Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2025

Ξεσπά ο Πλακιάς για τις δηλώσεις Φλωρίδη για το μπάζωμα: «Ό,τι πιο ανήθικο έχω ακούσει» (ανάρτηση)

Στον απόηχο των χθεσινών προκλητικών δηλώσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, σχετικά με το μπάζωμα στο σημείο του δυστυχήματος των Τεμπών, τοποθετήθηκε ο Νίκος Πλακιάς μέσα από ανάρτησή του.

«Είναι ό,τι πιο ανήθικο έχω ακούσει μαζί με το άλλο το αλησμόνητο ότι “όποιος μιλάει για τα μπάζα είναι για τα μπάζα”», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, έσπευσε να δικαιολογήσει το μπάζωμα, λέγοντας πως απλά «τα χώματα πήγαν λίγο παραπέρα». Ειδικότερα, ισχυρίστηκε ότι: «Κανένα τμήμα από το υλικό από τα χώματα τα οποία πάρθηκαν από εκεί δεν εξαφανίστηκε, πήγε λίγο παραπέρα».

«Αφού γνωρίζατε ότι ήταν λίγο παραπέρα γιατί δεν πήγατε στον ανακριτή να καταθέσετε εσείς ή όποιος σας στο μετέφερε αυτό το στοιχείο και αφήσατε τον ανακριτή να ψάχνει 14 μήνες να βρει που ήταν πεταμένα;» αναρωτήθηκε ο Νίκος Πλακιάς και συνέχισε λέγοντας ότι οι γονείς θύματος που τα εντόπισαν κατέθεταν για ώρες.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά το σχόλιο του Φλωρίδη για το ότι ο Εφέτης «δέχτηκε και 300 αιτήματα από την πλευρά των συγγενών των θυμάτων», και αποτελεί παράγοντα που καθυστέρησε την ανακριτική διαδικασία, ο Νίκος Πλακιας υπογράμμισε χαρακτηριστικά:

«Ένα θα σας πω. Δύο αιτήματα να γινόταν δεκτά: Η άρση τηλεφωνικού απόρρητου όλων των εμπλεκομένων εκείνων των ημερών. Και το αίτημα για εκταφή που θα μας έριχνε άπλετο φως στα αίτια θανάτου των νεκρών μιας και οι ιατροδικαστές δεν κάνανε σωστά την δουλειά τους. Αυτά μόνο να γινόταν από τα 200 αιτήματα δεν θα χρειαζόταν να γίνει κανένα άλλο δεκτό».

«Είπατε ήδη δύο φράσεις που σας εκθέτουν. Δεν πιστεύω να τριτώσει το κακό;» καταλήγει ο Νίκος Πλακιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε από τον σύζυγό της – Δίνει μάχη για τη ζωή της στον Ευαγγελισμό (video)

Ψηφιακή κάρτα εργασίας στην εστίαση: Συνάντηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με την υπουργό Εργασίας

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ