Δεύτερη διαφωνία ανέκυψε στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, με την ανακρίτρια και την εισαγγελέα να οδηγούνται στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο σχετικά με τρόπο κατάθεσης των δυο προστατευομένων μαρτύρων, Αικατερίνης Κελέση και Μάξιμου Σαράφη.
Η ανακρίτρια κ. Αλεβιζοπουλου κάλεσε σε κατάθεση την Αικατερίνη Κελέση και τον Μάξιμο Σαράφη, με τις ιδιότητες των προστατευομένων μαρτύρων. Μάλιστα, ο Μάξιμος Σαράφης ζήτησε -και έγινε δεκτό- να μην προσέλθει στον Άρειο Πάγο να καταθέσει, αλλά να καταθέσει ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού διαμορφωμένου χώρου της ΕΛ.ΑΣ. με ειδικές κάμερες.
Όταν η μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση προσήλθε στο γραφείο της κυρίας Αλεβιζοπούλου με ελαφρά αλλοίωση των χαρακτηριστικών της και ξεκίνησε να καταθέτει, παρενέβη η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να καταθέσει σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητας της και με φυσική παρουσία ενώπιων της ανακρίτριας, ενώ διαφώνησε και ως προς τον τρόπο κατάθεσης που συμφωνήθηκε για το Μάξιμο Σαράφη.
Σύμφωνα με την ανακρίτρια, οι δυο μάρτυρες μπορούν να καταθέσουν με την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα που τους έχει αποδοθεί και στην συναφή υπόθεση σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας κ.λπ.
Αντιθέτως, η εισαγγελέας υποστηρίζει ότι η προστασία των δύο μαρτύρων, δεν ισχύει στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς είναι άσχετη με αυτή της Novartis, στη οποία επιρρίπτονται ευθύνες σε πολιτικά και άλλα πρόσωπα. Η ίδια υποστηρίζει πως η έκταση της προστασίας των μαρτύρων καταλαμβάνει μόνο την υπόθεση της Novartis και όχι τις κατηγορίες που αποδίδονται στον κ. Παπαγγελόπουλο και την κυρία Τουλουπάκη.
Τη διαφωνία καλείται να λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, ενώ αναμένεται
να οριστεί εισηγητής ένα από τα τακτικά μέλη του εν λόγω συμβουλίου και να καταθέσουν η εισαγγελέας και η ανακρίτρια υπόμνημα.