Αναφορικά με τη δικαστική απόφαση για τον Κορκονέα, η ΝΔ δηλώνει πως:
Κατ’ αρχήν, δεν σχολιάζουμε αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Είναι, όμως, ανάγκη να επισημάνουμε ότι οι αιτίες που οδηγούν στην επικείμενη αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στον νέο Ποινικό Κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές. Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει τον δρόμο να την αξιοποιήσουν ακόμα και σε δράστες ειδεχθών εγκλημάτων. Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανωτάτου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί, μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται από τα 20 στα 15 χρόνια. Και κάτι ακόμα για να είναι απόλυτα ξεκάθαρη η θέση μας.
Είναι αλήθεια ότι ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας κινούνται συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν, όμως, αστοχίες, σε ορισμένες διατάξεις τους, που ήδη εξετάζονται από την Κυβέρνηση, προκειμένου να τροποποιηθούν. Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά, που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Άρση ασυλίας Πολάκη και κατηγορίες από ΣΥΡΙΖΑ για παράκαμψη του νόμου περί ευθύνης Υπουργών για λόγους ρεβανσισμού.
Να ξεκαθαρίσουμε, πρώτα απ’ όλα, ότι η υπόθεση αφορά τη Βουλή και όχι την Κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά την ουσία, η αλήθεια δεν επιδέχεται αμφισβήτησης: Η Εισαγγελία είχε διαβιβάσει στη Βουλή δύο δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας. Η μια ύστερα από έγκληση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για καταγραφή συνομιλίας τους και η άλλη ύστερα από μήνυση του πρώην Προέδρου των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτη Πουλή για συκοφαντική δυσφήμιση.
Ο κ. Πολάκης είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία του, αλλά να κινηθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής, υποστηρίζοντας πως οι πράξεις για τις οποίες καταγγέλλεται εμπίπτουν στην άσκηση των υπουργικών καθηκόντων του και θα έπρεπε να εφαρμοστεί το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών. Η Επιτροπή της Βουλής δεν έκανε δεκτή τη θέση αυτή και η υπόθεση έρχεται στην Ολομέλεια.
Υπενθυμίζεται -και είναι, άλλωστε, καλά γνωστό- ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να γίνεται επίκληση του άρθρου 86 για θέματα που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Υπουργού. Τώρα τι θέλουν να πουν; Ότι η εξύβριση, η παράνομη ηχογράφηση και η δημοσιοποίηση προσωπικών συνομιλιών είναι στα καθήκοντα του Υπουργού;