Η έμπειρη σεφ Χριστίνα Bratuleanou μοιράζεται μαζί μας εύκολες και λαχταριστές συνταγές από το εστιατόριο που διατηρεί στο Γαύριο της Άνδρου, το Πάμε…Βαγγέλη. Απλά, γρήγορα, με gourmet πινελιές και ανοιξιάτικο άρωμα πιάτα θα απογειώσουν τον ουρανίσκο σας. Δοκιμάστε να τα φτιάξετε και να τα απολαύσετε!
Τσιζκέικ με φράουλα και λευκή σοκολάτα (προετοιμασία 10΄)
Υλικά
· 250 γρ. μπισκότα
· 90 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα με φράουλα
· 200 γρ. φράουλες
· 120 γρ. philadelphia
· 150 γρ. κρέμα φυτική vegetal
Για την κρέμα με λευκή σοκολάτα
· 70 γρ. φράουλες
· 50 γρ. λευκή σοκολάτα
· 250 γρ. μασκαρπόνε
· 50 γρ. κρέμα φυτική vegetal
· 50 γρ. γάλα
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα που έχουμε θρυμματίσει προηγουμένως. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για να κάνουμε τη βάση μπισκότου την οποία απλώνουμε σε μια φόρμα με 20 εκ. διάμετρο.
2. Για την κρέμα με φράουλα, χτυπάμε τις φράουλες στο multi και τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά τους. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα vegetal μαζί με τη philadelphia για 2 λεπτά και αμέσως μετά προσθέτουμε τις φράουλες που έχουμε βράσει στην κατσαρόλα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση μπισκότου.
3. Για την κρέμα με τη λευκή σοκολάτα, λιώνουμε τη σοκολάτα σε 50 γρ. γάλα σε μπεν μαρί.
4. Χτυπάμε απαλά στο μίξερ μασκαρπόνε με 50 γρ. κρέμα vegetal και μετά προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα.
5. Γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες για ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα.
6. Αφήνουμε το τσιζκέικ στο ψυγείο, ούτως ώστε να σφίξει και να κόβεται.