Ο Καραμανλής που δεν τον ενημέρωσε για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το 2009 και ο Αντώνης Σαμαράς που «δεν με άκουσε και έριξε τον Παπαδήμο γιατί ήθελε να γίνει πρωθυπουργός».
Ο Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας τα μεσάνυχτα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ παρουσίασε τη δική του αλήθεια για τα όσα έγιναν από το 2009 και μετά. Από τα βέλη του δεν γλίτωσαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκλογές 2019 – Παπανδρέου: Πώς σχολίασε την κάθοδο Μητσοτάκη και Τσίπρα στην…
Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε τον προκάτοχό του, Κώστα Καραμανλή, πως «δεν μου είπε ποτέ τίποτα για την κατάσταση της οικονομίας». Υποστήριξε πως δεν γνώριζε, το 2009 όταν το ΠΑΣΟΚ κέρδισε τις εκλογές, για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και πως ο Κώστας Καραμανλής δεν του ζήτησε ποτέ συναίνεση.
Ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τις δηλώσεις Γιούνκερ για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ σχετικά με το έλλειμμα το 2004-2009 και ζήτησε «να απολογηθεί ο Καραμανλής».
«Μην εγκαλείτε εμένα όταν ο Καραμανλής και οι υπουργοί του δεν ενημέρωσαν τον ελληνικό λαό», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκε και ο τότε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος. «Είπε (σ.σ. ο Προβόπουλος) ότι εγώ ζήτησα από το ΔΝΤ να μη δημοσιοποιήσει στοιχεία για την Ελλάδα γιατί θα εκτιναχθεί το χρέος. Εμένα δεν μου είπε τίποτα».
Το δημοψήφισμα
Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε και για το περίφημο δημοψήφισμα που είχε εξαγγείλει αλλά τελικά δεν έγινε ποτέ. «Ως πρωθυπουργός τους είχα όλους απέναντί μου. Η Ευρώπη ήταν απέναντί μας και εδώ μας αποκαλούσαν προδότες. Όταν μας έριξαν στα μνημόνια ήταν γι’ αυτούς μια χαρά», τόνισε και πρόσθεσε πως «ήταν λάθος μου που δεν κατάφερα να κάνω το δημοψήφισμα. Αν ήξερα ότι θα ακολουθούσαν οκτώ χρόνια μια μνημόνια, θα το πάλευα πιο πολύ».
Η Φώφη… βάζει φωτιές! «Φλερτ» στον Κυριάκο, άκυρο από Βενιζέλο!
Ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε και ένα τηλεφώνημα της Άνγκελα Μέρκελ στον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με το οποίο του είχε ζητήσει αντί για δημοψήφισμα να γίνουν εκλογές.
Μιλώντας για το PSI, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε πως εκείνη την περίοδο είχε τρεις επιλογές: το δημοψήφισμα, τη συμφωνία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τις εκλογές. «Οι απανωτές εκλογές στοίχισαν στον ελληνικό λαό» είπε ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως το ΠΑΣΟΚ «ήταν εύκολη λεία. Εμείς παίρναμε τις αποφάσεις και οι άλλοι μας πετούσαν πέτρες».
«Ο Σαμαράς άνοιξε την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ»
Εκτός από τον Κώστα Καραμανλή, το πρόσωπο που συγκέντρωσε τα περισσότερα βέλη του Γιώργου Παπανδρέου ήταν ο Αντώνης Σαμαράς. Υποστήριξε ότι ο πρώην πρωθυπουργός «δεν με άκουσε και έριξε τον Παπαδήμο γιατί ήθελε να γίνει πρωθυπουργός». Τον κατηγόρησε επίσης ότι «άνοιξε την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ με τον τρόπο που χειρίστηκε τα θέματα».
«Υπερτίμησα τον πατριωτισμό του κ. Σαμάρα» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, αποκαλύπτοντας επίσης ότι σε μια τηλεφωνική επικοινωνία τους, είχε πει στον πρώην πρωθυπουργό να «πάμε μαζί στην τρόικα» και να βγουν μαζί να ζητήσουν από τον κόσμο να πληρώνει λιγότερους φόρους αλλά να τους πληρώνει όλους.
«Λεφτά υπάρχουν είπε και ο Σαμαράς εν μέσω κρίσης και το ίδιο έκανε και ο Τσίπρας, το ίδιο λέει και ο Μητσοτάκης. Αυτό που δεν λένε είναι που θα τα βρουν», συνέχισε ο Γιώργος Παπανδρέου, εκφράζοντας και το… παράπονό του πως «εγώ είχα πει που θα τα βρούμε αλλά αυτό αποσιωπήθηκε».
Βενιζέλος: «Ποτέ δεν ήμουν τόσο μόνος»!
Αρνήθηκε δε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης υπήρξε συνεργάτης του. Είπε πως τον είχε… πάει σε μια Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη.
«Μας έβαλαν ζουρλομανδύα το ‘15»
Τα πυρά του πρώην πρωθυπουργού, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία συγκέντρωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εταίροι μας έβαλαν ζουρλομανδύα το 2015», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ πως «είπαν και οι δύο ψέματα. Έδωσαν κάλπικες και αδιέξοδες υποσχέσεις. Έχουν ευθύνη που η χώρα κινδύνεψε να βγει από την Ευρωζώνη».
Γι’ αυτό και, όπως είπε, αλλαγή πορείας της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει με απλή εναλλαγή κυβέρνησης. Κατηγόρησε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ότι παρέμειναν υπηρέτες ενός πελατειακού συστήματος που ενδιαφέρεται μόνον για τη νομή της εξουσίας και όχι για την αλλαγή της. Και πρόσθεσε πως παραμένει σταθερός σε ό,τι έλεγε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή του θέση: «Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».
Οι εκλογές και το Κίνημα Αλλαγής
Σχετικά με τη στάση του Κινήματος Αλλαγής την επομένη των εκλογών και το ενδεχόμενο να στηρίξει τον σχηματισμό κυβέρνησης ο Γιώργος Παπανδρέου είπε: «Σε όσους ρωτούν τι θα κάνουμε απαντώ: για να ρωτάτε, θεωρείτε την παράταξή μας χρήσιμη για τους Έλληνες και τη χώρα. Όσο πιο ισχυρή κάνετε την παράταξή μας, τόσο πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί θα γίνουμε. Είμαστε εδώ, συνεπείς σε όσα είπαμε και κυρίως υπερήφανοι για όσα κάναμε, βάζοντας πάνω από την παράταξή μας τους Έλληνες και τη χώρα. Είμαστε εδώ για να ξαναδώσουμε ελπίδα και προοπτική. Με όραμα και σχέδιο».
Μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές, ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τους ψηφοφόρους «να επιλέξουν με περίσκεψη και με αυτογνωσία, με την καρδιά και τη λογική, αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα και το αδιέξοδο που μας έφεραν 8 χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».