Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας νοσηλεύεται μια 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου που έκανε παρουσίασε κόπωση και παρέλυσαν τα κάτω άκρα της.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες η γυναίκα που είναι μητέρα, παρουσίασε το σύνδρομο Guillain-Barré, που είχε σαν αποτέλεσμα να παραλύσουν τα κάτω άκρα της. Οι γιατροί που εξετάζουν τη γυναίκα δεν είναι ακόμα σε θέση να πουν εάν το σύνδρομο που παρουσίασε συνδέεται με το εμβόλιο.
“Είναι νοσηλεύτρια με 17 έτη εμπειρία. Έχει 2 παιδάκια, είναι 40 ετών και εργάζεται στην πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου Κέρκυρας. Όταν έκανε την Α’ δόση του εμβολίου αισθάνθηκε ένα ελαφρύ πονοκέφαλο, αδυναμία και χαμηλό πυρετό αλλά η κατάσταση εξελίχθηκε καλά τελικά σε εκείνη τη φάση” είπε o πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος που αποκάλυψε το σχετικό θέμα. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” τόνισε ότι τα εμβόλια θεωρούνται ασφαλή και επισήμανε ότι η εταιρεία θα πρέπει να μεριμνήσει για την αποζημίωση της νοσηλεύτριας.
https://www.youtube.com/watch?v=JaOAYqh0Rgw&ab_channel=ereportazTV
Συνέχισε λέγοντας: “H β’ δόση της δημιούργησε προβλήματα. Ξεκίνησαν γρήγορα μυαλγίες, ζαλάδες και ένας υψηλός πυρετός (40). Στη συνέχεια ήρθε η παραλυσία στα κάτω άκρα. Τώρα νοσηλεύεται μέσα στο νοσοκομείο. Το σύνδρομο Guillain-Barre που μου το επιβεβαίωσαν και από το νοσοκομείο είναι μια από τις παρενέργειες του εμβολίου.
Και η ίδια αυτό μου είπε ότι αντιμετωπίζει τώρα. Αν είναι παρενέργεια του εμβολίου η συνάδελφος μας πρέπει να αποκατασταθεί οικονομικά. Πρόκειται για μια γυναίκα που τηρεί ευλαβικά όλα τα μέτρα προφύλαξης και ασφάλειας και είναι ένθερμη υποστηρίκτρια των εμβολίων. Της μίλησα χθες απόγευμα. Μου είπε ότι είναι πολύ απογοητευμένη και στεναχωρημένη με την εξέλιξη και πως φοβάται τα χειρότερα”.
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: Καθηγητής Πνευμονολογίας – 8 φορές μεγαλύτερη η πιθανότητα νόσησης από Guillain-Barre στους ασθενείς με κορωνοϊό
Όπως είπε ο καθηγητής πνευμονολογίας ,δεν έχει εμφανιστεί παγκοσμίως νόσηση από το σύνδρομο Guillain-Barre ως παρενέργεια εμβολίου από κορωνοϊό. Αντίθετα είναι οκτώ φορές μεγαλύτερη η πιθανότητα νόσησης από τη συγκεκριμένη ασθένεια στους ασθενείς με κορωνοϊό
https://www.youtube.com/watch?v=SiNLjgahj8k&ab_channel=ereportazTV
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα
Προκαλεί ο ιερέας που παύθηκε στην Κάλυμνο: Ζητά να κοινωνήσει ασθενείς με COVID χωρίς να φορά μάσκα [ανάρτηση στο Facebook]
Στέλιος Μαργωμένος: «Νόσησα από το σύνδρομο Γκιλέν Μπαρέ. Δεν μπορούσα να κουνηθώ και να μιλήσω»
Ο στιχουργός Στέλιος Μαργωμένος που έχει υπογράψει δεκάδες τραγούδια πασίγνωστων καλλιτεχνιών βρέθηκε αντιμέτωπος με το σύνδρομο Γκιλέν Μπαρέ. Μια νόσος που προκαλεί παράλυση από τη μια μέρα στην άλλη. Με δύναμη ψυχής κατάφερε να νικήσει τη νόσο και μετά από αρκετό διάστημα στάθηκε και πάλι στα πόδια του.
https://www.youtube.com/watch?v=gRfuy_ANJBU&ab_channel=ereportazTV
Τι λέει η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου
“Έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου και μεταξύ των άλλων συμπτωμάτων που παρουσίασε ήταν και αυτό την παράλυσης των κάτω ακρών. Τη δεύτερη δόση του εμβολίου την έκανε πριν 4 – 5 ημέρες και τα συμπτώματα τις παρουσιάστηκαν μετά από λίγες ώρες.
Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό που παρουσιάζεται μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης. Θα πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα η αποκατάσταση της και θα χρειαστούν αρκετά χρήματα. Αυτή τη στιγμή η συνάδερφος είναι σε δύσκολη κατάσταση”, λέει στο newsit.gr, η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, Ντίνα Ιωάννου.
Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré
Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι ένα σπάνιο νευρολογικό νόσημα στο οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται εναντίον των νεύρων, με αποτέλεσμα ο ασθενής να παρουσιάζει παράλυση και μούδιασμα – συνήθως στα χέρια και τα πόδια. Σε βαριές περιπτώσεις δεν λειτουργούν σωστά οι αναπνευστικοί μύες και χρειάζεται μηχανικός αερισμός σε Μονάδα εντατικής θεραπείας.
Η ακριβής αιτία του συνδρόμου Guillain-Barré δεν είναι γνωστή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες πριν την εμφάνιση του συνδρόμου προηγείται μια λοίμωξη, όπως για παράδειγμα του αναπνευστικού συστήματος. Η θεραπεία είναι φαρμακευτική και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό.
Αυτό που ξέρουμε είναι ότι συχνά προηγείται μια λοίμωξη πχ του αναπνευστικού συστήματος. Η θεραπεία είναι φαρμακευτική και οι περισσότεροι ασθενείς αναρρώνουν σε ικανοποιητικό βαθμό. Το σύνδρομο Guillain-Barré προσβάλλει 1-2 ανά 100.000 ανθρώπους. Εμφανίζεται σε κάθε ηλικία, αν και πιο σπάνια σε παιδιά. Μπορεί επίσης να προσβάλλει και εγκύους και να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του εμβρύου.