδανικές για την πνευματική ανάπτυξη των ανθρώπων μέσω της τέχνης του θεάτρου, της μουσικής και της κίνησης.
Ποια αταξία θυμάσαι από παλιά;
Αταξία σημαίνει εκτός τάξης, δηλαδή βλακεία. Έχω κάνει μερικές χοντρές βλακείες τόσο στη δουλειά μου όσο και στην προσωπική μου ζωή, τόσο μεγάλες που μου στέρησαν για μεγάλο χρονικό διάστημα την πρόοδό μου.
Αν το χόμπι γίνεται επάγγελμα, παραμένει χόμπι;
Χόμπι σημαίνει περνάω την ώρα μου κάνοντας χαβαλέ. Αν κάνεις το επάγγελμά σου χόμπι μην περιμένεις να πετύχεις.
Αν έχεις κενό μίας ώρας τι κάνεις;
Ξεκουράζομαι ή επικοινωνώ με τους συμπαίκτες μου.
Η δημοσιότητα και το χρήμα φέρνουν την ευτυχία;
Σίγουρα όχι. Έχουμε δει πλούσιους δυστυχισμένους και φτωχούς ευτυχισμένους. Εξάλλου, τόσο η δημοσιότητα όσο και η ευτυχία είναι θέμα τόσο υποκειμενικό που ούτε καν μπαίνει σε αξιολόγηση. Πάντως για να πετύχεις τόσο στη δημοσιότητα όσο και στην ευτυχία πρέπει να είσαι ο τύπος που τις περιφρονείς, γιατί ό,τι περιφρονείς έρχεται κολλητά από πίσω σου.
Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχεις κάνει για έναν έρωτα;
Όταν ήμουν νέος παραλίγο να σκοτωθώ για τον έρωτά μου. Ευτυχώς τη γλίτωσα.
Πιστεύεις ότι κάποια μέρα θα μας επισκεφθούν εξωγήινοι;
Κι άλλοι; Τόσους εξωγήινους έχουμε.