Σε…αγιογραφία του Αλέξη Γεωργούλη προχώρησε από το βήμα εκπομπών ο ανεξάρτητος βουλευτής!
Θέλεις να ξεκουραστείς και δεν σ’ το επιτρέπουν. Θέλεις να αγιάσεις, μα δεν σε αφήνουν. Εκεί που λες ότι μπορείς να μπεις στη δουλειά πιο χαλαρά λόγω του Πάσχα, ώστε να προσαρμοστείς για την επόμενη εβδομάδα, σκάει το θέμα με την καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου κατά του Αλέξη Γεωργούλη και ανατρέπεται το σύμπαν. Κι αν το θέμα είχε μόνο την ποινική διάστασή του, ίσως να κυλούσαν πιο ήρεμα οι μέρες. Αλλά φαίνεται ότι για τον αποκαλούμενο και «εραστή των δυτικών προαστίων» το ενδιαφέρον παραμένει μεγάλο και γι’ αυτό προκλήθηκε ένας απίστευτος ανταγωνισμός από στελέχη και υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα ξεστομίσει ή θα γράψει τη μεγαλύτερη κοτσάνα υπέρ του ηθοποιού και ευρωβουλευτή.
Αναρτήσεις
Κυρίως με χυδαίες αναρτήσεις, ακόμα και εις βάρος της καταγγέλλουσας. Το τρομερό της ιστορίας, βέβαια, είναι ότι με εξαίρεση τον Βασίλη Μίγα, που διαγράφηκε άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη διαδικτυακή χυδαιότητα πρωταγωνίστησαν γυναίκες. Δεν βάζουμε στην εξίσωση την Αρετή Αθανασίου, αν και ο Άδωνις Γεωργιάδης την κατονόμασε ευθέως ως υπεύθυνη για τη διαρροή με τα στοιχεία και τις φωτογραφίες της Χρονοπούλου. Ούτως ή άλλως, υπήρξαν αρκετές γυναίκες που διαγωνίστηκαν, ή μήπως διαγκωνίστηκαν, για το δικό τους 10λεπτο της δημοσιότητας. Από τη Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη που υποχρέωσε σε αναδίπλωση ακόμα και την κόρη της, τη χρυσή Ολυμπιονίκη του επί κοντώ και μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στην Ιστορία της χώρας, έως την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Θεσσαλονίκης Αναστασία Γαϊταρτζή, στην Κουμουνδούρου κλήθηκαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Κάπου ανάμεσά τους μπήκε και η Θεοφανία Παπαθωμά. Άσχετη με την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά μπολιασμένη με κάθε σενάρια συνωμοσιολογίας, αν κρίνουμε από τα βίντεο και τις αναρτήσεις του Γρηγόρη Πετράκου στην πρώτη και τη δεύτερη καραντίνα.
Αλλά κάπου εκεί πετάχτηκε και ο… κόκορας. Για τον Γιώργο Κύρτσο ο λόγος! Ο άλλοτε ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και νυν ανεξάρτητος βρήκε ως παλιός δημοσιογράφος το μοναδικό λάθος του Γεωργούλη.
«Το βασικό λάθος του Γεωργούλη είναι ότι, αν και ευρωβουλευτής, είχε σχέσεις με συνεργάτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κυρία ήταν νομική σύμβουλος του Ευρωκοινοβουλίου και τώρα νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε ο Κύρτσος σε τηλεοπτική εμφάνισή του. Ναι, αυτό ήταν το μοναδικό λάθος του Λαρισαίου.
Εκπομπές
«Στις επαφές που είχα και στις συζητήσεις δεν προέκυψε θέμα απρεπούς συμπεριφοράς του Γεωργούλη. Ήταν πάντα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ειδικά των γυναικών. Πάντα ανοιχτός και φιλικός, και αυτό που συνέβη δεν έχει σχέση με την δημόσια εικόνα του», συνέχισε ο ευρωβουλευτής την… αγιογραφία του συναδέλφου του. Εμείς δεν λέμε ότι είναι ένοχος ο Γεωργούλης. Απλώς, υπογραμμίζουμε τη στάση ενός ανθρώπου που έχει διατελέσει διευθυντής εφημερίδων, εκδότης και άρα διαμορφωτής της κοινής γνώμης.
«Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και σε επίπεδο ανθρώπινων σχέσεων, γιατί έχουμε δυο νέους ανθρώπους εξαιρετικά επιτυχημένους με λαμπρή δημόσια παρουσία. Τώρα μαθαίνουμε, όμως, ότι ο ιδιωτικός βίος δεν είναι στο επίπεδο της δημόσιας παρουσίας», είπε αρχικά ο Κύρτσος, ο οποίος πήρε σβάρνα τις εκπομπές στα ελληνικά κανάλια.
«Είναι και το πολιτικό ζήτημα γιατί οι ευρωβουλευτές δεν πρέπει να έχουμε σχέσεις με υπαλλήλους. Γιατί, αν έχεις σχέση με έναν ή μία βοηθό, τότε επιβάλλεσαι. Ο κ. Γεωργούλης δεν ακολούθησε τους κανόνες. Τόσο ο ίδιος όσο και η Καϊλή έκαναν σχέσεις με το επαγγελματικό τους περιβάλλον», πρόσθεσε ο πρώην δημοσιογράφος, πριν υιοθετήσει επί της ουσίας, αν και με κάλυψη, τη ρητορική που θέλει τη διαδικασία να έχει σχέση με τις επικείμενες εκλογές.
«Πέρα από τον τρόπο συμπεριφοράς που επιβάλλεται να έχει ένας πολιτικός, είναι ότι ο ένας είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη ανερχόμενο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Σε μια προεκλογική τελική ευθεία, έχουμε και ένα συμβάν αξιοπερίεργο που έχει την πολιτική του διάσταση», υποστήριξε, αφού νωρίτερα άσκησε έμμεση κριτική στις εισαγγελικές Αρχές του Βελγίου.
«Εδώ πρέπει το ρεπορτάζ σας και οι γνώσεις μας να έχουν κάποιο κενό. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει τρία χρόνια μια τέτοια καταγγελία. Μπορεί να κινήθηκε 6, 12, 18 μήνες αργότερα. Αν υποθέσουμε ότι καταγγέλλεις μια τέτοια συμπεριφορά και ασχολούνται μαζί σου τρία χρόνια μετά, καήκαμε…» ήταν τα λόγια του.
Το τρομερό είναι ότι σε άλλη τοποθέτησή του και σε αναφορά του στο Twitter ο Κύρτσος ανέφερε ότι «αποκλείεται να είναι συγχρονισμένη η βέλγικη Δικαιοσύνη στο θέμα Γεωργούλη με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα» και πως «η γραπτή δήλωση Γεωργούλη περιέχει δύο σοβαρά λάθη. Αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα στην καταγγελία και κάνει κριτική στην κυρία που τον κατήγγειλε. Το πρώτο δεν αποδεικνύεται, το δεύτερο τον εκθέτει στη βέλγικη Δικαιοσύνη».
Ούτε ο Θωμάς Μάτσιος, ο διάσημος πρώην πρόεδρος του Εδεσσαϊκού, δεν είχε μπερδέψει τόσο πολύ την κοινή γνώμη. Οπότε είτε ζήλεψε τον συγκεκριμένο παράγοντα ο Κύρτσος είτε αποφάσισε να βαδίσει στα χνάρια τού άλλοτε φίλου του και συναδέλφου του Ευάγγελου Αντώναρου, καθώς στα πιο πρόσφατα tweets του αποθέωσε τον Αλέξη Τσίπρα για όσα αποδίδει στην κυβέρνηση, αλλά και για τη συνάντησή του με τον Όλαφ Σολτς…
Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί