Δεν ήταν φιλοξενούμενος
Εκτεθειμένος βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας μετά την αποκάλυψη από την ίδια την Κατερίνα Παναγοπούλου, οτι οι σκαφάτες διακοπές του με τη θαλαμηγό Odyssey έγιναν απόντων των ιδιοκτητών του κότερου.
Και αυτό γιατί τυπικά, η απουσία της οικογένειας του εφοπλιστή Παναγόπουλου από τις διακοπές του Αλέξη Τσίπρα στο Ιόνιο- όπως λένε οι πληροφορίες- σημαίνει ότι δεν ήταν ακριβώς φιλοξενούμενος, αλλά με κάποιο τρόπο μίσθωσε το σκάφος. Η αλλιώς, επειδή μίσθωση δεν έγινε φυσικά, έκανε χρήση του σκάφους ως δώρο από την οικογένεια της συμβούλου του, συζύγου του εκλιπόντος Περικλή Παναγόπουλου, Κατερίνας Παναγοπούλου.
Μόνο που ο κώδικας δεοντολογίας των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου ορίζει ως ανώτατο πλαφόν για τα δώρα που μπορούν να δέχονται οι βουλευτές, το ποσό των 200 ευρώ μάξιμουμ. Οταν το 37 μέτρων σκάφος Odyssey της οικογένειας Παναγοπούλου, με το πλήρωμα, τον καπετάνιο και τον σέφ του σκάφους, αποτιμάται σαν αξία χρήσης, πολλές χιλιάδες ευρώ καθημερινά, με τις τιμές για όσους έχουν την δυνατότητα να μισθώσουν ένα τέτοιο σκάφος να προσεγγίζουν ορισμένες φορές ακόμα και τα 100 χιλιάδες ευρώ.
Ο κωδικας δεοντολογίας των βουλευτών ορίζει συγκεκριμένα: «Οι βουλευτές οφείλουν να μην αποδέχονται δώρα η παροχές η άλλα ωφελήματα, των οποίων η φύση η η χρηματική αξία εγείρουν ζητήματα μεροληπτικής άσκησης των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων. Χρηματική αξίμα μεγαλύτερη των 200 ευρώ θεωρείται κατά τεκμήριο και σύμφωνα με την διεθνή πρακτική, ικανή να εγείρει ζητήματα αμεροληψίας.»
Εκτός δηλαδή απο τον σάλο για τις κρυφές διακοπές, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των απλών θνητών, εκτός από την προφανή αντίφαση της ριζοσπαστικής, αριστερής ρητορικής του Αλέξη Τσίπρα κατά των ελίτ, την ίδια στιγμή που κάνει διακοπές σε σκάφος εφοπλιστή, και μάλιστα λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι, προκύπτει και ένα ακόμα ερώτημα:
Πόσο νόμιμη είναι η χρήση του σκάφους απο την οικογένεια Τσίπρα για τις διακοπές τους, και αν παραβιάστηκε ο κώδικας δεοντολογίας των βουλευτών και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και το άρθρο 4 με τις προβλέψεις για τα δώρα σε βουλευτές, την οποία και πόσταρε στο profile sto Twitter ο Άδωνης Γεωργιάδης
Ακόμη και για έναν απλό βουλευτή απαγορεύεται να αποδέχεται Δώρο άνω των 200€! Εδώ μιλάμε για Πρωθυπουργό που δέχθηκε Δώρο άνω των 100.000€ pic.twitter.com/viIN4htdIC
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 7, 2019
Πηγή: iefimerida.gr