Κοντά στην ολοκλήρωσή της βρίσκεται η αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας. Στο τέλος της ομιλίας του επί του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση της εκδίκασης των εκκρεμών υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε ότι αμφιλεγόμενα ζητήματα που άπτονται του Οικογενειακού Δικαίου αναμένονται να “κλείσουν”.
«Η υπόσχεση που δώσαμε για να κλείσουμε θέματα Οικογενειακού Δικαίου (σ.σ.: περιλαμβάνει θέματα συνεπιμέλειας τέκνων), είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής θα μου παραδώσει το πόρισμα της εργασιών της», ανέφερε ο Κ. Τσιάρας. Ακολούθως ανέφερε«θα καλέσω τους εκπροσώπους των κομμάτων [για έναν] γόνιμο και παραγωγικό διάλογο».
«Στόχος μας είναι να ψηφίσουμε όλοι μαζί ένα νομοσχέδιο που θα δώσει λύση και απάντηση σε ένα μεγάλο πρόβλημα, που έχει η κοινωνία»
Η αναφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης στο νομοσχέδιο για την κακοποίηση ζώων μόνο τυχαία δεν είναι. Εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει ότι η αναθεώρηση του Οικογενειακού Δικαίου θα “αγγίξει” και περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.
«Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ολοκληρώνουμε μια νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά στο Οικογενειακό Δίκαιο και κυρίως στις σχέσεις γονέων και παιδιού. Επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία που αφορά στην αναμόρφωση των εταιρειών προστασίας ανηλίκων για το σπίτι του παιδιού και βεβαίως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών. Οι δύο τελευταίες πρωτοβουλίες αντιλαμβάνεστε ότι έχουν ένα πολύ έντονο κοινωνικό αποτύπωμα. Πιστεύω προσωπικά – αλλά πρέπει να είναι μία κοινή πεποίθηση όλων εδώ στο ελληνικό κοινοβούλιο – ότι τα ζητήματα τα οποία ουσιαστικά έχουν αν θέλετε απόλυτη εξάρτηση από τον τρόπο που το Υπουργείο Δικαιοσύνης τα βλέπει, είναι ζητήματα τα οποία τα οποία δεν έχουν ούτε κομματικό ούτε πολιτικό χρώμα», συνέχισε ο κος Τσιάρας.
«Αντίθετα, αφορούν όλους τους πολίτες, αφορούν όλη την κοινωνία και πρέπει να κάνουμε ο,τι είναι δυνατόν προκειμένου να εκσυγχρονίσουμε ένα παλιό μη λειτουργικό πλαίσιο που γνωρίζουμε ότι υπάρχει, είτε από την άλλη πλευρά να δώσουμε λύσεις σε κοινωνικά προβλήματα τα οποία διαμορφώνονται μέσα από μία εντελώς διαφορετική κοινωνική πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια. Και νομίζω ότι αυτή είναι μία παραδοχή η οποία δεν αφήνει κανέναν ούτε αδιάφορο, ούτε ανεπηρέαστο, ούτε πολύ περισσότερο δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε δια της στασιμότητας να πετύχουμε πράγματα». επεσήμανε.
Αναμφίβολα, η συζήτηση επί των αλλαγών του Οικογενειακού Δικαίου αναμένεται να ενταθεί την επόμενη εβδομάδα, μετά την κατάθεση του πορίσματος της προπαρασκευαστικής επιτροπής.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλλιθέα: 53χρονος ιεροψάλτης στραγγάλισε την 37χρονη σύζυγό του!
Λέκτορας ΑΠΘ: Στο Εφετείο η δολοφονία με αρσενικό της συζύγου του και της γιαγιάς της (βίντεο)