Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2024

Υπόθεση Αμαλιάδας – Ψυχίατρος Δ. Παπαδημητριάδης: “Για να μιλήσουμε για ανθρώπινο δόλο εμείς ψάχνουμε την σκοτεινή τριάδα της προσωπικότητας…”

Ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παπαδημητριάδης μίλησε στο «OPEN Τώρα!» για την Ειρήνη Μουρτζούκου και την υπόθεση με τους θανάτους των βρεφών.

Την επιστημονική άποψη του κ. Παπαδημητριάδη ζήτησε ο Πέτρος Κουσουλός μια που η δική του εικόνα που αποκόμισε από την σχεδόν τρίωρη συνέντευξη και τις 6 με 7 ώρες που βρέθηκε στο γραφείο με την Ειρήνη Μουρτζούκου είναι ότι δεν έχει συνειδητοποιήσει το τι ακριβώς της έχει συμβεί.

Ο κ. Παπαδημητριάδης εξήγησε ότι το πένθος σε κάθε άνθρωπο μπορεί αν είναι διαφορετικό. Πραγματικά βλέπουμε περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν και απόσταση και απάθεια σε αυτά τα γεγονότα επειδή δυσκολεύονται να μεταβολίσουν το πένθος τους, αλλά θέλω να σας πω ότι καταλαβαίνω την ανάγκη που έχει η κοινή γνώμη να πάρει απαντήσεις γιατί μετά και από το περιστατικό της Πισπιρίγκου, νομίζω ότι ο κόσμος μας μοιάζει να μην είναι τόσο ασφαλής.  Η κοινή γνώμη αγωνιά να πάρει απαντήσεις και αυτός είναι και ο λόγος που θα σχολιάσω λιγάκι προσπαθώντας να πείσω τους ανθρώπους που μας ακούνε ότι οι περιπτώσεις αυτές είναι σπάνια πράγματα και δεν συμβαίνουν συχνά. Εκ των πραγμάτων καταλαβαίνω ότι υπάρχει αυτό το άγχος ότι δεν είναι ασφαλής η κοινωνία.

Θέλω να σας πω ακούγοντας όλα αυτά που συζητάμε, συνέχισε ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής, ότι εμένα μου δημιουργείται μια απορία για την γενικότητα με την οποία αναφερόμαστε στα ιατρικά δεδομένα, ας πούμε το γονίδιο S0 S1 πρέπει να δημιουργήσει προβλήματα στην μορφολογία της καρδιάς για να φθάσει στην υποξία, ή περιατροφική καρδιοπάθεια, συγγενή καρδιοπάθεια με κάποιο τρόπο που θα οδηγήσει σε αυτά τα δομικά προβλήματα που επηρεάζουν την αναπνοή του βρέφους ώστε να φθάσουμε στην υποξία.  Αυτά τα βλέπεις ένας ιατροδικαστής, επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε εύκολα για τα γονίδια. Το δε σύνδρομο Μπρούες που αναφερθήκατε στην εισαγωγή σας, κύριε Κουσουλέ, που είναι ένα ξαφνικό ανεξήγητο επεισόδιο σε βρέφη κάτω των δώδεκα μηνών, δεν είναι μια διάγνωση, ένα σύνδρομο το οποίο πρέπει να το σκεφτούμε ως ένα ιατρικό σύνδρομο, είναι απλώς η διαπίστωση ενός συμβάντος, γιατί δεν ξέρουμε τους λόγους για τους οποίους έφθασε ένα βρέφος μπλε, με κυάνωση στο σώμα του δηλαδή με άπνοια, με υπερβολική δυσκαμψία ίσως , χωρίς όμως να ξέρουμε την αιτία.

Δείτε τη συνέχεια των όσον είπε ο κ. Παπαδημητριάδης πως εξετάζουν οι ειδικοί της ψυχικής υγείας αν υπάρχει ανθρώπινος δόλος όπου αναζητούν την “σκοτεινή τριάδα” και τι σημαίνει αυτό, για το Σύνδρομο Μινχάουζεν και άλλα.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ειδικός αναλυτής ΕΛ. ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας στο «OPEN Τώρα!» για την υπόθεση με τους θανάτους των βρεφών

Αμαλιάδα – γενετιστής Γ. Φιτσιάλος: “Το γονίδιο αυτό από μόνο του δεν μπορεί να συνδεθεί με οποιοδήποτε θάνατο”

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ