Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024

Βουλή: Υπερψηφίστηκε από τις Επιτροπές το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Δεκτό κατά πλειοψηφία έγινε από τις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, υπέρ ψήφισαν τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ), και καταψήφισε σύσσωμη η αντιπολίτευση (ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων).

Οι εντάσεις, ωστόσο, δεν έλειψαν ούτε και σήμερα στη Βουλή, με τους εκπροσώπους όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης να στηλιτεύουν τη νομοθετική πρακτική της κυβέρνησης, αποδίδοντας την επείγουσα διαδικασία σε δική της ολιγωρία.

«Το επείγον απλώς δείχνει την ανοργανωσιά της κυβέρνησης», σημείωσε σχετικά ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης από τη Νέα Δημοκρατία.

«Το επείγον κατέστη μοιραίο επειδή υπήρξε απραξία επί μήνες από την πλευρά της κυβέρνησης», σημείωσε στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σπύρος Δανέλλης από το Ποτάμι.

«Είμαστε θεατές στο ίδιο έργο της ιλαροτραγωδίας για άλλη μια φορά. Αυτός ο τρόπος νομοθέτησης έχει γίνει πλέον σύστημα. Οδηγείτε το κοινοβούλιο με την πλάτη στον τοίχο να αποδέχεται αυτά που δήθεν έχουν διαπραγματευτεί οι ηρωικοί διαπραγματευτές», σχολίασε σκωπτικά ο Γιάννης Μανιάτης από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Επικριτικός ήταν και ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ. «Όταν πρόκειται για μέτρα Αρμαγεδδών η κυβέρνηση τα φέρνει με τη διαδικασία του επείγοντος. Κι επειδή δεν συντρέχει λόγος για πανηγυρισμούς το φέρνει έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, κατά της συζήτησης του νομοσχεδίου με διαδικασίες fast track τάχθηκαν και οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων, Ευάγγελος Καρακώστας και Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, αντίστοιχα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα με επείγουσες διαδικασίες, έκανε λόγο για ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ