Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης – ένας από τους πιο διάσημους κατά συρροήν δολοφόνους όλων των εποχών – δεν ήταν άνδρας, αλλά μία σατανική γυναίκα με…ευγενή, όμως, κίνητρα, ονόματι «Τζούλια».
Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Η Αποπλάνηση της Μέρι Κέλι» ο συγγραφέας Ουίλιαμ Τζ. Πέρινγκ, σκιαγραφώντας το προφίλ της 25χρονης τότε Μέρι, της γυναίκας που έχει καταγραφεί ως το τελευταίο από τα πέντε συνολικά θύματά του.
Ο 63χρονος δημιουργός προσθέτει μία ακόμη θεωρία στις δεκάδες που έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς για τον άνθρωπο που τρομοκρατούσε τη συνοικία Whitechapel του Λονδίνου το φθινόπωρο του 1888.
Τα θύματά του ήταν γυναίκες, οι οποίες έβγαζαν χρήματα ως πόρνες και οι ανατριχιαστικοί φόνοι συνέβαιναν κατά κύριο λόγο σε δημόσιους χώρους αργά το βράδυ ή τα ξημερώματα. Η αφαίρεση των εσωτερικών οργάνων από αρκετά θύματα έκανε τους αστυνομικούς της εποχής να πιστεύουν πως ο δολοφόνος κατείχε ανατομική ή χειρουργική γνώση.
Ο Πέρινγκ, πάλι, είναι βέβαιος πως ο δράστης ανήκε στο ασθενές φύλο και ήταν μέλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Ο Στρατός της Σωτηρίας» και απώτερος σκοπός του ήταν να φωτίσει την απελπισία και τη φτώχεια των κατοίκων της περιοχής. «Οι δολοφονίες», λέει, «είχαν ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα, έδειξαν στο ευρύ κοινό τις άθλιες συνθήκες ζωής των κατοίκων που ζούσαν στις φτωχογειτονιές της πρωτεύουσας».
«Και αν ο δολοφόνος δρούσε με τις καλύτερες δυνατές προθέσεις; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε κάθε έρευνα και κάθε προφίλ εγκληματία θα γινόταν αυτομάτως άκυρο, γιατί θα βασιζόταν σε μία εσφαλμένη ερμηνεία γύρω από τα κίνητρα», δηλώνει στη «Huffington Post». Και προσθέτει πως «η ιστορία έχει δείξει ότι ορισμένες από τις πιο φρικτές πράξεις όλων των εποχών έγιναν για το γενικό καλό».
«Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης ήταν προφανέστατα γυναίκα», καταλήγει, «γιατί την εποχή εκείνη κατά την οποία ολόκληρος ο κόσμος αναζητούσε έναν άνδρα πιθανότατα με ιατρικό βαλιτσάκι, μία κυρία και μάλιστα με τη στολή της οργάνωσης, θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη».
Η Τζούλια… η αντεροβγάλτης
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος