Ο Ολυμπιακός κάνει λόγο, μέσω κύκλων του, για εισσαγγελική δίωξη του Μαρινάκη και του Θεοδωρίδη που έγινε για λόγους εντυπώσεων. Η αλήθεια είναι ότι η απλή ανάγνωση των κα ταθέσεων των εμπλεκομένων διαιτητών και παραγόντων του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος ενώπιον του εισαγγελέα δημιουργεί την υποψία ότι δεν προκύπτουν κατηγορίες για τους δυο παράγοντες, καθώς κανείς δεν τους προσάπτει κάποιου τύπου απόπειρα εκφοβισμού ή απειλής.
Θυμίζουμε ότι η έρευνα ξεκίνησε από τις καταγγελίες του μεγαλομετόχου του Αστέρα κ. Καϋμενάκη, που ουσιαστικά παρακάλεσε τον κ. Κορέα να ανακαλύψει τι είπαν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού στο ημίχρονο όταν και μίλησαν στους διαιτητές. Χωρίς διάθεση κριτικής στη δικαιοσύνη, είναι να απορεί κανείς σε ποιες ακριβώς μαρτυρίες στηρίχθηκε ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας για να αποφασίσει την παραπομπή του προέδρου του Ολυμπιακού κ.Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου κ. Σάββα Θεοδωρίδη, καθώς από όσα ενόρκως κατατέθηκαν, κανείς δεν ισχυρίζεται ότι κάποιος απειλήθηκε, φοβήθηκε ή δέχτηκε οποιαδή ποτε πίεση.
Η «SportDay» έχει στα χέρια της ολόκληρο τον φάκελο της δικογραφίας. Από τις ένορκες καταθέσεις και τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία προκύπτει ότι:
A) Και ο Μαρινάκης και ο Θεοδωρίδης είχαν την άδεια να βρίσκονται στον χώρο των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ. Με έγγραφό της η ΕΠΟ κάνει φανερό ότι η σχετική άδεια είχε δοθεί σε οκτώ συνολικά παράγοντες μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο. Ανάλογες άδειες είχαν δοθεί και σε ανθρώπους του Αστέρα όπως άλλωστε είχε συμφωνηθεί στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών, αλλά και σε παρατηρητές της ΔΕΑΒ και της ομοσπονδίας.
B) Ο διαιτητής Γιάχος δηλώνει στον εισαγγελέα ότι ενημερώθηκε για την πρόθεση του Μαρινάκη και του Θεοδωρίδη να μιλήσουν στους διαιτητές από τον παρατηρητή ασφαλείας του τελικού που του είπε ότι «ο κ. Μαρινάκης θέλει να σας χαιρετήσει». Σύμφωνα με τον Γιάχο ο Μαρινάκης είπε «καλή επιτυχία, παίξτε 50– 50, μη φοβόσαστε τίποτα» και αποχώρησε. Τονίζει επίσης ότι οι διαιτητές έχουν ως οδηγία από την ΚΕΔ να επιτρέπουν σε κάποιον να μπει στα αποδυτήρια τους, όταν ζητεί ενώπιον όλων να τους χαιρετήσει ή να τους ευχηθεί καλή επιτυχία. Δηλώνει επίσης ότι το περιστατικό δεν του προκάλεσε κανένα φόβο και ότι δεν το σημείωσε στο φύλλο αγώνα γιατί δεν θεώρησε ότι υπάρχει ιδιαίτερος λόγος να γράψει ότι του ευχήθηκε κάποιος καλή επιτυχία.
Γ) Ο διαιτητής Μάνταλος αναφέρει ότι «επισκέψεις αυτού του είδους δεν είναι πολύ συνηθισμένες», τονίζει ωστόσο ότι αυτές δεν αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και ότι η συγκεκριμένη δεν αποτέλεσε αφορμή για κάποιου τύπου διαμαρτυρία. Ξεκαθαρίζει επίσης στον εισαγγελέα ότι «δεν υπήρξε καμία επίσκεψη του Θεοδωρίδη πριν από αυτή του Μαρινάκη» και ότι πριν το ματς κατέβηκαν και χαιρέτησαν τους διαιτητές και οι άνθρωποι του Αστέρα
και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, όπως άλλωστε συνηθίζεται.
Δ) Ο διαιτητής Σαραϊδάρης, μολονότι αναφέρει ότι ήταν σε διπλανή αίθουσα των αποδυτηρίων και όχι στην ίδια με τον Γιάχο δηλώνει ενόρκως ότι άκουσε κι αυτός τον παρατηρητή ασφαλείας να ενημερώνει το Γιάχο ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θέλει να περάσει για να του μιλήσει. Ισχυρίζεται ότι άκουσε τον Μαρινάκη να λέει «κύριε Γιάχο, εμείς σαν Ολυμπιακός θέλουμε το 50 -50, σου εύχομαι καλή επιτυχία και ελπίζω στο τέλος όλοι να σου δώσουν συγχαρητήρια». Προσθέτει επίσης ότι κάποια στιγμή κι ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα ακούστηκε από τον χώρο εκτός αποδυτηρίων κάποιος να φωνάζει «δεν μας παίζετε καλά», αλλά ξεκαθαρίζει ότι «δεν αντιλήφθηκε την παρουσία παράγοντα έξω από την πόρτα των αποδυτηρίων, καθώς και στον διάδρομο που οδηγεί σε αυτά». Επιπλέον αναφέρει ότι ζήτησε από τον Γιάχο να κρατήσει την πόρτα των αποδυτηρίων ανοιχτή.
Ε)Ακριβώς τα ίδια με τους άλλους δηλώνει ενόρκως και ο διαιτητής Καρατζίκας, που είναι και αστυνομικός. Κι αυτός αναφέρει ότι ο Μαρινάκης ζήτησε από τον Γιάχο να παίξει 50 -50 και ότι τον άκουσε να λέει «κύριοι, καλή επιτυχία». Δηλώνει επίσης ότι πληροφορήθηκε πως οι δυο άνδρες μπήκαν στα αποδυτήρια με την άδεια του διαιτητή και ότι το περιστατικό δεν αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα, γιατί σε αυτό «αναφέρονται μόνο περιστατικά που είναι άξια λόγου».
ΣΤ)Τέλος ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ κ. Γιώργος Βούλγαρης δηλώνει ότι «επειδή δεν του επετράπη η παρουσία στους χώρους διαδρόμων και αποδυτηρίων διαιτητών και ομάδων δεν υπέπεσε στην αντίληψή του επίσκεψη παράγοντα ομάδας στα αποδυτήρια των διαιτητών». Κατά τον κ. Βούλγαρη ήταν «επιδίωξη της διοργανώτριας αρχής να μην υποπέσουν στην αντίληψη των παρατηρητών παραβάσεις του κανονισμού που θα συνέβαιναν στους εσωτερικούς χώ-
ρους του γηπέδου. Ωστόσο στη δικογραφία περιλαμβάνεται έγγραφο τις ίδιας της ΔΕΑΒ, με ημερομηνία έκδοσης 23-11-2009 και αριθμό πρωτοκόλλου 4688, με το οποίο κοινοποιείται στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας ότι οι παρατηρητές δεν μπορούν να εισέλθουν στους χώρους των αποδυτηρίων των διαγωνιζόμενων ομάδων και των διαιτητών. Πράγμα που σημαίνει πως ο Βούλγαρης ή όποιος άλλος δεν θα μπορούσε να είναι παρών στην όποια συνομιλία του Μαρινάκη ή του Θεοδωρίδη με τους διαιτητές. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης και τα απολογητικά υπομνήματα των κ. Μαρινάκη και Θεοδωρίδη. Και οι δύο, όπως ακριβώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι διαιτητές κάνουν λόγο για επίσκεψη στην οποία δεν ειπώθηκε τίποτα το επιλήψιμο. Θα είχε ενδιαφέρον να εξηγούσε ο κ. Κορέας τι είναι αυτό που ο ίδιος θεώρησε παράνομο…