Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2024

Ξενοδοχείο της Συγγρού: Ψάχνουν το κίνητρο του «εμπρηστή με τα μπιτόνια»

Τηλεφωνικές απειλές, δικαστικές διαμάχες, “επαγγελματίες” εμπρηστές και έλλειψη εμφανούς κινήτρου αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που καλούνται να συνθέσουν οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών για να φωτίσουν την περίεργη υπόθεση της πυρκαγιάς στο “Athenaeum Palace & luxury suites” που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων πολιτών. Ποιος ήθελε το πολυτελές ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού στάχτη και όλα δείχνουν πως έστησε μια επαγγελματική δουλειά αγνοώντας ή αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες, αυτού του ακραίου σχεδίου;

Το θρίλερ του “εμπρηστή με τα μπιτόνια” όσο περνούν οι μέρες περιπλέκεται αφού ο δράστης ή οι δράστες διέθεταν μαγνητικές κάρτες εισόδου, είχαν απενεργοποιήσει το σύστημα καταγραφής εικόνας και είχαν χρονομετρήσει τις αντιδράσεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να κινηθούν εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου που θα τους έδινε το περιθώριο να κάνουν τη “δουλειά” και στη συνέχεια να την κοπανήσουν χωρίς κανένας να αντιληφθεί το παραμικρό. Μέχρι στιγμής από τις περισσότερες από τις 40 καταθέσεις που έχουν λάβει οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, σκιαγραφείται σιγά – σιγά το σκηνικό που παιζόταν τους τελευταίους μήνες στο ξενοδοχείο και αποκλείονται πρόσωπα από τους πιθανούς δράστες. Όμως περιμένουν από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια να δώσουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα αποτυπώματα που βρέθηκαν (έλαβαν από όλο το προσωπικό δείγματα για να αποκλείσουν συγκεκριμένους εργαζόμενους), από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου να συνδυαστούν συγκεκριμένες κλήσεις, από κάμερες διπλανού ξενοδοχείου και ρύθμισης κυκλοφορίας συγκεκριμένα καρέ και από το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής να αξιοποιηθούν όλα τα ευρήματα από τους χώρους έτσι ώστε να σχηματίσουν το κάδρο των ερευνών.

Την ίδια ώρα άτομα που κινούνται στο περιβάλλον των ιδιοκτητών λένε στο protothema.gr ότι “Δεχόμασταν τηλεφωνικές απειλές και πιέσεις…” χωρίς ωστόσο να μπορούν να προσδιορίσουν ποια ήταν αυτά τα πρόσωπα που τους έλεγαν να μην δίνουν χρήματα στον ιδιοκτήτη του κτηρίου αλλά σε αυτούς επειδή τους τα χρωστάει… Ο Γεώργιος Καλαθάκης, Έλληνας του εξωτερικού, ιδιοκτήτης του ακινήτου και γόνος γνωστής οικογένειας που ζει μόνιμα στη Γερμανία, δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση στην Αστυνομία ενώ την άποψη τους κατέθεσαν και οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

Έρευνες και ύποπτοι

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών, μιλούν για μια άκρως περίεργη και πρωτοφανή υπόθεση. Αν και αρχικά τα πράγματα έδειχναν απλά, τελικά η κατάσταση είναι πιο σύνθετη και θα χρειαστεί πολύ προσεκτική έρευνα. Η φωτιά που ξέσπασε στις 11 το πρωί της 5ης Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού την ώρα οι δικαστικοί επιμελητές επέδιδαν την έξωση, έβγαλε μια απίστευτη δικαστική διαμάχη με πλούσιο παρασκήνιο ανάμεσα στον ιδιοκτήτη του ακινήτου και των συνιδιοκτητών του πολυτελούς καταλύματος.

Κεντρικά πρόσωπα της δικαστικής διαμάχης από τη μία, ο Γεώργιος Καλαθάκης, ιδιοκτήτης του ακινήτου και από την άλλη, η Παναγιώτα Κελέση, και ο Ιωάννης Ανδρικόπουλος. Δύο επιχειρηματίες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που έριξαν πολλά εκατομμύρια ευρώ στη δημιουργία τεσσάρων πολυτελών ξενοδοχείων στην Αθήνα. Μόνο η επένδυση στο Athenaeum Palace & Luxury Suites στοίχισε πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το μηνιαίο μίσθωμα που κατέβαλλαν στον Γεώργιο Καλαθάκη ανερχόταν στις 70.000 ευρώ.

Το 4στερό ξενοδοχείο, ξεκίνησε να λειτουργεί τον Ιούνιο του 2018 με χωρητικότητα 109 δωμάτια εκ των οποίων τα 37 είναι σουίτες. Το κτήριο που στο παρελθόν στέγαζε τα γραφεία της Attica Group είχε μείνει τα τελευταία χρόνια ανεκμετάλλευτο μέχρι που οι Κελέση – Ανδρικόπουλος ήρθαν σε συμφωνία με τον κ. Καλαθάκη για να το μισθώσουν. Όμως τους επόμενους μήνες και ενώ το ξενοδοχείο άρχισε να λειτουργεί προέκυψαν σύννεφα και διαφορές που όπως αποδείχτηκαν ήταν αγεφύρωτες. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης του κτιρίου αντιμετώπιζε πρόβλημα με συγκεκριμένους δανειστές και είχε κινήσει τις διαδικασίες έξωσης προκειμένου μα πουλήσει το ακίνητο με τιμή που αγγίζει τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Τα όσα λένε στο protothema.gr άτομα που κινούνται στο περιβάλλον των δυο ξενοδόχων για τηλεφωνικές απειλές από πρόσωπα που χρωστούσε ο ιδιοκτήτης προκειμένου να τους δίνουν τα χρήματα του ενοικίου είναι καταγγελίες που προφανώς θα εξεταστούν ενδελεχώς από την Ασφάλεια τόσο για να διακριβώσουν σε πρώτη φάση αν ισχύουν όσο και για ποιους πρόκειται. Κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα με την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου…

Παράλληλα εξερευνάται πως ο μυστηριώδης εμπρηστής είχε φροντίσει να βγάλει off τον καταγραφέα πριν βάλει σε εφαρμογή το “Νερωνικού τύπου” σχέδιο του, ποιος τον προμήθευσε με τις μαγνητικές κάρτες που διέθετε το προσωπικό και φυσικά πως διέφυγαν από τους χώρους του Athenaeum Palace πριν φθάσει η Αστυνομία.

 



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

spot_img

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ