«Βρισκόμαστε σε μια εποχή, όπου θα υπάρξουν διεθνοποιημένες συγκρούσεις σε μια ατζέντα με καινούργια στοιχεία, η οποία είναι άκρως επικίνδυνη, ενδεχομένως διχαστική και που μπορεί να οδηγήσει σε εθνικές αναδιπλώσεις σε αποσταθεροποίηση ολόκληρων περιοχών και απαξίωση της ίδιας της Δημοκρατίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο, στο Μουσείο ΕΑΤ – ΕΣΑ.
Οι αλλαγές αυτές προκαλούνται από την κρίσιμη φάση στην οποία βρίσκεται η παγκοσμιοποίηση και δημιουργούν ένα νέο πεδίο συγκρούσεων και αντιπαραθέσεων, πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.
«Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα έρχεται από το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά
«Πολλοί άνθρωποι υφίστανται σήμερα τις συνέπειες της κρίσης στη χώρα μας και της παγκοσμιοποίησης διεθνώς και κυρίως οι νέοι οι οποίοι έχουν σήμερα το ένα πέμπτο των βεβαιοτήτων που είχαμε εμείς όταν τελειώναμε το πανεπιστήμιο», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής, και κάλεσε τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ, να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ώστε η δυσαρέσκεια των νέων, να μετουσιωθεί σε μαζική δράση πανευρωπαϊκά.
«Η νεολαία μπορεί να βασιστεί στο μήνυμα του Πολυτεχνείου και στο απόσταγμα της εμπειρίας της Αριστεράς που δεν είναι ούτε ιδεολόγημα ούτε εμμονή, ούτε διάθεση για ρεβάνς είναι όμως μια πραγματικότητα κοινωνικής ιστορικής διαμόρφωσης που μπορεί να γίνει εργαλείο ανάλυσης και δύναμη αντιπαράθεσης» σημείωσε ο κ. Βούτσης, ενώ αναφερόμενος στο περιεχόμενο της εξέγερσης, τόνισε: «Από την εξέγερση του Πολυτεχνείου προήλθε ένα πνεύμα αντίστασης, απείθειας, ανατροπής, αυτονομίας, που μπόλιασε τα πρώτα χρόνια μετά τη μεταπολίτευση. Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν κατά καιρούς από το χώρο της νεολαίας πολλές μαζικές εξάρσεις, ενώ αντίθετα στην Ευρώπη χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια για να διαμορφωθούν μαζικά κινήματα, όπως τα κινήματα κατά της παγκοσμιοποίησης στις αρχές της δεκαετίας του 2000».
Διαβάστε επίσης:
Σε κλοιό 7.000 αστυνομικών η πορεία του Πολυτεχνείου – Τα μέτρα ασφαλείας