ΉΤΑΝ ένα σούπερ πάρτι με…πλήρες μενού. Δυνατή μουσική, άφθονο αλκοόλ, όμορφες γυναίκες, ναρκωτικά, σεξ, διεγερτικά χάπια, μπουφέδες για τις λιγούρες του οινοπνεύματος και ανάμεσα στους 500 καλεσμένους… τουλάχιστον δύο τουρίστες φορείς του κορωνοϊού, με διάθεση να ξεσαλώσουν!
Ρεπορτάζ ΦΩΤΗΣ ΑΝΔΡΕΟΥ
Νύχτα οργίων στη βίλα της Φτελιάς με 500 καλεσμένους, ναρκωτικά, σεξ, αλκοόλ και άφθονες «δόσεις» κορωνοϊού
Η βραδιά για όλους όσοι συμμετείχαν στο κοσμικό γεγονός που διοργανώθηκε σε βίλα της Φτελιάς στη Μύκονο ήταν μια μοναδική εμπειρία που (μάλλον) δεν θα ξεχάσουν ποτέ! Από όλες τις απόψεις! Το πάρτι έληξε άδοξα, όταν το drone της Αστυνομίας άρχισε να κόβει βόλτες πάνω από τη βίλα. Κάποιοι έμειναν με τη… χαρά, άλλοι με την αγωνία αν κόλλησαν τον ιό και ορισμένοι κατέληξαν στην Εισαγγελία, αντιμέτωποι με βαριές ποινές, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.
Βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης που αποκαλύφθηκε στη Φτελιά της Μυκόνου ήταν ένα ζευγάρι Ισπανών που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα για ναρκωτικά, ροζ διεγερτική σκόνη και διασπορά κορωνοϊού, καθώς «δραπέτευσαν» από δομή φιλοξενίας λόγω της καραντίνας που τους είχε επιβληθεί, και ο διοργανωτής του πάρτι, πρόσωπο γνωστό στην ελίτ κοινωνία.
Ο διοργανωτής
Πρόκειται για τον ηλικίας 35 ετών Χρήστο Πίκουλα. Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στο κοσμοπολίτικο νησί, ο Πίκουλας φαίνεται να δραστηριοποιείται ως μεσάζων των «πάντων»! Ο άνθρωπος που μπορεί να σου εξασφαλίσει από ξαπλώστρες στις πιο «hot» παραλίες του νησιού, τραπέζια στα in μαγαζιά, μέχρι βίλες, σκάφη, ακόμη και ελικόπτερα. Αλλωστε μέσα από τη σελίδα του στο Facebook διαφημίζει πως παρέχει τις «πιο βραβευμένες υπηρεσίες».
O διοργανωτής του κορωνο-πάρτι ζει μεταξύ Λονδίνου και Μυκόνου, καθώς τους μισούς μήνες βρίσκεται στη βρετανική πρωτεύουσα και τους άλλους μισούς στο κοσμοπολίτικο νησί. Μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσής του αναρτά συνεχώς φωτογραφίες από ξέφρενες στιγμές σε πάρτι και επαφές του με διάσημους που επισκέπτονται τη Μύκονο.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως στη σελίδα του στο Facebook αναρτούσε θέματα για την προστασία από τον κορωνοϊό, όπως και το διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 17 Μαρτίου, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Είμαστε σε πόλεμο. Ο εχθρός είναι αόρατος, αλλά όχι ανίκητος. Αν περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι αδιαπραγμάτευτη: να σώσουμε ζωές».
Το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, ο Πίκουλας φαίνεται πως ξέχασε τη συγκεκριμένη ανάρτηση και διοργάνωσε το πάρτι διάδοσης του κορωνοϊού με τους 500 καλεσμένους! Την επομένη το πρωί συνελήφθη και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Σύρου με το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα για διασπορά αρρώστιας και για κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 έτη.
Οι Ισπανοί
Το ζευγάρι των Ισπανών που συνελήφθη στο πάρτι της Φτελιάς στη Μύκονο είχε έρθει στην Ελλάδα το προπερασμένο Σάββατο μαζί με άλλους τρεις ομοεθνείς τους. Οι πέντε τους έκαναν το τεστ στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αποχώρησαν για το Νησί των Ανέμων. Υστερα από 72 ώρες, υπάλληλοι του ΕΟΔΥ επικοινώνησαν μαζί τους και τους ενημέρωσαν ότι η μία γυναίκα της παρέας των Ισπανών τουριστών ήταν θετική στον κορωνοϊό.
Αμέσως μετά έλαβαν τις σχετικές οδηγίες και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο καραντίνας, στην περιοχή Καλό Λιβάδι. Την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, οι πέντε Ισπανοί, με δική τους πρωτοβουλία, έκαναν ξανά το τεστ στην ιδιωτική κλινική της περιοχής πληρώνοντας έκαστος 250 ευρώ.
Ναρκωτικά
Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, όλοι φέρεται να ήταν αρνητικοί. Κανονικά θα έπρεπε να συνεχίσουν την καραντίνα για ακόμη επτά ημέρες, όμως οι δύο εκ των πέντε Ισπανών είχαν όρεξη για πάρτι και έτσι βρέθηκαν στη βίλα της Φτελιάς. Εκεί ξεσάλωσαν μαζί με τους περίπου 500 παρευρισκόμενους, δίχως κανένα μέτρο προστασίας, και κατά την έξοδό τους έπεσαν πάνω στους αστυνομικούς, οι οποίοι τους υπέβαλαν σε σωματικό έλεγχο.
Πάνω τους βρέθηκαν μεθαμφεταμίνες και μια ροζ σκόνη που χρησιμοποιείται για έξτρα απόδοση στο σεξ. Οι αστυνομικοί την αποκαλούν «ροζ κόκα». Όταν οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο Τμήμα, οι Ισπανοί τους αποκάλυψαν ότι διαμένουν στο ξενοδοχείο αναφοράς COVID-19 και έσπασαν την καραντίνα.
Οι Ισπανοί επέστρεψαν στο κατάλυμα, ενώ τους επεβλήθη διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθέναν για παραβίαση των μέτρων, αντιμετωπίζοντας παράλληλα και την κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών καθώς κουβαλούσαν πάνω τους μικροποσότητα κοκαΐνης. Όμως το ζευγάρι από την Ισπανία δεν είναι το μοναδικό που θα πληρώσει ακριβά το πάρτι στη βίλα, στη Φτελιά της Μυκόνου. Μαζί τους συνελήφθησαν και δύο αλλοδαποί για κατοχή ναρκωτικών.
ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ
Αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν τις ποινικές διατάξεις για τη διάδοση μολυσματικών ασθενειών προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας. Συγκεκριμένα, αν από την παραβίαση των ποινικών διατάξεων (άρθρο 285 του ΠΚ) προκύψει κίνδυνος μετάδοσης ασθενείας προβλέπεται φυλάκιση έως πέντε έτη και επιβολή χρηματικής ποινής. Σε περίπτωση που η παραβίαση των μέτρων έχει ως αποτέλεσμα τη μετάδοση της ασθένειας σε άνθρωπο επιβάλλεται κάθειρξη από πέντε έως 10 έτη. Αν η παραβίαση επέφερε τον θάνατο ανθρώπου προβλέπεται κάθειρξη από 10 έως 15 έτη. Αν από την παραβίαση των διατάξεων προκλήθηκε θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, τότε προβλέπεται ακόμη και ισόβια κάθειρξη. Να σημειωθεί πως οι παραπάνω ποινές ισχύουν σε περίπτωση που το αδίκημα τελέστηκε από δόλο. Δηλαδή, ο δράστης γνώριζε ότι μεταδίδει την ασθένεια, αλλά παραβίασε τα μέτρα. Τα ίδια αδικήματα τιμωρούνται και όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια, με ηπιότερες όμως ποινές. Συγκεκριμένα, όταν έχουν τελεστεί από αμέλεια προβλέπεται φυλάκιση έως δύο χρόνια ή χρηματική ποινή στους δράστες.
Η «ταρίφα», οι µπράβοι και το… ψάρεµα των πελατών
ΠΙΣΩ ΑΠΟ τις πολυτελείς βίλες της Μυκόνου, εν μέσω πανδημίας έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες πάρτι, με τις συλλήψεις να μην ξεπερνούν τις 10 όλο το καλοκαίρι. Κάθε βράδυ οι διοργανωτές επιλέγουν και άλλη περιοχή για να μην κινούν υποψίες και οι συμμετέχοντες πληροφορούνται το event μέσω Viber και What’s up. Είναι δε χαρακτηριστικό πως το σημείο που θα γίνει το πάρτι στέλνεται λίγη ώρα πριν αυτό ξεκινήσει ως στίγμα στα κινητά τηλέφωνα. Το τελευταίο διάστημα και μετά τον σάλο που έχουν προκαλέσει τα πάρτι της ασυδοσίας και της αδιαφορίας για τη δημόσια υγεία, οι διοργανωτές καλούν τους συμμετέχοντες να αφήνουν τα κινητά τους στην είσοδο, προκειμένου να μη γίνονται αναρτήσεις και να μην καταγράφεται βιντεοληπτικο υλικό από αυτά. Κάτι παρόμοιο γινόταν και στις αρχές της πανδημίας σε υπόγεια κλαμπ που διοργάνωναν παράνομα πάρτι και στην Αθήνα.
Τα «µπλόκα» της ΕΛ.ΑΣ.
Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η πραγματοποίηση των κορωνο-πάρτι, η Αστυνομία επιχείρησε να απλώσει ένα «πληροφοριακό δίχτυ» ώστε να τα αποτρέψει. Σε αρκετές περιπτώσεις οι αστυνομικοί έστηναν κανονικά «μπλόκα» σε σημεία δρόμων που οδηγούσαν σε βίλες όπου είχαν προγραμματιστεί πάρτι, αποκλείοντας την πρόσβαση στους επίδοξους συμμετέχοντες. Σε άλλες περιπτώσεις και με το πρόσχημα της διατάραξης των ωρών κοινής ησυχίας εξανάγκαζε τους συμμετέχοντες να τα διαλύουν πριν ακόμη… ανάψει το κέφι. Επίσης, σημαντικό ρόλο στην αποτροπή κορωνο-πάρτι έπαιξαν και κάποιοι καταστηματάρχες του νησιού που ενημέρωναν τις αρμόδιες Αρχές σε περίπτωση που πληροφορούνταν πως θα πραγματοποιηθεί κάποιο πάρτι με εκατοντάδες καλεσμένους.
Μυσταγωγικές τελετές
Για να παρευρεθεί κάποιος στα πριβέ πάρτι της ασυδοσίας και της χλιδής, θα πρέπει να διαθέτει… γεμάτο πορτοφόλι, καθώς οι τιμές εισόδου ξεκινούν από 500 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τα 10.000 ευρώ, και μάλιστα απαιτείται προπληρωμή ενός σεβαστού ποσού. Στην τιμή περιλαμβάνονται, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές με γνώση του θέματος, ο dj, το αλκοόλ που ρέει άφθονο, ναρκωτικά, ακόμη και… μυσταγωγικές τελετές. Οι διοργανωτές λαμβάνουν σε όλες τις περιπτώσεις, άσχετα από την έκβασή του, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, που περιλαμβάνουν άτομα με ρόλο αντι-παρακολούθησης αλλά και «μπράβους» σε ρόλο security που περνούν από face control όλα τα άτομα που φτάνουν στον χώρο, επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο σε όσους έχουν στο κινητό την απαραίτητη πρόσκληση και βέβαια τα απαιτούμενα χρήματα να την πληρώσουν.
Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί