Παρασκευή 21 Μαρτίου 2025

Το ξέσπασμα της Πισπιρίγκου μετά την καταδίκη της


Ρεπορτάζ: Νίκος Νικολετάκης – Ελένη Καρανικόλα Κοντορούση

Ξέσπασε η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την δεύτερη καταδίκη της αυτή τη φορά σε δις ισόβια για τις δολοφονίες των δυο μικρότερων παιδιών της Μαλένας και Ίριδας.

Νωρίτερα το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη με 7-0 για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση η κατηγορούμενη ήταν ήρεμη. Όταν όμως τελείωσε η διαδικασία πήρε τον λόγο και είπε:

Ασκώ έφεση και αν έχω δύο λεπτά… Από την αρχή πίστευα σε μια δίκαιη δίκη και όχι όπως στη δίκη της Τζωρτζίνας. Θα συνεχίσω να λέω για την αθωότητά μου, να λέω ότι δεν γίνεται όλοι αυτοί να έκαναν λάθη στα δικά μου τα παιδιά, όλοι αυτοί για τους οποίους διαβιβάζετε την δικογραφία (σ.σ. τους ιατροδικαστές).

Εσείς όλοι θα γυρίσετε στα παιδιά σας, ενώ εγώ θα είμαι εδώ. Κοιτάξτε τες (σ.σ. τις κόρες μου) γιατί θα σας στοιχειώνουν με αυτή την απόφαση. Όταν κάνουμε εισαγγελικές προτάσεις οφείλουμε να είμαστε διαβασμένοι. Δε λέμε λέξεις για να κάνουμε τίτλους στις τηλεοράσεις. Άμοιρες Ιφιγένειες να λέμε άλλους. Γιατί η Ιφιγένεια δεν θυσιάστηκε. Την πήγε ο πατέρας της ο Αγαμέμνων και όχι η μητέρα της η Κληταιμνηστρα. Να τον διαβάζουμε τον Όμηρο πρώτα.

Ο αείμνηστος ο Κούγιας είπε ότι οι λέξεις «νομίζω, υποθέτω, εικάζω»δεν πρέπει να ακούγονται σε μια δικαστική αίθουσα και όλη σας η εισαγγελική πρόταση ήταν αυτή. Μπορείτε να κοιμηθείτε τα βράδια; Θα κάνω έφεση και θα το πάω μέχρι τέλους μέχρι να δικαιωθούν οι κόρες μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ